Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Ρούμπιο είχε… κέφια!!

Με τέσσερις νίκες σε πέντε ματς ολοκλήρωσε τη 1η φάση του Ευρωμπάσκετ η Ισπανία, που επικράτησε 83-59 της Γεωργίας σε άνευ ενδιαφέροντος παιχνίδι του 3ου ομίλου. Ξεχώρισε ο Ρούμπιο με 16π.

Ο Ρούμπιο είχε… κέφια
Οι Γεωργιανοί που ήταν από χθες εκτός διοργάνωσης, ήταν ανταγωνιστικοί μόνο για δεκαεπτά λεπτά και στη συνέχεια παραδόθηκαν στις… ορέξεις της Ισπανίας. Οι «φούριας ρόχας», που εκτός του Ρούμπιο, είχαν σε καλή μέρα τους Φερνάντεθ και Ροντρίγεκθ, περιμένουν τους υπόλοιπους σημερινούς αγώνες του ομίλου για να μάθουν σε ποια θέση θα τερματίσουν και κατ’ επέκταση ποιος θα είναι ο πρώτος τους αντίπαλος (Ιταλία, Φινλανδία ή Ελλάδα) στον πρώτο αγώνα της δεύτερης φάσης τη Πέμπτη για τον 6ο όμιλο που θα σχηματιστεί. Σανικίτζε, Σερμαντίνι και Χίκμαν ξεχώρισαν από τη Γεωργία.

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, κάτι που αποτυπώθηκε πλήρως στην εμφάνιση των ομάδων στο ξεκίνημά του. Με φτωχό σκορ (5-5 στο 5΄) και επιθετικές προσπάθειες χωρίς ιδιαίτερο πλάνο, αμφότερες έδειχναν πως απλά θέλουν να βγάλουν την… υποχρέωση. Με τον Γιούλ να παίρνει επιτυχημένα προσπάθειες στην επίθεση, η Ισπανία ξέφυγε για πρώτη φορά με +6 (15-9 στο 8΄). Ακολούθησε επί μέρους 8-2 για την Γεωργία, με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να λήξει ισόπαλη 17-17. Με πλουραλισμό στο σκοράρισμα και κυρίως περισσότερη διάθεση, η Γεωργία προηγήθηκε 23-20 στο 13΄ με λέι απ του Χίκμαν.

Σε αυτό το διάστημα οι ισπανοί σκόραραν μόνο με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ και οι δύο ομάδες –είχαν κακά ποσοστά ευστοχίας και έκαναν εκατέρωθεν αρκετά λάθη- πήγαιναν πόντο-πόντο (28-27 τρία λεπτά πριν το τέλος). Από εκείνο το σημείο και μέχρι το ημίχρονο όμως, οι «φούριας ρόχας» πάτησαν «γκάζι», Ρούμπιο και Μαρκ Γκασόλ έδωσαν πολλές λύσεις στο σκοράρισμα και με επί μέρους 13-2, πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο υπέρ του 41-29.

Ο Ρούμπιο συνέχισε το προσωπικό του ρεσιτάλ και με την έναρξη του 3ου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί για πρώτη φορά στο +16 για την Ισπανία (48-32 στο 24΄). Η Γεωργία δεν μπορούσε να σκοράρει ούτε με… αίτηση και με την τριάδα Φερνάντεθ, Ροντρίγκεθ και Ρούμπιο να «ζωγραφίζει», η Ισπανία «καθάρισε» το ματς δεκατρία λεπτά πριν το τέλος του, αφού προηγήθηκε με 25 πόντους (58-33). Η τρίτη περίοδος βρήκε τους παίκτες του Ορένγκα μπροστά με 62-39, με τη Γεωργία να πετυχαίνει μόλις δέκα πόντους σε αυτό το διάστημα.

Η Ισπανία, φύλαξε όπως ήταν λογικό δυνάμεις ενόψει της συνέχειας, αλλά διεύρυνε τη διαφορά –έφτασε και τους 30-, παίζοντας και με στόχο να προσφέρει σε κάποιες φάσεις θέαμα (77-53 στο 36΄), απλά πιστοποίησε με το τελικό 83-59 τη νίκη της.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 29-41, 39-62, 59-83.

Γεωργία (Κοκόσκοφ): Μετρεβέλι 4, Πκχακάτζε, Σανάτζε 7, Μπουρτζανάτζε 2, Τσιντσάτζε 6, Σερμαντίνι 10, Χίκμαν 7, Μαρκιοισβίλι, Πατσάρτσια 3, Σανικίτζε 8, Λεζχάβα 7, Τσικιτσβίλι 5.
Ισπανία (Ορένγκα): Αγκουιλάρ 2, Φερνάντεθ 11, Ροντρίγκεθ 15, Ρέι 6, Καλντερόν 3, Ρούμπιο 16, Κλαβέρ 4, Σαν Εμετέριο 3, Γιουλ 11, Μ. Γκασόλ 4, Γκάμπριελ 5, Μουμπρού 3. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: