Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Οι... αριθμοί έχουν τη δική τους ιστορία!!

Φράνκο, Μουρίνιο και... ένα δισεκατομμύριο λόγοι να δεις το Clasico. Ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει για το ντέρμπι με... αριθμούς!
Από τον.... Φράνκο στον Μουρίνιο!
Το αποψινό ντέρμπι είναι το Νο229 στην ιστορία των δυο αναμετρήσεων, με τη Ρεάλ να έχει 91 νίκες, τη Μπαρτσελόνα 89 και 48 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα. Ωστόσο, οι Καταλανοί έχουν το πάνω χέρι τα τελευταία χρόνια με 8 νίκες στα 12 τελευταία. Η μεγαλύτερη νίκη το 11-1 της Ρεάλ το 1943, αλλά οι ιστορικοί το αγνοούν, αφού οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είχαν πέσει θύματα εκφοβισμού από την ασφάλεια του Στρατηγού Φράνκο. 
ADVERTISEMENT
 
Τον Νοέμβριο του 2010 η Μπαρτσελόνα συνέτριψε τη Ρεάλ 5-0 και... προσγείωσε ανώμαλα τον Ζοσέ Μουρίνιο που έπαιζε το πρώτο του Clasico. Για πολλούς το καλύτερο παιχνίδι των Καταλανών κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Γκουαρδιόλα στον πάγκο τους. 
 
Το πιο ακριβό ντέρμπι!
Μεταγραφές μαμούθ και παίκτες όπως οι Κριστιάνο, Χάμες, Νεϊμάρ, Σουάρες. Η τελευταία έκδοση του Clasico είναι και η πιο ακριβή στην ιστορία των αναμετρήσεων τους, παρότι απουσιάζει και ο Μπέιλ των 85 εκατ. λιρών. Το συνολικό κόστος των βασικών, αλλά και του πάγκου (εκτός Μπέιλ, Κοεντράο) αγγίζει τα 809 εκατ. ευρώ! Αν βάλουμε την αξία παικτών που προήλθαν από τις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, όπως Μέσι, Ινιέστα, Μπουσκέτς, τότε ξεπεράσαμε το δισεκατομμύριο. Το κόστος της Ρεάλ Μαδρίτης αγγίζει τα 457 εκατ. ευρώ, ενώ της Μπαρτσελόνα τα τα 352 εκατ. 
 
Ο πλανήτης βλέπει Clasico!
Είναι με διαφορά το δημοφιλέστερο ντέρμπι του Πλανήτη και απόψε θα στηθούν μπροστά από τις τηλεοράσεις τους 500 εκατομμύρια για να το παρακολουθήσουν. Η ώρα πάντως δεν βοηθά Ασιάτες και Νοτιοαμερικάνους, αρκετά νωρίς για τους πρώτους, αρκετά αργά για τους δεύτερους. Κάποιοι θα προλάβουν να πουν ότι ταιριάζει γάντι για τη Μέση Ανατολή. Οι βασικές χορηγίες των δυο ομάδων από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κατάρ δεν είναι;;;
 
Τα ρεκόρ!
Ρονάλντο εναντίον Μέσι, με τον Αργεντίνο να θέλει γκολ για να φτάσει τα 251 και να ισοφαρίσει το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ της Ισπανικής Λίγκας. Με ένα φτάνει τον Θάρα, με δυο τον ξεπερνά! Οι Μαδριλένοι φοβούνται αυτό το ρεκόρ, τονίζοντας πως θα υπάρξουν... σφυρίχτρες για να βοηθήσουν τον Αργεντίνο να φτάσει στο στόχο του. Αν τα καταφέρει θα υπάρξουν Μαδριλένοι που θα τον χειροκροτήσουν, όπως είχαν κάνει με Ροναλντίνιο και Μαραντόνα. Οι περισσότεροι όμως θα τον αποδοκιμάσουν. 
 
Πόσο θα αντέξει ο Μπράβο;
Εξαιρετικός γκολκίπερ ο Μπράβο, με τον Χιλιανό να κρατά ανέπαφη την εστία του 720 λεπτά. Αν τα καταφέρει στο Μπερναμπέου θα περάσει στην 3η θέση όλων των εποχών, αν και το ρεκόρ του Αμπελ Ρεσίνο (1275 λεπτά) πολύ δύσκολα ξεπερνιέται. 
 
Πολλοί νέοι!
Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά μια ενδεκάδα νέα πρόσωπα θα έχει το αποψινό Clasico! Μπράβο, Σουάρες, Ματιέ, Ράκιτιτς, Μουνίρ, Σάντρο, Ραφίνια για Μπαρτσελόνα. Χάμες, Κρόος και Τσιτσαρίτο για Ρεάλ. Μην ξεχνάμε πως... νέος είναι και ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος επιστρέφει σε Clasico, αλλά ως προπονητής!
 
81.044 - 80.544= 500 ηρωϊκοί!
Μεγάλο θέμα στην ιστοσελίδα του συλλόγου και όχι μόνο έγινε η εκδρομή 1500 οπαδών της Ρεάλ στο Λεβάντε. Οι Ισπανοί δεν είναι Αγγλοι, ούτε Ιταλοί, αφού δεν το έχουν στο αίμα του το... εκτός! Ωστόσο, 500 Καταλανοί θα βρεθούν στο δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο της Ευρώπης για να εμψυχώσουν την ομάδα τους. Θα ακουστούν όμως; Το Μπερναμπέου χωρά 81.044 θεατές, 60.000 διαρκείας, ενώ τα υπόλοιπα εξαφανίστηκαν στο πρώτο...μισάωρο! 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: