Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Κακή ήττα, καλή η διαφορά, ξεκάθαροι οι στόχοι!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού που δεν αποτελεί έκπληξη, το τρίποντο του Φώτση που μπορεί να παίξει ρόλο στο φινάλε και τον Διαμαντίδη που παραμένει απαραίτητος ακόμη και στην κακή μέρα του.
Εφτασε λοιπόν η εποχή που ο Παναθηναϊκός θα χάνει από γερμανική ομάδα (στο μπάσκετ...) και δεν θα αποτελεί έκπληξη... Η ήττα από την Μπάγερν στο πρώτο κρας τεστ της φετινής Ευρωλίγκας ήρθε φυσιολογικά, με δεδομένο ότι οι δύο ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και με τον ίδιο στόχο.
ADVERTISEMENT
Την πρόκριση στην επόμενη φάση ψάχνει ο Παναθηναϊκός, την πρόκριση αναζητά και η Μπάγερν, επομένως ουδεμία έκπληξη προκαλεί το αποτέλεσμα, όπως δεν θα προκαλέσει και μια νίκη του Παναθηναϊκού επί των Γερμανών στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.
Με δεδομένα λοιπόν τα παραπάνω ο Παναθηναϊκός υπέστη μια κακή ήττα, μια ήττα που μπορεί να «πονέσει», αλλά τουλάχιστον με μια διαφορά που μπορεί να καλυφθεί στην Αθήνα. Αλλο το -9, άλλο το -6 και να το θυμηθούμε αυτό το τρίποντο του Φώτση στο φινάλε του πρώτου γύρου, όταν θα πλησιάζουμε στις τελευταίες αγωνιστικές και θα βγαίνουν τα κομπιουτεράκια για να μετράμε διαφορές και νίκες.
Ο Παναθηναϊκός κρατούσε την τύχη του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά κατέρρευσε σ' ένα πεντάλεπτο και ουσιαστικά δεν επέστρεψε ποτέ. Εκανε πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση, δεν είχε το βάθος πάγκου για να διαχειριστεί τον χρόνο και αναγκάστηκε να πάει σε μονοδιάστατο στυλ στην επίθεση, χάνοντας την ισορροπία του.
Βασικό πρόβλημα στο Μόναχο ήταν το γεγονός ότι ο Μπατίστα δεν διάβασε σωστά τα double team, με δεδομένη βεβαίως την κούρασή του από τα 36 λεπτά συμμετοχής. Από το 25' και μετά ο Πέσιτς έστελνε ξεκάθαρη βοήθεια και ο Ουρουγουανός την πάτησε, αλλά τι να του πει κανείς από την στιγμή που έβγαλε ένα 40λεπτο μόνος του στη θέση του σέντερ.
Η όποια ισορροπία υπήρχε ανάμεσα σε «κοντούς» και «ψηλούς» πήγε περίπατο. Ο Παναθηναϊκός πήγε στον μονόδρομο του τριπόντου που σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι ευχή και κατάρα. Οι «πράσινοι» εκτέλεσαν συνολικά 32 τρίποντα, τα 19 εξ αυτών από το ίδιο σημείο του γηπέδου!
Δεύτερον, ο Ράιτ έμεινε στο παρκέ μόλις 4:30, κάτι που σημαίνει ότι ο Ιβάνοβιτς πίστευε πως δεν μπορεί να βοηθήσει. Απόντος του Μαυροκεφαλίδη (σ.σ. δεν χρησιμοποιήθηκε) και της κακής εμφάνισης του Γκιστ, έμεινε μόνο ο Φώτσης από τους λεγόμενους «ψηλούς» του Παναθηναϊκού για να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του. Με δεδομένο ότι ο Φώτσης... πρωτοστάστησε στον διαγωνισμό από τα 6,75 (πέτυχε τα 4 από τα 8 τρίποντα του Παναθηναϊκού), η απειλή από τη ρακέτα ήταν ανύπαρκτη, από την στιγμή που ο Μπατίστα τα βρήκε σκούρα.
Τρίτον, αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι φέτος που φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί αρκετό καιρό ακόμη για να βρει αξιόπιστες λύσεις όσο κάθεται στον πάγκο ο Διαμαντίδης. Ο αρχηγός τελείωσε με μηδέν και 0/6 τρίποντα, αλλά η ανατροπή που έκρινε το ματς (από το +6 στο -8) σημειώθηκε με τον ίδιο να κάθεται στον πάγκο. Σ' ένα παιχνίδι που η απόδοσή του δεν συγκαταλέγεται και στις καλύτερες της καριέρας του, αναγκάστηκε να χρησιμοποιηθεί για 29 λεπτά, με το παιχνίδι να χάνεται στο τρίλεπτο - τετράλεπτο που βρέθηκε εκτός παρκέ.
Από 'κει και πέρα, η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε προβλήματα, κάποια εκ των οποίων δικαιολογούνται από τις απουσίες και την έλλειψη χημείας, με δεδομένο ότι τρεις παίκτες (Γκιστ, Μπλουμς, Ράιτ) δεν έχουν συμμετάσχει στην προετοιμασία. Με 10 παίκτες συνολικά, 8 εκ των οποίων ετοιμοπόλεμοι, είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις αγώνα στην Ευρωλίγκα, απέναντι σε ομάδες που είναι στο ίδιο επίπεδο κι έχουν τον ίδιο στόχο.
Τι θετικό κρατάει ο Παναθηναϊκός από την ήττα στη Γερμανία; Πέραν της μικρής διαφοράς, την πολύ καλή εμφάνιση του Γιάνκοβιτς που συνεχίζει να ανεβάζει ψηλά τον πήχη, την θετική εικόνα του Σλότερ και την ατάκα του Μανωλόπουλου στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης πως αυτός ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πίσω σε σχέση μ αυτό που έχει φανταστεί ο Ιβάνοβιτς. Που σημαίνει ότι προσεχώς ο Μαυροβούνιος τεχνικός περιμένει να δει πολύ καλύτερη εικόνα από την ομάδα του...*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: