Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Γιδόπουλος: «Στόχος μας η άνοδος του Απόλλωνα»

Gidopoulos
Την επιστροφή του Απόλλωνα Σμύρνης στη Super League έθεσε ως στόχο ο Στράτος Γιδόπουλος κατά την παρουσίασή του ως ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ.
Ο γνωστός παράγοντας θυμήθηκε αρχικά τα πρώτα του βήματα ως τερματοφύλακας που τα έκανε στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», ενώ πλέον στην Κ19 του συλλόγου αγωνίζεται ο εγγονός του, επίσης στη θέση του γκολκίπερ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφαση του να αναλάβει πόστο στον Απόλλωνα, ξεκαθαρίζοντας πως θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί, καθώς δεν έχει οικονομική σχέση με την ομάδα.
Τον Γιδόπουλο καλωσόρισε στην ομάδα ο Έκτορας Μονεμβασιώτης, γιός του μεγαλομετόχου, λέγοντας: «Καλωσορίζω τον Στράτο Γιδόπουλο στον Απόλλωνα. Πιστεύουμε στις ικανότητες και τη δουλειά του και θεωρούμε ότι θα βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τον στόχο της».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας: «Εκτιμώ πολύ τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη και τον ευχαριστώ που με προέτρεψε να ασχοληθώ με την ομάδα. Όταν με κάλεσε να μιλήσουμε δεν μου είπε πως θέλει να γνωρίσει πρώτα την κατηγορία και να μείνει ο Απόλλων σε αυτή 2-3 χρόνια. Αποκλειστικός σκοπός και όραμά μας είναι η άνοδος στη Super League. Έχει τις δυνατότητες, παρότι η ομάδα δημιουργήθηκε φέτος από το μηδέν και απαρτίζεται από νέους παίκτες. Παρακολουθώντας τα φιλικά της ομάδας είδα μια θεαματική βελτίωση στην απόδοση. Η ομάδα ανεβαίνει παιχνίδι με παιχνίδι και χρειάζεται λίγη υπομονή για να έρθουν κα τα αποτελέσματα. Φυσικά και θέλουμε να νικάμε σε κάθε ματς».
Σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται για την πρόσληψή του στον Απόλλωνα και τις αντιδράσεις των οπαδών, ο Γιδόπουλος ανέφερε: «Με έχουν ενημερώσει για τις αντιδράσεις στο πρόσωπό μου. Με αδικούν ότι η διαδρομή μου ως παράγοντας δεν είναι αυτή θα ήθελαν. Θυμίζω πως την πρώτη μου χρονιά ως παράγοντας στην ΑΕΚ πήρα πρωτάθλημα κόντρα σε Κοσκωτά και Βαρδινογιάννη. Στον Απόλλωνα ήρθα αμισθί, ήρθα γιατί μου αρέσει. Αντέχω την κριτική, έχω μεγάλο… συκώτι. Βλέποντας αυτά που θα γίνουν στην ομάδα, ο κόσμος θα αλλάξει άποψη. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα. Λένε πως ο Απόλλων είναι ηθική ομάδα με αρχές. Το ξέρουμε και το τιμούμε αυτό. Αλλά ήρθε ένας επενδυτής που θέλει να ανεβάσει την ομάδα κατηγορία, για να έχει τουλάχιστον ισοσκελισμένα έσοδα. Ο Μονεμβασιώτης έχει ήδη βάλει πολλά χρήματα στην ομάδα κι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
Οι όποιες βολές θέλω να είναι εναντίον μου και όχι εναντίον του Μονεμβασιώτη. Ο άνθρωπος έβαλε τα λεφτά του και όλοι είναι πληρωμένοι στην ομάδα. Ο,τι γίνει, χρεώστε το σε μένα».
Σε ερωτήσεις που δέχτηκε, απάντησε αρχικά για το ποιες είναι οι δυσκολίες στη Football League που θα συναντήσει ο Απόλλων στην προσπάθειά του να ανέβει: «Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι διαφορετικό. Κυριαρχεί η δύναμη και οι τεχνικές ικανότητες έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αλλά πιστεύω πως το ποδόσφαιρο στηρίζεται κυρίως στην ψυχολογία, που είναι το 65% και το 35% είναι όλα τα υπόλοιπα. Στην κατηγορία υπάρχουν πολλές καυτές έδρες. Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε καυτή έδρα, θα έπρεπε στα εντός έδρας παιχνίδια μια ιστορική ομάδα σαν τον Απόλλωνα να έχει τουλάχιστον 3.000 φιλάθλους. Εκεί υστερούμε, αλλά μέσα από την ομάδα θα προσπαθήσουμε να δίνουμε την ψυχολογία στους παίκτες».
Για τον ρόλο του στην προστασία της ομάδας από τη διαιτησία, επισήμανε: «Δεν μπορώ να αντιμετωπίζω κάποιες καταστάσεις με σεις και με το σας. Είμαι του σαλονιού, αλλά είμαι του λιμανιού αν χρειαστεί. Πιστεύω πως όλοι οι θεσμικοί φορείς θα κρατούν αποστάσεις φέτος και δεν θα πλήξουν τον Απόλλωνα. Πέρυσι είδαμε τι έγινε. Ήταν υπερπροσπάθεια να πέσει η ομάδα, παρόλο που είχε πολύ καλό ρόστερ. Είμαι αποφασισμένος να προασπίσω τον Απόλλωνα. Θα είμαστε κύριοι απέναντι στους κυρίους και κακοί απέναντι στους κακούς».
Για τη φύση της θέση του στον Απόλλωνα σημείωσε: «Χθες είπα στους παίκτες πως μέσα στο χορτάρι κουμάντο κάνει ο προπονητής, έξω από χορτάρι κουμάντο κάνω εγώ. Εγώ θα είμαι υπεύθυνος για όλα. Δεν θέλω να χρεωθώ λάθη άλλων. Όσοι είναι στην ομάδα θα βοηθήσουν σε αυτό. Για τις μεταγραφές υπεύθυνος από εδώ και πέρα θα είμαι εγώ. Θα δέχομαι προτάσεις από όλους, αλλά εγώ θα παίρνω την απόφαση. Ηδη δρομολογούμε μεταγραφές παικτών από την Αργεντινή και την Ουρουγουάη. Εχω τις γνώσεις για τους παίκτες και έχω εντοπίσει στόχους με αξία και σωστή τιμή.
Όταν συζήτησα με τον Μονεμβασιώτη, ζήτησα να έχω τον απόλυτο έλεγχο. Το ξέρω πως θα δεχτώ πόλεμο από κάποιους που ήταν πριν την ομάδα και το αντέχω. Εύχομαι να μη συμβεί, γιατί όλοι θέλουμε το καλό του Απόλλωνα».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: