Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Μπατίστα: «Τα πάντα για να νικήσουμε»

Υψηλό είναι το κίνητρο του Παναθηναϊκού να διατηρήσει τα… σκήπτρα του στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Εστεμπάν Μπατίστα. «Τα πάντα για να νικήσουμε», τόνισε ενόψει του ματς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Μπατίστα: «Τα πάντα για να νικήσουμε»
Παρά το όποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός, έχει πάντοτε ως στόχο τη νίκη, επισήμανε χαρακτηριστικά στην SportDay και στον Μαρίνο Πρίντεζη ο Εστεμπάν Μπατίστα πριν της «αιώνιας» νοκ άουτ αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το κίνητρο είναι υψηλό. Έχουμε φυσικά τραυματισμούς και αυτό δεν είναι καλό. Δεν θα έχουμε τον κόσμο μας, αλλά θα παίξουμε στο σπίτι μας. Θα είναι μεγάλο ματς και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε. Θα είναι σημαντικό στο ξεκίνημα της νέας σεζόν».

Στο ερώτημα αν υπάρχει πίεση, ο Μπατίστα επισήμανε:

«Η πίεση υπάρχει από την άποψη ότι είναι ένα ματς νοκ άουτ και αν χάσεις, τότε αποκλείεσαι από τη συνέχεια του Κυπέλλου, που είναι ένας από τους στόχους της ομάδας. Ούτως ή άλλως, όταν αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό, η πίεση υπάρχει καθώς δουλεύεις σε υψηλό επίπεδο. Είτε είναι αγώνας είτε είναι η καθημερινή προπόνηση. Αλλά πρέπει να τη βλέπεις θετικά την πίεση».

Ο έμπειρος σέντερ έχει δουλέψει κατά το παρελθόν με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, άρα γνώριζε εκ των προτέρων τι έχει να αντιμετωπίσει:

«Είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζομαι με τον κόουτς. Είναι εξαιρετικός προπονητής. Ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του. Είναι σκληρός, του αρέσει η πειθαρχία, αλλά είναι φυσικά και δίκαιος. Γνωρίζει πώς θα πάρει το 110% από κάθε παίκτη. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει βγάλει παίκτες όπως π.χ. ο Σκόλα και ο Νοτσιόνι, που ήταν πιτσιρικάδες και δείτε πού έφτασαν με τη βοήθειά του. Ρωτήστε τους να δείτε τι θα σας πουν. Δεν είναι μόνο ιδανικός για να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα, αλλά και για να μπορέσουν οι νεότεροι ηλικιακά παίκτες να μπουν στα... βαθιά και να βελτιωθούν».

Ο Μπατίστα αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Είναι τεράστιος παίκτης και εξαιρετικός άνθρωπος. Νιώθω έκπληξη πόσο ήρεμος και ταπεινός είναι, ενώ παραμένει ένας ζωντανός θρύλος με τόσα που έχει πετύχει στην καριέρα του. Νιώθω πολύ άνετος που τον έχω συμπαίκτη. Είμαι πολύ τυχερός που συνεργάζομαι μαζί του. Κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη στο παρκέ και γενικότερα απλοποιεί τα πράγματα -που φαίνονται δύσκολα στο μπάσκετ- με τις κινήσεις του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: