Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Μ’ ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια μέσα στην καταιγίδα!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την στρατηγική του Μίτσελ ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή!
Μ’ ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια μέσα στην καταιγίδα!
• Είναι σαφές ότι ο Μίτσελ θέλει να πάει ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει στο Παρίσι την προσεχή Τετάρτη ό,τι παραπάνω μπορεί. Δεν θα πάει για…τουρισμό.

• Φαίνεται κι από το ότι άφησε στην Αθήνα και τον Μήτρογλου (τελευταία στιγμή το αποφάσισε οριστικά, αφού πρώτα μίλησε μαζί του το πρωί), αλλά και τον Μανιάτη και τον Χολέμπας.

• Όπως και από ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού σκέφτεται να κρατήσει στον πάγκο κι άλλους βασικούς παίκτες του. Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος ποιοι θα είναι αυτοί, αλλά δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση π.χ. να ξεκουράσει τον Σαλίνο και να βάλει τον Παπάζογλου.

• Έτσι, από τη μία θα έχει πιο φρέσκους αρκετούς από τους 11, που έχει στο μυαλό του ενόψει Παρί κι από την άλλη, θα μπορέσει να δώσει χρόνο σε παίκτες αναγνωρισμένης αξίας, που αναπόφευκτα τον τελευταίο καιρό έμεναν στον πάγκο, αφού η βασική ενδεκάδα κέρδιζε το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα παιχνίδια. Παίκτες όπως ο Αβραάμ, ο Μπονγκ, ο Εντινγκά, ο Παπάζογλου, ο Βάϊς, ενδεχομένως κι ο Μασάντο, ο Γιαταμπαρέ κι ο Ολαϊτάν.

• Ο Ολαϊτάν που είναι και πιο συνηθισμένος να παίζει στα γήπεδα της ελληνικής περιφέρειας ίσως να είναι και το κρυφό χαρτί του Μίτσελ σε αυτό το ματς-και παρεμπιπτόντως νομίζω πως ήταν ο σκόρερ του χρυσού γκολ σε ένα μεγάλο ντέρμπι Βέροιας-Πανθρακικού στη Β΄ Εθνική κατηγορία!

• Σίγουρα οι αρκετές απουσίες του Πανθρακικού έχουν κατά πολλούς υποβαθμίσει τη σημασία του αγώνα, αλλά δεν είναι έτσι. Αν ο Ολυμπιακός την πατήσει στην Κομοτηνή, θα είναι σα να έχει πάει στράφι το διπλό στη Λεωφόρο η, το 4-0 επί του ΠΑΟΚ. Πολύ απλά, γιατί θα μειωθεί στους τρεις η, τέσσερις πόντους η διαφορά του από τον ΠΑΟΚ (εφόσον κερδίσει τον Άρη). Κι αυτή θα είναι μία απόσταση πάρα πολύ μικρή…

• Ο Μίτσελ θέλει το «μ’ ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια», δηλαδή αφενός μεν να δώσει ανάσες σε αρκετούς παίκτες ενόψει Παρί, αφετέρου δε να δώσει ευκαιρία να παίξουν άλλοι καλοί παίκτες που έχει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός, όμως από την άλλη δεν πρέπει να χάσει και το…τρίτο τρυγόνι (!), το τρίποντο. Παρά την επιθυμία του για ένα άτυπο φερ πλέϊ: πολλούς απόντες ο Πανθρακικός, πολλούς απόντες κι εμείς!...

• Και να έχουμε υπόψη μας και κάτι πολύ σημαντικό: η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει γι΄ αύριο το βράδυ, την ώρα του αγώνα, βροχές και καταιγίδες στην Κομοτηνή! Για την ακρίβεια, «πυκνή συννεφιά και καταιγίδες» στην αρχή του ματς και «πυκνή συννεφιά και τυφώνες με βροχόπτωση» στη διάρκειά του!!!

• Να υπενθυμίσω ότι πέρσι το αντίστοιχο παιχνίδι Πανθρακικού-Ολυμπιακού είχε γίνει μία ημέρα (αναβολή και μετάθεση) αργότερα λόγω των καιρικών συνθηκών. Αλλά τώρα ο Ολυμπιακός έχει και το ταξίδι στο Παρίσι την Τρίτη. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: