Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Πετούν ψηλά οι «αετοί»…!

Η Μπενφίκα κατέκτησε το πρωτάθλημα Πορτογαλίας και διεκδικεί άλλους τρεις τίτλους, αλλά ανεξάρτητα από την κατάληξη, ολοκληρώνει τη σεζόν όντας αήττητη στο «Ντα Λουζ» σε όλες τις διοργανώσεις!

Πετούν ψηλά οι «αετοί»…
Η φετινή σεζόν ενδέχεται να εξελιχθεί σε επική για τη Μπενφίκα, η οποία πάει να κάνει ένα μεγάλο καρέ. Ήδη έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Πορτογαλίας και μέσα σε έντεκα μέρες διεκδικεί άλλους τρεις τίτλους. Στις 7 και 18 Μαΐου θα αντιμετωπίσει δύο φορές τη Ρίο Άβε στους τελικούς του Λιγκ Καπ και του κυπέλλου αντίστοιχα, ενώ ενδιάμεσα στις 14 του μήνα θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Europa League με αντίπαλο τη Σεβίλλη, στον τελικό που θα γίνει στο Τορίνο.

Ανεξάρτητα, όμως, με την κατάληξη των τριών τελικών που ακολουθούν, η Μπενφίκα θα ολοκληρώσει τη σεζόν, πετυχαίνοντας κάτι εντυπωσιακό. Ποιο είναι αυτό; Το «Ντα Λουζ» παρέμεινε απόρθητο κάστρο, αφού οι «αετοί» διατήρησαν το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις, στις οποίες πήραν μέρος. Σε συνολικά 27 παιχνίδια, μέτρησε 22 νίκες και μόλις 5 ισοπαλίες. «Όρθιες» έφυγαν μόνο οι Μπελενένσες, Αρούκα και Βιτόρια Σετούμπαλ στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι τους για τη φάση των ομίλων του Champions League και η Τότεναμ στην μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «16» του Europa League.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι η Μπενφίκα σκόραρε στο χθεσινό (04/05) παιχνίδι με τη Βιτόρια σε 78ο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος, αφού η τελευταία φορά που έμεινε «άσφαιρη» ήταν στην ήττα 1-0 από την Ακαδέμικα τον Απρίλιο του 2009(!). Επίσης, το γκολ που δέχθηκε χθες ήταν το πρώτο, μετά τις 6 Δεκεμβρίου 2013, που δέχεται στο «Ντα Λουζ» για το πρωτάθλημα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: