Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Μιλάμε για μεγάλη γρουσουζιά!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr τι θεωρεί μεγάλη γρουσουζιά μέσα στα παιχνίδια του Ολυμπιακού!

Μιλάμε για μεγάλη γρουσουζιά!
· Ειλικρινά θεωρώ μεγάλη γρουσουζιά για τον Ολυμπιακό τα… δοκάρια! Το αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί και να σκέφτεστε τώρα, «τι μας λέει ετούτος τώρα», αλλά αφήστε με λίγο να το… αναπτύξω το σκεπτικό μου.

· Δοκάρι ο Μανιάτης στο Περιστέρι. Τι έφερε ο Ολυμπιακός; 0-0 με τον Ατρόμητο.

· Δοκάρι ο Σαβιόλα στο Αγρίνιο. Τι έφερε ο Ολυμπιακός; 0-0 με τον Παναιτωλικό.

· Δοκάρια ο Βάϊς κι ο Φουστέρ με την Παρί Σεν Ζερμέν. Τι έφερε ο Ολυμπιακός; Έχασε 1-4.

· Σας έφερε τρία παραδείγματα από την φετινή σεζόν. Να πάμε στα περσινά;

· Δοκάρι ο Μασάντο με το σκορ 2-2 στο 2-3 από τον Ατρόμητο, στο ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός έχασε το αήττητο! Δύο δοκάρια, Μανωλάς και Τζιμπούρ, στο 0-3 από τη Λεβάντε, που σηματοδότησε τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ.

· Σας είναι αρκετά πέντε παραδείγματα μέσα σε 12 μήνες; Είναι λίγα;

· Και τι είναι γρουσουζιά; Εγώ φίλοι μου το καταλαβαίνω από τον εαυτό μου. Πως νιώθω εγώ, δηλαδή, βλέποντας ένα παιχνίδι. Και το λέω αυτό το πώς νιώθω εγώ, γιατί πολύ απλά εδώ και 30 χρόνια μιλάω με ποδοσφαιριστές και μπορώ να καταλάβω πως αισθάνονται.

· Κι έχει σημασία πότε η μπάλα πάει στο δοκάρι. Αν έχεις το δοκάρι ενώ κερδίζεις, δεν σου αλλάζει την ψυχολογία. Διότι ακριβώς κερδίζεις. Όταν, όμως, είσαι ισόπαλος και χάνεις, δηλαδή όταν δεν σου έχει πάει καλά το παιχνίδι και σου γυρίζει κι η πλάτη την τύχη με ένα δοκάρι, εκεί σου στοιχίζει στην ψυχολογία.

· Αυτό είναι το μυστικό. Αυτή είναι η, ας την πούμε έτσι, γρουσουζιά. Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την κακή ψυχολογία μέσα στο παιχνίδι. Δηλαδή, να προσπαθείς να κερδίσεις ένα ματς, να μην μπορείς και όταν κάνεις την καλή ενέργεια να σε σταματήσει το δοκάρι. Σου χαλάει εσένα το ηθικό και φτιάχνει το ηθικό του αντίπαλου, που σκέφτεται θετικά. Σου λέει, «κάτσε, σήμερα είναι η ημέρα μου».

· Γι΄ αυτό το λέω πάντα φίλοι μου. Δεν θέλω να βλέπω δοκάρια του Ολυμπιακού, όσο ένα παιχνίδι είναι ισόπαλο η, όσο ο Ολυμπιακός χάνει. Στατιστικά αυτό το πράγμα θα φέρει άσχημο αποτέλεσμα. Ακόμη κι αν δεν πρόκειται για φάση προς το τέλος του ματς, αλλά στην αρχή!

· Μακριά από τα κωλοδοκάρια! Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: