Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

From fatheR to son!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει (και) για την οπαδική σχέση πατέρα και γιου και υποκλίνεται στην ΑΕΚ για το «ευχαριστώ» στον κόσμο...
Η φωτογραφία με τον ξανθό μπόμπιρα στους ώμους του πατέρα του να πανηγυρίζει το γκολ της αγαπημένης του ΑΕΚ βγάζοντας όσο περισσότερη φωνή μπορεί και σφίγγοντας με όση δύναμη έχει τις γροθιές του έχει γεμίσει τα social media από τους φίλους της Ένωσης (και όχι μόνο) αφού αντικειμενικά είναι μία εικόνα υπέροχη που όλοι μας την είχαμε...
ADVERTISEMENT
Προσωπικά κοίταξα και άλλες φωτό και βρήκα και τον άλλο πιτσιρικά που βλέπετε επίσης στους ώμους του πατέρα του, φορώντας προφανώς τα γυαλιά του και σαφέστατα πιο ήρεμος απ' τον άλλον (ίσως γιατί του έχει καταστεί σαφές πως η ΑΕΚ υπάρχει για να μεγαλουργεί εντός κι εκτός συνόρων και όχι για να παίζει μία κατηγορία κάτω) και επειδή βέβαια δεν μπήκε γκολ όταν τον έπιασε ο φωτογραφικός φακός (προφανώς αυτό ισχύει!).
Εγώ έμεινα αρκετή ώρα να χαζεύω τις φωτογραφίες. Να σκέφτομαι την καθημερινότητά τους. From FatheR to son όπως αναφέρουν και οι Άγγλοι και έχουν απόλυτο δίκιο όπως σε οτιδήποτε αφορά το ποδόσφαιρο και ακόμη περισσότερο ότι αφορά οπαδικό συναίσθημα.
Στο μυαλό όλων μας έρχονται αναμνήσεις με τον πατέρα μας να μας έχει στο γήπεδο ακριβώς στην ίδια στάση και φάση... Σίγουρα να πανηγυρίζουμε ανεξαρτήτως αποτελέσματος και σίγουρα να λατρεύουμε τη στιγμή που ήμασταν παρέα, κολλητοί του προσωπικού μας ήρωα, του πατέρα μας.
Χαίρομαι όσο με καμία άλλη εικόνα με τις συγκεκριμένες που πρωταγωνιστούν πιτσιρικάδες. Και νιώθω χαρά διότι γνωρίζω ότι όταν θα 'χουν μεγαλώσει θα έχουν να εξιστορούν πολλά και μέσα σε αυτά (και τα άσχημα της παρουσίας της ΑΕΚ στην Γ΄ και την Β΄ κατηγορία) πολλές επιτυχίες, χαρές, μοναδικές στιγμές πανηγυρισμών σε ματς για Ελλάδα και Ευρώπη, κατακτήσεις τίτλων και φυσικά (αν όλα πάνε καλά όπως λένε και απ' την Ένωση) όλα αυτά στο νέο μας «σπίτι».
Γιατί αυτό αξίζουν (και) αυτά τα παιδιά, να μεγαλώσουν βλέποντας την αγαπημένη τους ΑΕΚ μέσα στο γήπεδό της, στην Νέα Φιλαδέλφεια και την «Αγιά Σοφιά», όπως όλοι οι οπαδοί-φίλαθλοι αυτού του τεράστιου Συλλόγου...
Ο κόσμος της Ένωσης που αυτές τις δύο σεζόν (με αυτή που ξεκινάει τώρα) κατάφερε μόνος με την παρουσία του ΠΑΝΤΟΥ να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση πώς το μεγαλείο της δεν τελειώνει και ότι το «ερχόμαστε» που φωνάζουν από την πρώτη μέρα δεν είναι απλά μια υπόσχεση, αλλά ένα γεγονός.
Οι φίλοι της ΑΕΚ από πέρυσι έως και τώρα στην Κατερίνη δεν έκαναν τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από το χρέος τους: ήταν στο πλευρό της ομάδας, μαζικά και δυναμικά όσο ποτέ άλλοτε και έδωσε σε κάθε έναν (''εχθρό'' ή φίλο) να εμπεδώσει πως το μότο «ΑΕΚ στα εύκολα, ΑΕΚάρα στα δύσκολα» είναι πραγματικότητα και όχι λόγια όπως συνηθίζεται απ' τους πολλούς...
Αξίζει συγχαρητήρια η κίνηση της ΠΑΕ ΑΕΚ να προχωρήσει σε ευχαριστήρια ανακοίνωση για τη στήριξη και παρουσία των «κιτρινόμαυρων» οπαδών σ' όλα τα γήπεδα που αγωνίστηκε (και) αυτό το καλοκαίρι (και φθινόπωρο). Στην ανακοίνωση αναφέρεται ξεκάθαρα το οδοιπορικό, όλα τα ματς και όλες οι πόλεις και χωριά όπου ταξίδεψαν οι οπαδοί της Ένωσης για χάρη της και καταλήγει:
«Η ΠΑΕ ΑΕΚ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλον αυτόν τον κόσμο για την αφοσίωσή του. Οι οργανωμένοι οπαδοί αλλά και οι απλοί φίλαθλοι που ακολούθησαν σε αυτό το οδοιπορικό, ήταν η μεγάλη δύναμή μας. Τους περιμένουμε κοντά μας και στην προσπάθεια που αρχίζει την Κυριακή από το Αίγιο». Τεράστια κίνηση από την επίσημη ΑΕΚ η ευχαριστήρια ανακοίνωση και της αξίζει ανάλογο respect!
Από την πλευρά της ομάδα του Τραϊανού Δέλλα στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων αυτών στο κομμάτι της προετοιμασίας (μεταξύ αντιπάλων από Σούπερ Λίγκα, Β΄ κατηγορία και από το Καμπιονάτο) ικανοποίησε με την εικόνα της και την απόδοσή της και δικαιωματικά κέρδισε το χειροκρότημα από τον κόσμο αφού η μοναδική ήττα ήρθε με αντίπαλο την Ρόμα και το πιο άσχημο ματς εκείνο στην Λαμία, το προτελευταίο (0-0) τεστ πριν το ματς με τον Πιερικό που όλοι όσοι βρέθηκαν εκεί έπληξαν... θανάσιμα!
Η ΑΕΚ είναι έτοιμη για τη χρονιά της επιστροφής και θα την πετύχει με τεράστια ευκολία γιατί έχει μεγάλη, πολύ μεγάλη διαφορά σε ποιότητα ρόστερ και δουλειάς από όλες (σε Νότιο και Βόρειο όμιλο) τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορία... Η αρχή θα γίνει με τον Παναιγιάλειο και στο Αίγιο όπου το γήπεδο δεν μπορεί να χωρέσει τη... λύσσα των φίλων της ΑΕΚ που θα βρεθούν εκεί αμέτρητοι για την πρεμιέρα και την πρώτη νίκη σε επίσημο ματς! Ναι, είναι γεγονός, τα καλύτερα έρχονται και γι' αυτό θα συνεχίσω να χαμογελώ βλέποντας αυτές τις δυο φάτσες της φωτογραφίας.
Υγ: Τεράστιο respect για τον Ζιάγκο και την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ. Με τόσες ελλείψεις και κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη μέσα στην έδρα του Άρη όπου οι φίλοι του είχαν γεμίσει όπως όφειλαν. Τώρα για τα μηνύματα, για πανό και άλλα τέτοια από τους φίλους της ομάδα της συμπρωτεύουσας, εντάξει δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε καν. Υποφέρουν στο ποδόσφαιρο όπως έγραφα πέρυσι (και με χλεύαζαν) και δεν φαίνεται (όπως επίσης αναμενόταν) και καμία προοπτική, οπότε είναι κατανοητή η κάθε αντίστοιχη (αστεία για μένα) αντίδραση.
Υγ2: Στο βόλεϊ ανδρών δεν κατάλαβα καν τι έγινε, αποχώρησαν τρεις, αποκτήθηκαν δυο (καλοί η αλήθεια είναι και ίσως καλύτεροι απ' όσους έφυγαν), όμως τα μηνύματα είναι άκρως ανησυχητικά...
Yγ3: Πλάκα, πλάκα με τις φωτογραφίες των πιτσιρικάδων μου 'ρθε στο μυαλό και το έργο που κυκλοφορεί του κ. Στάμου αν δεν κάνω λάθος στο επώνυμο του δημιουργού της ταινίας μικρού μήκους (βραβεύτηκε κιόλας) με τίτλο: «ΤΟ ΚΑΣΚΩΛ»... Αξίζει να το δείτε όσοι δεν το έχετε κάνει.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: