Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως κανείς μας δεν πρόκειται να μην κλείσει μάτι, επειδή κάποιοι δεν πάνε στο Μουντιαλ!

Την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες!
Συζητήθηκε αρκετά έντονα η ατάκα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που δήλωσε πως δεν αξίζει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τον κόπο να το παρακολουθήσει κανείς, αφού θα λείπει αυτός!

Βρήκαν λοιπόν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Guardian» μία ενδεκάδα που θα λείψει από τα γήπεδα της Βραζιλίας, από τους Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές που δεν τα κατάφεραν με τις εθνικές τους ομάδες.

Αν υπήρχε αυτή η φανταστική ομάδα και έπαιρνε μέρος στο τουρνουά, κάτι σαν τις wild cards του τένις, θα είχε γκολκίπερ τον Τσεχ, με ακραία μπακ τον Πολωνό Πίστσεκ και τον Αυστριακό Αλάμπα, κεντρικούς αμυντικούς τον Δανό Αγκερ και τον Σέρβο Ιβάνοβιτς, χαφ τους Γιαρμολένκο (Ουκρανία) Ερικσεν (Δανία) Χάμσικ (Σλοβακία) και τον πιο ακριβό παίκτη στον πλανήτη, τον Ουαλό Γκάρεθ Μπέιλ, ενώ στην επίθεση θα ήταν ο Ζλάταν με τον Πολωνό Λεβαντόφσκι!

Ακούγεται ενδιαφέρουσα ενδεκάδα. Και ιντριγκάρει το γεγονός πως τόσο σπουδαίοι παίκτες δεν θα κοσμήσουν με την παρουσία τους ένα τόσο σπουδαίο γεγονός!

Παρ' όλα αυτά κανείς μας δεν πρόκειται να μην κλείσει μάτι επειδή κάποιοι δεν πάνε στο Μουντιάλ! Ετσι ήταν και έτσι θα είναι μόνιμα στο ποδόσφαιρο, αφού πάντα έλειπαν κάποιοι σπουδαίοι παίκτες από μεγάλες διοργανώσεις.

Ο κόσμος ωστόσο παρακολουθεί με ενδιαφέρον το τι γίνεται! Απλά σκεφτείτε πως αντέξαμε Μουντιάλ κατά καιρούς χωρίς τον Ντι Στέφανο και τον Μπεστ, οι οποίοι δεν μπόρεσαν μάλιστα να πάνε ποτέ! Η Ολλανδία αν και χωρίς τον Γιόχαν Κρόιφ, το 1978, έφτασε ξανά στον τελικό.

Ο Κέβιν Κίγκαν στις μεγάλες δόξες του δεν πήγε στη δεκαετία του '70 σε Παγκόσμιο Κύπελλο, γιατί η Αγγλία αποκλείστηκε τόσο το 1974 όσο και το 1978. Ο Χουάν Ραμόν Βερόν και ο Αρτίμε δεν πήγαν στο Μουντιάλ του 1970, στο Μεξικό, αφού έλειψε η Αργεντινή! Ο Εουσέμπιο κατάφερε να πάει μόλις μία φορά το 1966, ο Αμάρο Αμάνθιο και ο Πανένκα ποτέ!

Κι όμως η κάθε διοργάνωση έγινε κανονικά και δεν το κατάλαβε κανείς! Γιατί αυτή είναι η δύναμη του ίδιου του αθλήματος! Αλλωστε την ιστορία τη γράφουν πάντα οι παρόντες!Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: