Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Αιχμές και... δάκρυα στην Ισπανία!!

Καυστικά πρωτοσέλιδα, αιχμηρές αντιδράσεις, αλλά και… δάκρυα είχε το πρόγραμμα για τους Ισπανούς, μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων απ’ το Τόκιο.

Αιχμές και... δάκρυα στην Ισπανία
Η απογοήτευση ήταν σε πρώτο πλάνο στα ισπανικά πρωτοσέλιδα, μετά το τρίτο «άκυρο» που άκουσαν απ’ την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Ισπανοί φάνηκε πως είχαν επενδύσει πολλά στην συγκεκριμένη διοργάνωση, κάτι που φάνηκε από ηχηρά πρωτοσέλιδα με τίτλους που κάνουν λόγο για απογοήτευση, καταστροφή και ενδιαφέρον της ΔΟΕ μόνο για τα οικονομικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρωτοσέλιδο της «El Mundo Deportivo», που μιλάει για Έκπληξη, δυσπιστία και ολοκληρωτική απογοήτευση και συμπληρώνει «Ολυμπιακή απογοήτευση. Καταστροφική ψηφοφορία για τη Μαδρίτη», ενώ η «El Mundo» με τίτλο «Η μεγάλη απογοήτευση», τονίζει πως ο Ολυμπισμός δεν θέλει τη Μαδρίτη, μετά την τρίτη απόπειρα να αναλάβουν τους αγώνες, χωρίς επιτυχία.

Στο ίδιο κλίμα και η «AS» αναφέρει πως η απόφαση της ΔΟΕ δεν έχει νόημα, ενώ η «Marca» τονίζει πως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απορρίπτει την λιτότητα, χαρακτηρίζοντας αιφνιδιαστικό και ανεξήγητο το τέλος του Ολυμπιακού ονείρου για τη Μαδρίτη.

Η «El Pais» αποδίδει το αποτέλεσμα στην οικονομικά φερεγγυότητα του Τόκιο και τη μηδενική ανοχή της ΔΟΕ στο ντόπινγκ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η σκιά της επιχείρησης Πουέρτο (επιχείρηση της ισπανικής αστυνομίας κατά του ντόπινγκ, που ανέδειξε πολλά κρούσματα στην ποδηλασία) και η κρίση εμπόδισαν τις πιθανότητες για την ισπανική πρωτεύουσα».

Σε οικονομικά κίνητρα αποδίδει τις ευθύνες της ήττας και η «La Razon», με αιχμηρό τρόπο, αφού τονίζει πως η επιλογή του Τόκιο επαναφέρει τις υποψίες για το οικονομικό ενδιαφέρον της ΔΟΕ, ενώ πιο συναισθηματική ήταν η «La Gaceta», η οποία τόνισε πως η Μαδρίτη έβαλε τις υποδομές και το πάθος για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων, όμως δεν κατάφερε να πείσει τα μέλη της ΔΟΕ.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: