Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Γκιστ: «Έχουμε ομάδα για μεγάλα πράγματα»

Ικανότητες και χημεία έχει ο Παναθηναϊκός όπως δήλωσε στη «SportDay» o Τζέιμς Γκιστ και αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι «πράσινοι» χάνουν αρκετά συχνά μεγάλο προβάδισμα που έχουν αποκτήσει.

Γκιστ: «Έχουμε ομάδα για μεγάλα πράγματα»
Ο Παναθηναϊκός έχει τα φόντα να πετύχει μεγάλα πράγματα, σύμφωνα με τον Τζέιμς Γκιστ, που μίλησε στη «SportDay». Το «τριφύλλι» επικράτησε 74-69 του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ ην Παρασκευή και έκλεισε με ρεκόρ 5-2 τον πρώτο γύρο του «Top 16» και Αμερικανός φόργουορντ σχολίασε το συγκεκριμένο ματς και την πορεία της ομάδας του.

«Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε γεμάτοι ενέργεια και αφού πήραμε το μεγάλο προβάδισμα (28-6 στο 10.32), χαλαρώσαμε κακώς. Αυτό δεν πρέπει να γίνει ξανά. Πρέπει να είμαστε σωστοί στη διαχείριση. Όπως έγινε και με τη Φενέρ, την Αρμάνι και την Τουρόφ. Πήραμε ένα μεγάλο προβάδισμα, αλλά στη συνέχεια το χάσαμε, αν και πήραμε αυτό που θέλαμε. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια ομάδα που μάχεται για 40 λεπτά, αλλά στο κρίσιμο σημείο δείξαμε χαρακτήρα. Μείναμε ενωμένοι, μαζί ως ομάδα και για αυτό νικήσαμε έχοντας όπλο την άμυνά μας».

Ο 28χρονος παίκτης συμπλήρωσε πάνω σε αυτό το κομμάτι: «Οφείλουμε να είμαστε πιο έξυπνοι. Όταν το ματς είναι στους 20 πόντους, θα πρέπει να το πιέσουμε να πάει είτε στους 30 είτε στους 40. Έτσι "σκοτώνεις" τον αντίπαλο. Άλλωστε έχουμε σύνολο γεμάτο ταλέντο και επίθεση».

Αναμφίβολα αυτό που έλειπε από εκείνον και τους συμπαίκτες του ήταν μια σημαντική απόδραση. Η νίκη στο Βερολίνο έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός;

Ο Γκιστ ήταν ξεκάθαρος: «Σίγουρα! Το είχαμε ανάγκη. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που -μην ξεχνάμε- νίκησε και τη Μακάμπι και δείχνει ότι έχει ικανότητες. Ήμασταν πιο άνετοι, αλλά όλα τα ματς είναι επικίνδυνα. Πάντως παιχνίδι με το παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Πιστεύω ότι ο Γκάνι Λαουάλ θα μας βοηθήσει πολύ στον δεύτερο γύρο του Top 16 με τις αθλητικές του ικανότητες, αλλά χρειάζεται αρκετή δουλειά ενώ έχουμε ακόμα χρόνο μπροστά μας μέχρι να είμαστε έτοιμοι για το ματς με τη Μακάμπι».

Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν λοιπόν τον πρώτο γύρο του Τop 16 της διοργάνωσης με 5 νίκες και 2 ήττες όντας στη δεύτερη θέση του ομίλου τους.
Ο Τζέιμς Γκιστ έκανε έναν μίνι απολογισμό για την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του και εξέφρασε την αισιοδοξία του: «Είμαστε εδώ που θέλουμε να... είμαστε. Η συνέχεια θα είναι αρκετά δύσκολη. Θέλουμε να κάνουμε το σημαντικό βήμα που είναι να πάρουμε την πρόκριση, αλλά και να αποκτήσουμε και το πλεονέκτημα έδρας στη φάση των προημιτελικών. Ωστόσο αυτό θέλει δουλειά και βελτίωση».

Μάλιστα για τα επόμενα 7 παιχνίδια είχε να πει το εξής: «Πρέπει να πολεμήσουμε. Αν το κάνουμε, είναι δύσκολο να χάσουμε. Έχουμε τις ικανότητες και τη χημεία. Μην ξεχνάμε ότι και στις ήττες με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είχαμε την ευκαιρία να φύγουμε νικητές. Έχουμε ομάδα για μεγάλα πράγματα. Διότι πιστεύω στο μέταλλο που έχει ο Παναθηναϊκός και στη φιλοσοφία μας. Φυσικά σημαντικό ρόλο έχει παίξει και ο κόουτς Ιβάνοβιτς με την εμπειρία που έχει και έχει δημιουργήσει ένα σύνολο μαχητών».

Οι «πράσινοι» ήταν διπλά χαρούμενοι μετά το πέρας του παιχνιδιού με τον Ερυθρό Αστέρα διότι προηγουμένως είχαν μάθει ότι το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε οριστικά και τελεσίδικα την ομάδα στον προημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό τον οποίο είχαν νικήσει δίκαια και καθαρά με 77-76.
Ο 28χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ σχολίασε τη συγκεκριμένη εξέλιξη χωρίς ωστόσο να επικεντρωθεί αρκετή ώρα: «Το έμαθα το πρωί και φυσικά χάρηκα. Ήταν κάτι που αξίζαμε. Αλλωστε εμείς ήμασταν οι δίκαιοι νικητές. Αλλά ως εκεί. Διότι το κίνητρό μας ήταν να νικήσουμε τον Ερυθρό Αστέρα και δεν θέλαμε να μας αποσπάσει την προσοχή αυτό το ευχάριστο νέο. Ετσι όταν έρθει η ώρα θα επεξεργαστούμε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ που θα είναι δύσκολος και μην ξεχνάμε ότι στο πρωτάθλημα είχαμε χάσει. Ωστόσο προηγείται το ματς με την ΑΕΚ που θα είναι ενδιαφέρον και μετά το ματς με τα Τρίκαλα. Οπότε οι μάχες συνεχίζονται».

Το σκορ ήταν 60-65 στο 35.45 και η κατάσταση ήταν δύσκολη για τον Παναθηναϊκό. Όχι, όμως για τον Δημήτρη Διαμαντίδη που έβαλε τη σφραγίδα του στην ανατροπή της ομάδας.

Ο «Air James» με χαμόγελο στα χείλη είπε: «Το έχω πει και στην προπόνηση. Να παίρνει εκείνος το τελευταίο σουτ και στο εσωτερικό διπλό που έχουμε. Όταν παίρνει το κρίσιμο σουτ, είμαι σίγουρος ότι θα το βάλει. Δεν το πιστεύω μόνο εγώ, αλλά και ο κόσμος. Είναι νικητής στο παρκέ και στη ζωή. Δεν φοβάται. Είναι απλά ο 3D».

Δεν υπάρχουν σχόλια: