Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ!

Νέα ανοιχτή πρόταση απευθύνει μέσω του Serresgoal προς το Δ.Σ. του ΜΓΣ Πανσερραϊκός ο Χρήστος Καραθανάσης.
Η Νέα πρόταση είναι συγκεκριμένη, βελτιωμένη, ανανεωμένη, ενώ προβλέπει συνεργασία σε πολλά επίπεδα και με την Άρσεναλ.
Την απάντηση του Ερασιτέχνη θα περιμένει ο κ. Καραθανάσης έως την Τετάρτη 11/9, στις 13:00.
Αναλυτικά η πρόταση.
.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
Κυρίες και κύριοι μέλη του Δ.Σ. του Μ.Γ.Σ.
Πανσερραϊκός,
πριν από περίπου 2 μήνες μου ζητήθηκε να βοηθήσω την ποδοσφαιρική ομάδα του Πανσερραϊκού να διασωθεί από τη διαφαινόμενη πλήρη οικονομική και αγωνιστική κατάρρευση, μετά τον υποβιβασμό της στη Γ' Εθνική κατηγορία και την απουσία οποιουδήποτε επενδυτικού ενδιαφέροντος. Με χαρά, αλλά και προσωπική αγωνία για το μέλλον του Πανσερραϊκού, της μεγαλύτερης ομάδας του νομού μας αλλά και δικής μου αγαπημένης μου ομάδας, δέχθηκα να συμμετάσχω στην προσπάθεια με όποιον τρόπο μου ζητήθηκε.
Δυστυχώς, από την άλλη πλευρά διαπίστωσα ασυνέπεια, παλινωδίες και απίστευτη ανευθυνότητα, αναντίστοιχη της κρισιμότητας της κατάστασης, της μεγάλης ιστορίας του Πανσερραϊκού και της αγάπης του κόσμου που τον ακολουθεί παντού. Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι που σε προσωπικές συζητήσεις με παρακαλούσαν κι εξακολουθούν να με παρακαλούν να βοηθήσω, δημοσίως με κατέκριναν και διέδιδαν πράγματα που δεν είχαν καμμιά σχέση με την πραγματικότητα. Οι ίδιοι άνθρωποι, στους οποίους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Πανσερραϊκός, τόλμησαν να προσπαθήσουν να σπιλώσουν το όνομά μου, το οποίο έχτισα δουλεύοντας ασταμάτητα επί μια ολόκληρη εικοσαετία. Έπαιξαν με τη φήμη μου οι ίδιοι που δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν τα ελάχιστα που έπρεπε για να σώσουν την ομάδα.
Όμως, σε τόσο κρίσιμες περιστάσεις, δεν επιτρέπεται το συναίσθημα να μπαίνει πάνω από τη λογική. Για τον λόγο αυτόν, επανέρχομαι για τελευταία φορά, απευθύνοντας την εξής πρόταση, που είναι και η τελευταία πρόταση που θα κάνω για τη διάσωση της ομάδας όλων των Σερραίων. Η πρόταση μου αυτή, εφόσον υπάρξει με τον ίδιο τρόπο (δημόσια) θετική ανταπόκριση από την πλευρά σας, θα κατατεθεί και γραπτά εντός της εβδομάδος ώστε να εγκριθεί και τυπικά και να συμβασιοποιηθεί εντός των επόμενων δέκα εργάσιμων ημερών, για να προλάβουμε την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, και δεν είναι περαιτέρω συζητήσιμη:
.
Α. ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
Εάν κάτι έχει να προσφέρει ένα αθλητικό Σωματείο στην τοπική Κοινωνία, αυτό
είναι η ανάδειξη τοπικών αθλητών. Κατά τη δική μου αντίληψη για το πως
χτίζεται σωστά μια ομάδα, ένα Σωματείο που κάνει πρωταθλητισμό, όπως ο Πανσερραϊκός, οφείλει επιπλέον να στηρίζεται στα δικά του παιδιά. Να τα πάρει από το χέρι όταν ξεκινούν το ποδόσφαιρο, στην ηλικία των 6-12 ετών που είναι και η ηλικία κατά την οποία διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου και ταυτόχρονα του σωστού αθλητή, και να τα οδηγήσει μέχρι τα σαλόνια του πρωταθλητισμού. Να τα αγαπήσει, να τα αναδείξει και να αναδειχθεί μαζί τους. Για τον λόγο αυτόν, το πρώτο στο οποίο θα δώσω βάση και το σημαντικότερο είναι οι Ακαδημίες, οι οποίες θα χτιστούν, όπως και όλα στο ποδοσφαιρικό τμήμα υπό την καθοδήγησή μου, από μηδενική βάση, με τη συνδρομή μεγάλου Συλλόγου του εξωτερικού. Πρώτος στόχος είναι η συνεργασία με τις Ακαδημίες της Άρσεναλ, κάτι που απαιτεί μια επένδυση,
από την πλευρά μου, της τάξεως των 100.000 λιρών Αγγλίας σε ετήσια βάση. Αν για οποιδήποτε λόγο δεν επιτευχθεί συνεργασία με την Άρσεναλ, σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για Ευρωπαικό Σύλλογο αντίστοιχου μεγέθους που θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ο Ερασιτέχνης μπορεί να κρατήσει τις υφιστάμενες Ακαδημίες του υπό τον απόλυτό έλεγχό του.
.
Β. ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Σε συνεργασία με τον ξένο Σύλλογο που θα μας βοηθήσει στις νέες Ακαδημίες, θα
σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί, με αποκλειστικά δική μου δαπάνη, ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο με τα ανώτερα διεθνή stanards. Πρόκειται για μια αρχική επένδυση της τάξεως των 150.000 Ευρώ, που επιπλέον απαιτεί ένα ποσό 15.000
- 20.000 Ευρώ για την ετήσια συντήρηση.
.
Γ. ΝΕΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
Σε συνεργασία με τον ξένο Σύλλογο, θα ορισθεί εξ ολοκλήρου νέο τεχνικό team που θα αναλάβει την ομάδα με ορίζοντα τουλάχιστον τριετίας.
.
Δ. ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
Θα υπάρξει νομικός, διοικητικός, οικονομικός και λειτουργικός διαχωρισμός του ποδοσφαιρικού τμήματος στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπει η νομοθεσία και το τμήμα θα τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχό μου. Η  ακριβής νομική λύση με την οποία αυτό
θα γίνει εφικτό είναι ήδη έτοιμη από τους νομικούς μου συμβούλους και θα ανακοινωθεί στους δικηγόρους σας εφόσον γίνει δεκτή η συνολική πρόταση.
.
Ε. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Το συνολικό ποσό της επένδυσης που θα πραγματοποιήσω στο ποδοσφαιρικό τμήμα κατά την πρώτη τριετία (από σήμερα έως και τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου
2015-2016), θα είναι της τάξεως του 1 εκατομμυρίου Ευρώ, με προαίρεση (option)
δυο ακόμη μονομερών ανανεώσεων από την πλευρά μου, με τους ίδιους όρους, στο τέλος κάθε τριετίας. Έτσι, το συνολικό κεφάλαιο που θα διεθέσω, εφόσον η ομάδα
παραμείνει στον έλεγχό μου για σύνολο 9 ετών, θα είναι τουλάχιστον 3 εκατομμύρια Ευρώ. Το ποσό θα διατίθεται βάσει τριετούς business plan που θα εκπονείται σε συνεργασία με τον ξένο Σύλλογο που θα συνεργαστούμε, στην αρχή κάθε τριετίας. Για την τρέχουσα περίοδο, το πλάνο θα είναι έτοιμο το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους.
.
ΣΤ. ΣΤΟΧΟΙ
Για την πρώτη τριετία, στόχος είναι η ολοκλήρωση των υποδομών, η άνοδος στην
Football League και η ίδρυση ΠΑΕ. Για τη 2η τριετία, στόχος θα είναι η άνοδος και η παραμονή στη Super League. Για την 3η τριετία, στόχος θα είναι ο Πρωταθλητισμός. Ο μεγαλύτερο στόχος όλων, ωστόσο, είναι στο τέλος της περιόδου αυτής η 1η ομάδα να αποτελείται από την καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα που είχε ποτέ ο Πανσερραϊκός, χτισμένη εξ ολοκλήρου από τα παιδιά των νέων Ακαδημιών.
.
Ζ. ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ
Όπως είναι αυτονόητο, το σύνολο των υποδομών θα περάσουν στην ΠΑΕ όταν ιδρυθεί, στο κεφάλαιο της οποίας θα συμμετέχει ο Ερασιτέχνης όπως ορίζει ο
νόμος. Επιπλέον, το πλάνο κάθε τριετίας θα συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, έκδοσης ελληνικής τραπέζης και ύψους 300.000 Ευρώ, που θα ανανεώνεται σε ετήσια βάση. Σε περίπτωση αποχώρησής μου για οποιονδήποτε λόγο ή κακής εκτέλεσης κι εφόσον δεν έχει ιδρυθεί η ΠΑΕ, το σύνολο των υποδομών θα μεταβιβασθεί στον Ερασιτέχνη.
.
Η. ΕΣΟΔΑ
Καθώς τα έσοδα και έξοδα για το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του ποδοσφαιρικού τμήματος θα είναι ανεξάρτητα από του Ερασιτέχνη, σχεδόν τα μόνα έσοδα που ο Ερασιτέχνης θα διαχειρίζεται θα προέρχονται από τα εισιτήρια και τις χορηγίες. Από αυτά, ο Ερασιτέχνης θα μπορεί να παρακρατήσει το 10% του καθαρού αποτελέσματος και το υπόλοιπο θα δεσμευθεί ότι θα το διαθέτει για τις ανάγκες της 1ης ομάδας (κυρίως για μεταγραφές).
.
Θ. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Το σύνολο των οικονομικών του νέου ποδοσφαιρικού τμήματος, που θα τελεί υπό την διοίκησή μου, θα αναρτάται στο διαδίκτυο. Το ίδιο θα γίνει με τα συμβόλαια συνεργασίας με τον Ερασιτέχνη και κάθε σύμβαση με σημαντικό οικονομικό αντικείμενο. Όσο θα είμαι παρών, δε θα υπάρχει καμμιά σκιά, τίποτε κρυφό, κανένα σύννεφο ή έστω υπόνοια κακοδιαχείρισης. Επιπλέον, δέχομαι κάθε τακτικό και έκτατο έλεγχο από τον Ερασιτέχνη, οποτεδήποτε, εφόσον τον πραγματοποιούν ορκωτοί ελεγκτές.
.
Ι. ΟΡΟΙ
Πέρα από τις απαραίτητες νομικές διασφαλίσεις που θα ορίσουν και θα σας ζητήσουν οι νομικοί μου σύμβουλοι, θέτω μόνο έναν όρο. Ο Πανσερραϊκός να ανοίξει στην Κοινωνία. Δεν μπορεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο αθλητικό Σωματείο του τόπου μας να ελέγχεται από μια κλειστή ομάδα μερικών δεκάδων ανθρώπων. Θα πρέπει να μπορεί κάθε Σερραίος να γίνει μέλος της Πανσερραϊκής Οικογένειας (του
Ερασιτέχνη) χωρίς παράλογες απαιτήσεις, χωρίς κλειστές πόρτες, χωρίς περίεργες διαδικασίες. Αντίστοιχα, δεσμεύομαι ότι, κατά την ίδρυση της ΠΑΕ, θα δώσω τη δυνατότητα σε κάθε Σερραίο φίλαθλο να συμμετάσχει στην προσπάθεια, όπως ειδικότερα θα ανακοινώσω τότε.
Εφόσον η πρότασή μου αυτή γίνει δεκτή, είμαι έτοιμος να συζητήσω, σε αντίστοιχα σοβαρή βάση, και την ενίσχυση του τμήματος μπάσκετ αμέσως μετά την αναγέννηση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Επιπλέον, είμαι έτοιμος να δεχθώ τη συμμετοχή στο σχήμα κάθε Σερραίου που μοιράζεται το ίδιο όραμα για την αναγέννηση του Πανσερραϊκού.
Κατά τον ίδιο τρόπο, σε περίπτωση που προτιμηθεί άλλη, αντίστοιχης σοβαρότητας πρόταση, δεσμεύομαι ότι θα συμβάλω με τη χορηγία του αθλητικού υλικού για την τρέχουσα αθλητική περίοδο, το οποίο θα είναι αντίστοιχο σε ποιότητα εκείνου της Εθνικής μας Ομάδας, καθώς και με το επιπλέον ποσό των 50.000 Ευρώ (α' ή β' χορηγία φανέλας), και θα είμαι παρών όποτε μου ζητηθεί.
Αν, αντίθετα, συνεχίσετε στο δρόμο που χαράξατε με την προηγούμενη ανακοίνωσή σας, παρακαλώ να μη με ξαναενοχλήσετε για κανένα λόγο. Σε τέτοιο δρόμο θα είστε μόνοι σας.
Παρακαλώ η απάντησή σας να ανακοινωθεί δημόσια, όπως και η δική μου. Μόνος κριτής όλων μας είναι ο Σερραίος φίλαθλος.
Μετά τιμής,
Χρήστος Καραθανάσης
Επιχειρηματίας
Υ.Γ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/09 ΣΤΙΣ 13:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: