Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Αυτός είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη βελτίωση!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον παίκτη που πριν 2 χρόνια του έδειξαν τον δρόμο της εξόδου ως “είσαι λίγος” και σήμερα τρέχουν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο κι' ας λήγει σε 2 χρόνια...  
Ο “Βασιλιάς Κένι” παραμένει τέτοιος στις καρδιές των φίλων της Λίβερπουλ, αλλά το τελευταίο πέρασμα του από τον πάγκο των “Κόκκινων”, όχι απλώς δεν ήταν επιτυχημένο, αλλά έμοιαζε και καταστροφικό για το μέλλον της σε σχέση της με τις μεταγραφικές επιλογές που είχε κάνει και τα χρήματα που είχε ξοδέψει.
ADVERTISEMENT

Από την... μυθική γκάφα (μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου) της απόκτησης του Κάρολ με 45 εκατ. ευρώ μέχρι τις μεταγραφές του Τσάρλι Ανταμ, του Ντάουνιγνκ, κ.τ.λ.π. Επί των ημερών του Νταλγκλίς η Λίβερπουλ ξόδεψε σχεδόν 150 εκατ. ευρώ για μεταγραφές και δεν είχε πάρει σχεδόν τίποτα αξιόλογο. Αυτό θα ήταν βέβαιο μέχρι πέρσι όταν ξαφνικά μία από τις “αποτυχημένες” μεταγραφές του Νταλγκλίς άρχιζε να αλλάζει την άποψη των περισσότερων και κυρίως άρχιζε να δείχνει τους λόγους για τους οποίους ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ είχε ξοδέψει περίπου 20 εκατ. ευρώ για να πάρει ένα αμούστακο παιδί από την Σάντερλαντ, τον Τζόρνταν Χέντερσον.

Ο Μπρένταν Ρότζερς όταν ανέλαβε προσπάθησε να δώσει την ευκαιρία σε όλους, αλλά μετά από λίγο καιρό, είχε σχηματίσει την άποψη ότι με ορισμένους από αυτούς δεν υπήρχε κανένας λόγος να επιμείνει. Δεν υπήρχε καν λόγος να μείνουν στο ρόστερ της ομάδας. Ο Ανταμ πήγε στην Στόουκ, ο Ντάουνινγκ στην Αστον Βίλα και ο Ρότζερς κάλεσε και τον Χέντερσον για να του πει “δεν κάνεις για αυτό που θέλουμε να παίξουμε και δεν θα σε χρησιμοποιώ. Θα πάρω παίκτη για την θέση του (πήρε όντως τον Αλεν που τον είχε βγάλει ο ίδιος στην πρώην ομάδα του, την Σουόνσι) τον οποίο εμπιστεύομαι πάρα πολύ, άρα είναι καλύτερα να φύγεις να πας σε μία άλλη ομάδα να παίξεις ποδόσφαιρο”.

Ο Χέντερσον άκουσε τον Μπρένταν Ρότζερς και όσα είχε να του πει το σκέφτηκε μία δύο βραδιές, το συζήτησε και με τους μάνατζέρ του για τις προτάσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν εκείνη την εποχή και κατέληξε. “Κόουτς αποφάσισα να μείνω και να το παλέψω. Νομίζω ότι κάνεις λάθος και πιστεύω ότι σύντομα θα το καταλάβεις...”

Σήμερα δύο χρόνια μετά ο Τζόρνταν Χέντερσον δεν το... παλεύει. Η Λίβερπουλ “παλεύει” να του ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιο και προφανέστατα θα τα καταφέρει γιατί όπως δήλωσε και ο ίδιος έχει δεθεί τόσο πολύ με την ομάδα που δεν νομίζει ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερη από αυτήν για να φορέσει τη φανέλα της.

Ο Χέντερσον έμεινε τον πρώτο καιρό στον πάγκο, είδε το “παιδί” του Ρότζερς, τον Τζο Αλεν,να παίζει βασικός, έκανε υπομονή και σιγά σιγά δικαιώθηκε. Πέρυσι ο Χέντερσον ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ και φέτος είναι ως τώρα αυτός από τον οποίο ξεκινά η ενδεκάδα και ο πολυτιμότερος. Είναι ακόμη 24 ετών τα περιθώρια βελτίωσής του τεράστια, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσει το ταλέντο του καταπληκτικός.

Το περασμένο Σάββατο περιέγραψα για λογαριασμό του ΟΤΕ TV το ματς της Λίβερπουλ κόντρα στη Σαουθάμπτον και διαπίστωσα ότι ο Χέντερσον προσθέτει στο παιχνίδι του πράγματα που πριν 2 χρόνια ουδείς μπορούσε να φανταστεί. Δεν είναι απλά ένας τρεχαλαντζής πολυτελείας, δεν είναι μόνο το “δυναμό” στη μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ. Είναι όλα αυτά συν έναν πολύ σύγχρονος box to box μέσος (τον βοήθησε αφάνταστα η... οπισθοχώρηση του Τζέραρντ σε ρόλο deep lying playmaker) o οποίος έχει προσθέσει στο παιχνίδι του και ασίστ και γκολ. Ναι, στα τελειώματα του, θέλει ακόμη βελτίωση, αλλά σε σχέση με το πώς ήταν πριν δύο χρόνια, πρόκειται για... άλλο παίκτη. Οσο για την συμμετοχή του στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά και την φαντασία που βάζει στο παιχνίδι του αρκεί να δείτε το γκολ που φτιάχνει στον Λαλάνα στον αγώνα με την Γουέστ Μπρομ. Και την κίνησή του και την ασίστ με το τακουνάκι!

Ο Χέντερσον εξελίσσεται τόσο πολύ που αν δεις ένα ματς του πριν δύο χρόνια κι' ένα σημερινό είσαι σχεδόν βέβαιος ότι είναι άλλος παίκτης που μοιάζει με τον προηγούμενο. Δεν είναι ότι βελτίωσε αυτά που έκανε στο γήπεδο, ή έστω ότι τα βελτίωσε πάρα πολύ, είναι ότι έχει προσθέσει πράγματα στο παιχνίδι του που δεν μπορούσες να πιστέψεις ότι θα τα έβγαζε ποτέ ένας Αγγλος τρεχαλαντζής μέσος.

Προφανώς έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση που έχει, αλλά και με το ταλέντο του, αλλά κυρίως έχει να κάνει με το πόσο έχει δουλέψει. Στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, όπου η Λίβερπουλ έχει κάνει κακό ξεκίνημα ο Χέντερσον μετράει 3 ασίστ (πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ στην σχετική κατηγορία), έχει σκοράρει μία φορά, πασάρει με ποσοστό ευστοχίας που αγγίζει το 90%, παίζει πολύ με την μπάλα, έχει πάνω από 2 key passes μέσο όρο ανά ματς, πατάει πολύ στην αντίπαλη περιοχή και φυσικά κάνει και όλες τις υπόλοιπες δουλειές που έκανε. Πρεσάρει, τρέχει ασταμάτητα (περισσότερα χιλιόμετρα από κάθε άλλο παίκτη της Λίβερπουλ κατά μέσο όρο), έχει 2 κλεψίματα σε κάθε ματς, σχεδόν 3,5 επιτυχημένα τάκλιν ανά ματς και γενικά βλέπεις τα νούμερά του σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και... τρομάζεις.

Είναι “βιονικός” και ταυτόχρονα αρχίζει να συμπεριφέρεται σαν... καλλιτέχνης. Η βελτίωσή του είναι τέτοια και η εξέλιξή του τόση, που αν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, σε δύο χρόνια, κανείς δεν θα θυμάται στο Λίβερπουλ ότι ο Κένι Νταλγκλίς πέταξε 150 εκατ. ευρώ από το παράθυρο. Ολοι θα λένε “τον Χέντερσον τον έφερε στην ομάδα ο Κένι και τον είχε πάρει τσάμπα, μόλις 20 εκατ. ευρώ...”

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: