Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Μέσι, θέλεις δουλειά!!

Να και κάτι που ΔΕΝ κάνει καλά ο Λιονέλ Μέσι: να εκτελεί πέναλτι. Δεν το λέμε εμείς. Το μαρτυρούν οι αριθμοί και το www.sport-fm.gr τούς παρουσιάζει.

Μέσι, θέλεις δουλειά
Περνά τους αντιπάλους του σαν σταματημένους. Σκοράρει με το δεξί, το αριστερό, με το κεφάλι, εσχάτως και με φάουλ. Υπάρχει όμως και κάτι που δεν κάνει καλά ο Λιονέλ Μέσι. Αυτό είναι να εκτελεί πέναλτι. Το χθεσινό στο 89ο λεπτό του επαναληπτικού του Σούπερ Καπ μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης (0-0) στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι ήταν το ένατο χαμένο στην καριέρα του.

Ο «Λέο» έχει εκτελέσει πέναλτι 46 φορές και έχει ευστοχήσει μόνο στα 37. Η τελευταία φορά που ο Αργεντινός σταρ είχε αποτύχει από την άσπρη βούλα ήταν στις 24 Απριλίου του 2012, στον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League απέναντι στην Τσέλσι, όταν στο 49ο λεπτό σημάδεψε και τότε το οριζόντιο δοκάρι. Έκτοτε και μέχρι χθες ο Μέσι είχε επτά εύστοχα πέναλτι.

Σε ό,τι αφορά τα εννιά αποτυχημένα πέναλτι του 26χρονου άσου, έχουν έρθει τετράκις στο Κύπελλο (όπου έχει ποσοστό επιτυχίας μόλις 33%), δις στο πρωτάθλημα και το Champions League και χθες αστόχησε για πρώτη φορά σε Σούπερ Καπ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: