Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Άλλαξαν θέση οι «αιώνιοι»!

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί… Ο μεν φετινός Παναθηναϊκός σκοράρει αφειδώς, ο δε Ολυμπιακός δέχεται καλάθι με το σταγονόμετρο. Το www.sport-fm.gr παρουσιάζει τις εντυπωσιακές διαφορές από πέρσι.

Άλλαξαν θέση οι «αιώνιοι»
Η πολύ χαμηλή παραγωγικότητα από τη μια και το πρόβλημα στην άμυνα από την άλλη ήταν η μόνιμη γκρίνια των οπαδών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αντίστοιχα την περασμένη σεζόν. Φέτος οι δύο «αιώνιοι» έχουν… αλλάξει θέση, αφού οι μεν «πράσινοι» εντυπωσιάζουν με την επίθεσή τους χωρίς να παραβλέπουν τα καθήκοντα στα μετόπισθεν, οι δε «ερυθρόλευκοι» είναι πιο στιβαροί από ποτέ στο αμυντικό κομμάτι χωρίς να χάνουν την αποτελεσματικότητά τους.

Υπερβολές, θα πει κανείς. Όχι όμως αν δει τα εντυπωσιακά στοιχεία που προκύπτουν από τη σύγκριση του πέρσι με το φέτος. Μπορεί το δείγμα τεσσάρων αγωνιστικών στην Ευρωλίγκα να μην είναι άκρως ασφαλές, αλλά είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό για να εξαχθούν κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Ο Παναθηναϊκός την περασμένη σεζόν είχε 70,2 πόντους κατά μέσο όρο σε όλη τη διοργάνωση και 76,8 στην πρώτη φάση, με αριθμούς που δεν εντυπωσίασαν: 74,9% στις βολές, 49,7% στα δίποντα και 32,6% στα τρίποντα με 15,5 ασίστ και 13 λάθη ανά αγώνα. Φέτος η πρόοδος είναι τεράστια. Οι πρωταθλητές πετυχαίνουν 85 πόντους ανά αγώνα (τρίτοι, πίσω από Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ) έχοντας 78,9% στις βολές, 57,9% στα δίποντα (τρίτοι, πίσω από ΤΣΣΚΑ και Ούνιξ) και 44,2% στα τρίποντα (δεύτεροι, πίσω από τη Ζαλγκίρις), ενώ μοιράζουν 19,7 ασίστ (τέταρτοι, πίσω από Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Μάλαγα) και υποπίπτουν σε 13,5 λάθη.

Σημαντική πρόοδο εμφανίζει και ο Ολυμπιακός στην άμυνά του. Πέρσι είχε παθητικό 73,1 πόντους ανά αγώνα σε όλη τη διοργάνωση και 73,4 στην πρώτη φάση, με τους αντιπάλους του να έχουν 47% στα δίποντα και 36,7% στα τρίποντα. Φέτος έχει την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα με 65,8 πόντους παθητικό κατά μέσο όρο κρατώντας τους αντιπάλους του σε 42,6% στα δίποντα (πρώτος μαζί με την Εφές) και 27,3% στα τρίποντα (τρίτος, πίσω από Ζαλγκίρις και Γαλατάσαραϊ), ενώ έχει την κορυφή στις τάπες με 4,8 και κάνει επίσης 7,3 κλεψίματα ανά αγώνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: