Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

«Οργανωμένη ομάδα ο Άρης»

Η Κηφισιά υποδέχεται τον Άρη την Πέμπτη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και όλοι στην ομάδα των βορείων προαστίων αναγνωρίζουν τις δυσκολίες του να έρθει η πρόκριση.

«Οργανωμένη ομάδα ο Άρης»
Ο συνεργάτης του Ηλία Παπαθεοδώρου, Γιώργος Λιμνιάτης, τόνισε πως οι «κιτρινόμαυροι» στηρίζονται στην άμυνα, πιέζουν στην μπάλα, τρέχουν στον αιφνιδιασμό και έχουν οργανωμένες και μεγάλες επιθέσεις, ενώ έδωσε βαρύτητα στο μαρκάρισμα των ξένων παικτών.

Αναλυτικά: «Αντιμετωπίζουμε τον Άρη που έχει δείξει μέχρι τώρα σε φιλικά και επίσημα παιχνίδια ότι λειτουργεί σαν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Όλη η λειτουργία ξεκινάει από το αμυντικό κομμάτι.

Πιέζει πολύ καλά την μπάλα, ενώ σε καταστάσεις pick and roll και γενικά μακριά από την μπάλα παίζει πολύ κλειστά, προστατεύοντας το καλάθι του και από την άμυνα παίρνουν πολύ ενέργεια για να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, κυνηγάνε πολύ τον πρωτεύοντα αιφνιδιασμό και έχουν παίκτες με ικανότητα για να τον εκτελέσουν τόσο στα γκαρντ, όσο και στους ψηλούς.

Στην επίθεσή τους σε οργανωμένη άμυνα, πάνε σε μεγάλες επιθέσεις, με πολύ κίνηση και υπομονή από τους παίκτες τους.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι στην επίθεση καλή κυκλοφορία με σωστές επιλογές, ώστε να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα να τρέξουν και να "ανοίξουμε" την άμυνα.

Παράλληλα, να παίξουμε καλή άμυνα σε παίκτες στους οποίους βασίζεται η επιθετική τους λειτουργία, όπως είναι ο Βεζένκοφ, ο Ριντ, ο Γκίκας, ο Τόμας και ο Πάσαλιτς, που είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεών τους και πρέπει να λειτουργήσουμε σωστά σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο».

Ο Νίκος Λιακόπουλος συμπλήρωσε πως: «Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς για μας με ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι ο Άρης, ο οποίος είναι πολύ βελτιωμένος και ενισχυμένος, σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Το Κύπελλο είναι μέσα στους στόχους μας και θέλουμε τη νίκη που θα μας φέρει στα ημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας.

Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, να βγάλουμε πάθος και ενέργεια στο παρκέ και να ακολουθήσουμε το αγωνιστικό μας πλάνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: