Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Προσέχουν για να έχουν…!!


Σε όλη την Ευρώπη οι ομάδες παραδίδουν στους ποδοσφαιριστές τους από μικρές ηλικίες σεμινάρια ειδικών κοινωνιολόγων και ψυχολόγων για την εξωαγωνιστική τους συμπεριφορά.
katseΤον τρόπο, δηλαδή, με τον οποίο πρέπει να συμπεριφέρονται ως δημόσια πρόσωπα στο κοινωνικό τους περίγυρο και στον Τύπο και το πώς θα διαχειρίζονται την μεγάλη προβολή που τυγχάνουν λόγω του επαγγέλματός τους.
Τα θέματα που προέκυψαν με τους Γιώργο Κατίδη, Έργκους Κάτσε και Κλάους Αθανασιάδη, αποδεικνύουν πως σ’ αυτό τον τομέα η Ελλάδα είναι πολύ πίσω. Μιλάμε για νέα παιδιά, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, των οποίων τα ονόματα αναμείχθηκαν σε επικίνδυνα ακραίες πολιτικές αντιλήψεις που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Κοινός παρανομαστής η δήλωση άγνοιας και η μεταμέλεια για τους δυο πρώτους και η διάψευση για τον τρίτο.
«Πού είσαι ρε Παπαδόπουλε»
Υπενθυμίζουμε πώς τον περασμένο Μάρτιο αναρτήθηκε μπλουζάκι με τη φωτογραφία του δικτάτορα Παπαδόπουλου και τη λεζάντα «πού είσαι… ρε Παπαδόπουλε», στo λογαριασμό (stefanos 33) της διαδικτυακής εφαρμογής Instagram, έναν λογαριασμό που όλοι θεωρούσαν ότι ανήκε στον Κλάους Αθανασιάδη. Η φωτογραφία αποσύρθηκε λίγες ώρες μετά το σάλο που προβλήθηκε και ο Αθανασιάδης διέψευσε πως είναι δικός του ο επίμαχος λογαριασμός, αλλά δεν διευκρίνισε το λόγο για τον οποίο δεν αντέδρασε κατά το χρονικό διάστημα λειτουργίας του εν λόγο λογαριασμού ο οποίος ήταν γεμάτος με προσωπικές του φωτογραφίες και τον λόγο της άμεσης απόσυρσης μετά τον θόρυβο που ακολούθησε της φωτογραφίας από τον “χάκερ”.
Η ουσία είναι πως στα δυο από τα τρία πρόσφατα κρούσματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρωταγωνιστές ήταν παίκτες του ΠΑΟΚ. Κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους υπεύθυνους του συλλόγου και σίγουρα απασχολεί τον Ιβάν Σαββίδη.
Οι δυο όψεις του νομίσματος
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει να προστατεύσει και το πρεστίζ του συλλόγου και το προϊόν της, το οποίο βάλλεται πανταχόθεν από τέτοια συμβάντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία έχουν πλέον παγκόσμια απήχηση.
Όλα τα νομίσματα έχουν δυο όψεις. Από την μια είναι δεδομένο ότι τα social media και το ίντερνετ ενίσχυσαν τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία της πληροφορίας και της ενημέρωσης, αλλά από την άλλη υπάρχει και η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια των εξεγέρσεων και των ταραχών του καλοκαιριού στη γειτονική χώρα: «Υπάρχει μια απειλή που λέγεται Twitter. Τα καλύτερα παραδείγματα ψεμάτων μπορεί να τα βρει κανείς εκεί. Για μένα, τα social media είναι η μεγαλύτερη απειλή για την κοινωνία”.


Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: