Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Παραμένει στους Ολυμπιακούς η Πάλη!!

Η απόφαση των «Αθανάτων» ήταν η Πάλη να παραμείνει Ολυμπιακό Άθλημα, παρά τις σκέψεις που υπήρχαν και τις προτάσεις να αφαιρεθεί από το καλεντάρι των αγώνων.

Παραμένει στους Ολυμπιακούς η Πάλη!
Το… αυτονόητο έπραξε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς οι «Αθάνατοι» ψήφισαν και αποφάσισαν ότι η Πάλη διατηρείται Ολυμπιακό Άθλημα και μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016.

Αν και υπήρχαν σκέψεις και προτάσεις για να αφαιρεθεί από το καλεντάρι των Αγώνων η Πάλη, η απόφαση της ΔΟΕ ήταν να παραμείνει και μάλιστα από τον πρώτο κιόλας γύρο ψηφοφορίας με 49 ψήφους. Ωστόσο, η απόφαση αναφέρει ότι η Πάλη θα είναι κανονικά Ολυμπιακό Άθλημα εκτός από τους Αγώνες του Ρίο το 2016 και σε αυτούς του Τόκιο το 2020 και του 2024.

Λίγα λεπτά μετά την απόφαση, ο εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδίας της Πάλης, Πάρης Κουρτζίδης μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και έκανε λόγο για νίκη της Πάλης, ενώ τόνισε ότι ήρθε η ώρα να νοιαστούν όλοι περισσότερο για το άθλημα.

«Κερδίσαμε, η πάλη παραμένει Ολυμπιακό Άθλημα. Είχαμε σκεφτεί διάφορα σενάρια για το τι θα γινόταν αν έβγαινε η πάλη από τους Ολυμπιακούς. Το σημαντικότερο είναι ότι η πάλη κέρδισε και τέλος καλό, όλα καλά. Αλλά θα πρέπει να ξυπνήσουμε και να κοιτάξουμε το καλό της πάλης όλοι μας», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:
IOC MEDIA         @iocmedia
Election Results - Olympic Programme for 2020 and 2024 Games pic.twitter.com/CTxVuOGEsJ


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: