Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Έβαλε το χεράκι του ο Αμπράμοβιτς!!

Σημαντικό ρόλο στην ανάληψη διοργάνωσης του Μουντιάλ του 2018 από τη Ρωσία έπαιξε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με την Independent, που επικαλείται πηγές από μυστικές υπηρεσίες.

Έβαλε το χεράκι του ο Αμπράμοβιτς
Μετά το σκάνδαλο της διαπλοκής πίσω από την ανάληψη του Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ, έρχονται πλέον διαρκώς στην επιφάνεια στοιχεία για περίεργες συναλλαγές και για την αντίστοιχη διοργάνωση του 2018, που ανέλαβε η Ρωσία.

Η βρετανική Independent στο φύλλο της Δευτέρας κάνει λόγο για το ρόλο που διαδραμάτισε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην όλη ιστορία, επικαλούμενη ως πηγή την MI6, τη μυστική υπηρεσία της χώρας.

Όπως αναφέρει, ο ζάπλουτος ιδιοκτήτης της Τσέλσι ήταν μεταξύ ενός γκρουπ ισχυρών επιχειρηματιών και ολιγαρχών της Ρωσίας, τη βοήθεια των οποίων ζήτησε ο ισχυρός άνδρας της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν. Μάλιστα, το αφεντικό των πρωτοπόρων της Premiership φέρεται να είχε σειρά μυστικών επαφών με τον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ. «Του δόθηκε η αποστολή να χρησιμοποιήσει τα πλούτη και τη δύναμή του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο για να φέρει το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία», αναφέρει η εφημερίδα.

Παράλληλα δημοσιεύει και «ανώνυμη» μαρτυρία ανθρώπου που υπήρξε στην MI6. «Είχε καθοριστικό ρόλο στην υποψηφιότητα της Ρωσίας. Θυμάμαι πως έκανε πολλές ιδιωτικές συναντήσεις με τον Ζεπ Μπλάτερ στη Νότια Αφρική. Δεν ξέρω αν έδωσε και χρήματα».*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: