Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Κακιούζης: «Όπως με τον Ολυμπιακό»

Δεν θα πρέπει να επαναπαυτεί στην σπουδαία νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής η Κηφισιά αν θέλει να κερδίσει τον Πανελευσινιακό, όπως υποστήριξε ο Μιχάλης Κακιούζης. «Όπως με τον Ολυμπιακό», τόνισε.

Κακιούζης: «Όπως με τον Ολυμπιακό»
Αναμφίβολα, η νίκη της Νέας Κηφισιάς κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν η σπουδαιότερη στην ιστορία της και σύμφωνα με τον Μιχάλη Κακιούζη, η ΑΕΝΚ θα πρέπει να πραγματοποιήσει όμοια εμφάνιση αν θέλει να επικρατήσει του Πανελευσινιακού.

«Το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό ένα πολύ σημαντικό για μας και για τους στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή της σεζόν. Η ομάδα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη, να έχει το μυαλό της στο παιχνίδι, να παίξουμε όπως με τον Ολυμπιακό σε όλη την διάρκεια του ματς στην άμυνα, αλλά και τις επιθετικές μας επιλογές. Ο Πανελευσινιακός είναι πολύ καλή ομάδα έρχεται από δύο ήττες και σίγουρα μια τρίτη συνεχόμενη θα δημιουργήσει πρόβλημα για την συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά νομίζω πως απ εμάς θα εξαρτηθεί αν θα κερδίσουμε. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από την Ελευσίνα αλλά θα πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο», ήταν τα λόγια του 38χρονου φόργουορντ.

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε κι εκείνος στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για το εν λόγω παιχνίδι, τονίζοντας πως μόνο αν φύγει με το «διπλό» από την Ελευσίνα η ομάδα του θα έχει εκμεταλλευτεί την… υπέρβαση με τους «ερυθρόλευκους».

«Μετά την μεγάλη νίκη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μας περιμένει ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς κόντρα σε μια ομάδα που δεν έχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα, οπότε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό θα είναι για εκείνους το ματς παίζοντας μάλιστα στην έδρα τους. Και για μας όμως είναι εξίσου σημαντικό το παιχνίδι και θέλουμε την εκτός προγράμματος νίκη που κάναμε να την συνδυάσουμε με ένα διπλό σε μια πολύ δύσκολη έδρα, που θα μας δώσει την δυνατότητα να κοιτάξουμε με άλλο μάτι τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το κλειδί της αναμέτρησης όπως σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, είναι να καταφέρεις να παίξεις καλά στην άμυνα, να περιορίσουμε τα ατού του αντιπάλου, να ελέγξουμε το ρυθμό, να μην αφήσουμε την Ελευσίνα να τρέξει και να μην πάει ψηλά το σκορ που είναι κάτι που το επιδιώκει και αρέσει στον Πανελευσινιακό», ήταν η τοποθέτηση του Έλληνα τεχνικού, για να προσθέσει:

«Η Ελευσίνα έχει ενισχυθεί αρκετά σε σχέση με την περσινή περίοδο, έχει έμπειρους Έλληνες παίκτες, όπως ο Ιωάννου, ο Δορκοφίκης, ο Βασιλόπουλος και έχει και καλούς Αμερικάνους οι οποίοι έχουν ποιότητα, παραπάνω από την περσινή ομάδα. Αυτό το κομμάτι πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ, την ποιότητα και τον τρόπο με τον οποίο κάνουν επίθεση, γιατί έχουν ταλέντο, έχουν ικανότητα στο ένας εναντίων ενός και από κει πρέπει να ξεκινήσουμε την προσπάθεια μας. Εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί και πολύ συγκεντρωμένοι και στις δύο πλευρές του γηπέδου, να εφαρμόσουμε ότι δουλέψαμε όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις και στην άμυνα και στην επίθεση, να έχουμε σωστές αποφάσεις στην επίθεση, να περιορίσουμε στην άμυνα ατομικά τους παίκτες της Ελευσίνας, να έχουμε το αμυντικό ριμπάουντ και αν μπορέσουμε να τρέξουμε ώστε να έχουμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: