Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ο Giannis κατακτά τον μαγικό κόσμο...!!

Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, σαν σε ταινία. Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης.
Ο Giannis κατακτά τον μαγικό κόσμο...
Ο... μικρός αδερφός του Θανάση Αντετοκούνμπο άρχισε πριν από δύο χρόνια να παίρνει συμμετοχές στη Β' Εθνική με τον Φιλαθλητικό, πέρυσι έγινε βασικό στέλεχος της ομάδας του Ζωγράφου στην Α2 και η Σαραγόσα φρόντισε να τον "καπαρώσει" από νωρίς.
Όμως, οι άνθρωποί της δεν πρόλαβαν να τον δουν να αγωνίζεται με την φανέλα τους, καθώς πριν από τον Ολυμπιακό (επίσης τον παρακολουθούσε στενά για αρκετά καιρό), έκανε κίνηση-ματ... ο μαγικός κόσμος του ΝΒΑ.
Παρά το έλλειμμα εμπειρίας του και τη χαμηλή κατηγορία που αγωνιζόταν, οι Μιλγουόκι Μπακς τον επέλεξαν στο νούμερο 15 του ντραφτ και μετά από τις πρώτες αγωνιστικές, που είχαν αναγνωριστικό χαρακτήρα, πλέον ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ή Giannis Antetokounmpo χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Λάρι Ντριου. Ενός προπονητή με μεγάλη εμπειρία, που ξέρει πως να αναπτύσσει το ταλέντο ενός νεαρού παίκτη.
Οι "ειδήμονες" έλεγαν πως ο διεθνής φόργουορντ θα αποκτήσει ρόλο από του... χρόνου, όμως ο ίδιος σπεύδει να τους διαψεύσει, χωρίς λόγια, αλλά με εμπράκτως, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των "ελαφιών".
Στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει εξελιχθεί μάλιστα σε πρωταγωνιστεί, καταρρίπτοντας τον "μύθο" περί αδυναμίας του στο σκοράρισμα. Αυτό αποδεικνύουν, εξάλλου, οι 15 και οι 13 πόντοι που σημείωσε κόντρα σε Σαν Αντόνιο Σπερς και Ντάλας Μάβερικς, αντίστοιχα.
Το Τέξας του πάει, καθώς είναι πραγματικός γητευτής. Ξέρει πώς να προσαρμόζεται άμεσα στις εκάστοτε συνθήκες και να γίνεται πολύτιμος. Πέραν από ταλέντο και σωματικά προσόντα, έχει υψηλό δείκτη IQ, γι' αυτό και ανταποκρίνεται σε ό,τι του ζητηθεί.
Κι επειδή το ΝΒΑ είναι θέαμα, έχει εξελιχθεί σε μόνιμο "θαμώνα" του ΤΟΠ-10 με τα φοβερά του καρφώματα, που μπορεί να μην σημαίνουν πολλά για κάποιους από εμάς, όμως ξετρελαίνουν τους "κουτούς" Αμερικανούς, οι οποίοι έχουν στήσει ένα τρομερά κερδοφόρο προϊόν και συν τοις άλλοις προσφέρουν διασκέδαση στο κοινό τους.
Για να μην προτρέχουμε... Προς το παρόν θα ταν βιαστικό να τον ανάγουμε σε μελλοντικό σούπερ σταρ του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη, όμως αίσθησή μας είναι πως το όνομά του θα συνεχίσει να απασχολεί τους Αμερικανούς για αρκετά χρόνια ακόμα.
Ο "Κούνμπο" έκλεισε στις 6 Δεκέμβρη τα 19 του χρόνια και μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα λόγω του χαμηλού χρόνου συμμετοχής του, έχει ανεβάσει εντυπωσιακά τους αριθμούς του, μετρώντας κατά μέσο όρο 6 πόντους, 3,9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 0.7 κοψίματα σε 18 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Διόλου ευκαταφρόνητα νούμερα για έναν "άσημο" rookie, που ήρθε από το πουθενά και κλέβει καρδιές...
ΥΓ Επειδή κάποιοι αμφισβητούν την... ελληνικότητά του, αρκεί απλά να τους αναφέρουμε πως το καλοκαίρι αντί να πάρει... σβάρνα τα training camps, προτίμησε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ενισχύσει την Εθνική μας ομάδα των Νέων στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχουν κάνει κάποιοι αστέρες, ούτε καν για την Εθνική Ανδρών.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: