Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Πιστός στην εθνική ο Μπουφόν!

Την πρόθεσή του να συνεχίσει να αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος, εξέφρασε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος στο παιχνίδι με την Τσεχία ισοφαρίζει τον Φάμπιο Καναβάρο σε διεθνείς συμμετοχές.

Πιστός στην εθνική ο Μπουφόν
Είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου – για κάποιους είναι ο καλύτερος – και, παρά την ηλικία του, συνεχίζει να υπερασπίζεται με επιτυχία την εστία της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας. Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν στο ματς κόντρα στην Τσεχία την ερχόμενη Τρίτη, «πιάνει» τον Φάμπιο Καναβάρο στην πρώτη θέση των Ιταλών διεθνών με 136 συμμετοχές και στο επόμενο παιχνίδι θα περάσει μόνος του στην πρώτη θέση. Ο 36χρονος Τζίτζι μίλησε για αυτό το στόχο στο «Sky» και έδειξε πως δεν σκέφτεται να αποχωρήσει.

«Μπορεί να γερνάω, όμως τα συναισθήματα παραμένουν δυνατά. Είναι συγκλονιστικό αυτό που νιώθω όταν φοράω τη φανέλα της εθνικής. Για αυτό το λόγο δεν πρόκειται να αποχωρήσω οικειοθελώς ποτέ από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Θα συνεχίζω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου όσο νιώθω ικανός. Όσο για το ρεκόρ συμμετοχών, μετά από 16 χρόνια στην εθνική, είναι λογικό να είμαι αυτός που θα έγραφε τις περισσότερες συμμετοχές. Πάντως, τα ρεκόρ χωρίς τίτλους, δεν έχουν αξία. Και ευτυχώς εγώ έχω πετύχει σημαντικά πράγματα, για τα οποία είμαι περήφανος», τόνισε ο μεγάλος τερματοφύλακας.

Ο Μπουφόν μπορεί να επιθυμεί να αγωνίζεται στην εθνική Ιταλίας για πολλά, ακόμα, χρόνια, ωστόσο αυτός που αποφασίζει αν ο τερματοφύλακας της «Γιούβε» θα υπερασπίζεται την εστία της εθνικής Ιταλίας, είναι ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός. «Εννοείται πως, αν ο προπονητής της εθνικής δεν με καλέσει, θα σεβαστώ την επιλογή του. Αυτό που λέω είναι πως, ποτέ δεν πρόκειται να αρνηθώ κάποια κλίση. Ποτέ», σημείωσε με έμφαση ο Μπουφόν.

Στην καριέρα του έχει κατακτήσει αμέτρητους τίτλους και διακρίσεις. Ο Τζίτζι, όμως, δείχνει ακόμα «διψασμένος» για επιτυχίες. «Θέλω να κατακτήσω και άλλους τίτλους, τόσο με τη Γιουβέντους, όσο και με την εθνική. Ειδικά με την Ιταλία, θέλω να γίνει αυτό όσο πιο σύντομα γίνεται, καθώς δεν έχω μπροστά μου τρεις ή τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις. Τα χρόνια περάσανε, πλέον και μου μένουν λίγα τουρνουά για να διεκδικήσω», τόνισε με ρεαλισμό ο Τζίτζι Μπουφόν. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: