Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

«Τρίποντη» πρόκριση για Κροατία!

Με εξαιρετική εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο και ρεσιτάλ τριπόντων, η Κροατία νίκησε 70-53 την Τσεχία για τη 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου και προκρίθηκε στην 2η φάση του Ευρωμπάσκετ. Εκτός οι Τσέχοι.

«Τρίποντη» πρόκριση για Κροατία
Κορυφαίοι και καθοριστικοί για την νίκη με τρίποντες… βόμβες σε κρίσιμα σημεία ήταν οι Σάριτς και Μπογκντάνοβιτς, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και οι ψηλοί Τόμιτς-Ζόριτς και ο Σιμόν. Όσο για την Τσεχία που στο πρώτο ημίχρονο ήταν άκρως ανταγωνιστική, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις επιθετικά στο δεύτερο , πετυχαίνοντας μόλις 20 πόντους, ενώ ήταν τραγική από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, χάνοντας 16! Πάλεψαν Πούμπριλα και Βέσελι, αλλά δεν ήταν αρκετοί.

Ο αγώνας:

Με τους Μάρκοτα και Σιμόν να παίρνουν επιθετικές πρωτοβουλίες, η Κροατία προηγήθηκε 12-7 στο 5΄. Στη συνέχεια, έκανε όμως πολλά λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι Τσέχοι. Με επί μέρους 10-2 και πρωταγωνιστή στο σκοράρισμα τον Πούμπριλα, πέρασαν μπροστά 17-14 δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Οι παίκτες του Μπαντίνσκι έπαιζαν καλή άμυνα πάνω στον Μπογκντάνοβιτς και αν δεν υπήρχε ο Τόμιτς και τα πολλά άστοχα σουτ τους, θα είχαν μεγαλύτερη διαφορά στο δεκάλεπτο. Στο πρώτο τρίλεπτο του 2ου δεκαλέπτου, η Τσεχία ξεκίνησε με αλλεπάλληλα εύστοχα σουτ τριών πόντων και πέρασε μπροστά με 25-19. Ο Σατοράνσκι βοηθούσε πολύ στο σκοράρισμα και στη δημιουργία, την ώρα που οι κροάτες δε μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις δεύτερες ευκαιρίες που έπαιρναν στην επίθεση, από τα επιθετικά ριμπάουντ. Από εκεί και έπειτα το ματς ήταν ντέρμπι με κακή πάντως ποιότητα, με τη διαφορά να μην αυξάνεται πάνω από τους δύο πόντους (31-30 στο 17΄ και 33-32 ημίχρονο) με τη Τσεχία να διατηρεί βραχεία κεφαλή.

Οι Μπογκντάνοβιτς και Ζόριτς μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι και εύστοχοι στο 3ο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα η Κροατία να προηγηθεί 42-40 στο 24΄ και να δείχνει ότι στέκεται καλύτερα στο παρκέ. Ούκιτς με τρίποντο και Σιμόν με δίποντο, διαμόρφωσαν το 47-40 τρία λεπτά αργότερα, με τους Τσέχους να μένουν για τέσσερα λεπτά ώρα χωρίς σκορ, αφού δεν μπορούσαν ούτε από την γραμμή των ελευθέρων βολών -16 (!) χαμένες-. Μοναδική αξιόπιστη λύση τους ήταν ο Βέσελι, όμως δεν μπόρεσε να αποτρέψει το -5 για την ομάδα του στο τέλος του δεκαλέπτου (47-42). Στο ίδιο και ακόμα καλύτερο μοτίβο συνέχισε στο 4ο δεκάλεπτο η Κροατία, που με δύο βολές του Μπογκντάνοβιτς έφτασε στο +10 (54-44), επτά λεπτά πριν το τέλος.

Στην εξίσωση του αγώνα μπήκε σε εκείνο το σημείο και ο Σάριτς, που με δύο σερί τρίποντα έφερε τη διαφορά στο +11, 62-51 τριάμιση λεπτά πριν το φινάλε, βάζοντας πλέον πολύ γερά «θεμέλια» πρόκρισης για τη Κροατία. Στην αντίπερα όχθη η Τσεχία, δεχόταν τρίποντα και έχανε βολές, με αποτέλεσμα η Κροατία να μετατρέψει σε περίπατο την υπόθεση νίκη και πρόκριση και με το τελικό 70-53 να δίνει ραντεβού στην επόμενη φάση με Ελλάδα, Ιταλία και Φινλανδία.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 32-33, 47-42, 70-53.

Κροατία (Ρέπεσα): Τόμιτς 12 (9ριμπ.), Άντριτς, Ντρέιπερ 3, Μπογκντάνοβιτς 11 (1) (4ασίστ), Σάριτς 11 (2), Ρούντεζ 2, Ούκιτς 3 (1), Σιμόν 10 (2), Μάρκοτα 8 (7ριμπ), Μ. Ντέλας, Ζόριτς 10 (6ριμπ.), Α. Ντέλας.
Τσεχία (Μπαντίνσκι): Μπέντα, Μπάλβιν 2, Πούμπριλα 19 (3), Χρούμπαν 5 (1), Σατοράνσκι 9 (1), Βελς, Χούσκα 2, Μπάρτον 5 (1), Γιέλινεκ, Κούντλατσεκ, Σβαρντλικ, Βέσελι 11 (11ριμπ). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: