Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΟ, μη μου σβήνεις το φως…!!

Αποστολή δεν επετεύχθη και αιτία ήταν το… σβήσιμο του γενικού στα τελευταία λεπτά. Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Μπάγερν Μονάχου και να δώσει συνεχεια στα θετικά αποτελέσματα της φετινής σεζόν. Ε, και; Η ζωή συνεχίζεται!

ΠΑΟ, μη μου σβήνεις το φως…
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
Τα black-out στοιχίζουν και η ήττα στο Μόναχο είναι σίγουρα διδακτική για μια νέα ομάδα όπως είναι ο φετινός Παναθηναϊκός. Απέναντι σε μια ομάδα με αρκετή ποιότητα και δύσκολη έδρα απαιτείται συγκέντρωση για 4ο λεπτά και οι «πράσινοι» δεν την είχαν. Μέχρι το 31? ο δρόμος για το διπλό έδειχνε ορθάνοιχτος, όμως το 59-60 του Μπατίστ αποτέλεσε και την… αρχή του τέλους.

Οι Γερμανοί άρχισαν να σφυροκοπούν την άμυνα του Παναθηναϊκού. Η τελευταία απάντηση που είχε ο εξάστερος ήταν το τρίποντο του Φώτση στο 36′ με το οποίο μείωσε σε 60-58. Έκτοτε, παραδόθηκε στις ορέξεις του Σαβάνοβιτς, του Τζέντοβιτς και της παρέας τους.
Κάποιοι θα πουν πως ήταν «γκέλα». Δεν θα συμφωνήσουμε. Ούτε θα την χαρακτηρίζαμε, βέβαια, ήττα… εντός προγράμματος. Πρόκειται για μια ενδιάμεση κατάσταση. Το ροζ φύλλο θα έφερνε την υπέρβαση, η απώλειά του όχι την καταστροφή. Στόχος είναι η πρόκριση στο ΤΟΠ-16 και όχι η πρωτιά του ομίλου. Εξάλλου, ο φετινός Παναθηναϊκός δεν έχει ούτε το μπάτζετ, αλλά ούτε και τη δυναμική προηγούμενων ετών.
Έχει αλλάξει εντελώς τη φιλοσοφία του. Βασίζεται σε πολλά νέα παιδιά και άλλα πράγματα βγαίνουν άλλα όχι. Λογικό δεν είναι; Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς με τη σκληρή του δουλειά αποτελεί το μεγάλο κέρδος μέχρι στιγμής. Έχει αλλάξει εντελώς στυλ παιχνιδιού. Από ένας μονοδιάστατος σουτέρ τριών πόντων που ήταν μικρός, πλέον έχει «χαλάσει» τα ποσοστά του έξω από τη γραμμή των 6,75μ, αλλά παράλληλα εκπέμπει μεγάλη ωριμότητα και σιγουριά στις κινήσεις του, βελτιώνοντας τις επιδόσεις του σε πιο ουσιαστικούς τομείς του παιχνιδιού.
Ο Εστεμπάν Μπατίστα είναι η κολόνα του Ιβάνοβιτς, αλλά μένει να δούμε πόσο θα αντέξει να παίζει στο… κόκκινο. Χαμόγελα σκόρπισε ο Αντώνης Φώτσης, ο οποίος είχε μια εντυπωσιακή αναλαμπή από το παρελθόν, ενώ ο Έι Τζέι Σλότερ σκόραρε με συνέπεια, αν και θα μπορούσε να δώσει ακόμη περισσότερα πράγματα στην ομάδα του. Αντίθετα, ο Τζέιμς Γκιστ έδειξε έξω από τα… νερά του και θέλει χρόνο για να ξαναβρεί ρυθμό.
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, στοίχισε σε μεγάλο βαθμό και το «μηδέν εις το πηλίκον» του Νίκου Παππά. Η ικανότητά του στο σκοράρισμα είναι τεράστια. Αυτό φάνηκε στις σπουδαίες νίκες με Ολυμπιακό και Τουρόφ, όπου ήταν ο μαέστρος του Ιβάνοβιτς και θα χρειαστεί να έχει ανάλογες υψηλές πτήσεις για να καθιερωθεί στο επίπεδο που του αξίζει. Εξάλλου, οι προδιαγραφές του είναι τεράστιες και θα είναι κρίμα να μην φτάσει στην κορυφή!
Σταθερότητα, λοιπόν. Λιγότερα black-out και ηρεμία στα κρίσιμα σημεία είναι το τρίπτυχο της βελτίωσης του Παναθηναϊκού, που προσπαθεί να πατήσει γερά στα πόδια του και να αποδείξει πως η πρόκριση στο αιώνιο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού δεν ήταν απλά μια ακόμη αυτοκτονία των ερυθρόλευκων, αλλά η απόδειξη πως οι «πράσινοι» παραμένουν κυρίαρχοι, κι ας είναι πλέον πιο «χαμηλοτάβανοι».

Πηγή:Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: