Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Τι θα έκαναν χωρίς αυτούς;

Το england365.gr ανοίγει το... κουτί των υποθέσεων στην Πρέμιερ Λιγκ και αναλύει την κατάσταση στην οποία θα βρίσκονταν οι ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Τι θα έκαναν χωρίς αυτούς;
Η αφορμή δόθηκε από τον άλλοτε κόουτς της Γουέστ Χαμ και νυν βοηθό προπονητή στη Σάντερλαντ, Ζέλικο Πέτροβιτς, ο οποίος έχει υποστηρίξει στο παρελθόν, πίσω στο 2010, πως «κάθε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ έχει τρεις καλούς παίκτες... Αν έπαιρνες αυτούς τους παίκτες από το κάθε ρόστερ, τότε αυτές οι ομάδες δεν θα μπορούσαν να παίξουν ούτε στην τελευταία κατηγορία της Ολλανδίας».
Για να δούμε σε ποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να ισχύσει και ποιες ομάδες τον διαψεύδουν πανηγυρικά...
Άρσεναλ: Σάντι Καθόρλα, Μεσούτ Εζίλ, Αλέξις Σάντσες
Από άποψης δημιουργίας παιχνιδιού, δεν μπορεί να πει κάποιος ότι ο Βενγκέρ δεν έχει τους παίκτες που θα μπορούσαν ν' αντικαταστήσουν τους τρεις προαναφερθέντες. Και ναι, ο Αλέξις Σάντσες αποδείχθηκε λίρα εκατό και μπορεί να καθορίσει ένα ματς η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο για την Άρσεναλ, όμως, οι «κανονιέρηδες» είναι σύνολο που έχει μάθει να κάνει το παιχνίδι του με τον τρόπο που θέλει ανεξάρτητα από πρόσωπα.

Άστον Βίλα: Ρον Φλααρ, Άλαν Χάτον, Κριστιάν Μπεντεκέ
Στην περίπτωση της Άστον Βίλα, δεν μπορεί εύκολα να σκεφτεί κάποιος την κατάσταση στην οποία θα βρισκόταν η ομάδα αν δεν είχε αυτούς τους τρεις ποδοσφαιριστές. Ο Φλααρ είναι εξαιρετικός και έχει καταφέρει να μπει και στο μεταγραφικό «στόχαστρο» αρκετών ομάδων, ο Χάτον στο δεξί άκρο της άμυνας προσφέρει σε μέγιστο βαθμό, ενώ και ο Κριστιάν Μπεντεκέ προσπαθεί να αναγγενηθεί με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Τιμ Σέργουντ. Η Βίλα, δεν έχει παίκτες που θα μπορούσαν να καλύψουν επάξια το κενό των τριών.
Μπέρνλι: Τζέισον Σάκελ, Κίεραν Τρίπιερ, Ντάνι Ινγκς
Δεδομένα, σε ακόμα χειρότερη θέση θα βρισκόταν η Μπέρνλι χωρίς την τριπλέτα των Σάκελ, Τρίπιερ και Ινγκς. Δίνει τη μάχη για την επιβίωσή της στην Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη στιγμή, όμως, αν στερούταν και τις υπηρεσίες αυτών των παικτών, ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά. ΣΕ Σε σημείο... σύγκρισης με την ΚΠΡ που όσο κι αν το παλεύει, συνεχώς βυθίζεται. Αν υπολογίζει κανείς ότι ο Ινγκς έχει δώσει τους 9 από τους 25 βαθμούς της ομάδας του μέχρι αυτή τη στιγμή, καταλαβαίνει πολλά. Πιο χαμηλού προφίλ, αλλά μεγάλης προσφοράς παίκτες οι Σάκελ και Τρίπιερ.

Τσέλσι: Τζον Τέρι, Εντέν Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα
Ακόμα ένα παράδειγμα ομάδας που στηρίζει πολλά στους τρεις προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές και ξέρει ότι τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα στις αναμετρήσεις που θα λείπει κάποιος απ' αυτούς ή και όλοι. Ποιος να αμφισβητήσει την ποιότητα του Τέρι και τις οδηγίες που δίνει στα μετόπισθεν; Ποιος θα πει ότι ο Αζάρ δεν μπορεί ν' ανοίξει μια άμυνα μόνος του; Ποιος δεν θα σταθεί στο γεγονός πως τον τελευταίο καιρό η Τσέλσι δεν αποδίδει λόγω και των εμφανίσεων μετρίου επιπέδου του Ντιέγκο Κόστα;

Κρίσταλ Πάλας: Σκοτ Νταν, Μάιλ Γέντινακ, Γιανίκ Μπολάσι
Ο Άλαν Πάρντιου έχει καταφέρει να στηρίξει την Κρίσταλ Πάλας στη δύναμη του συνόλου και όχι σε μονάδες. Έχει στο ρόστερ ποδοσφαιριστές όπως είναι οι Τζέιμς ΜακΆρθουρ, Τζέισον Πάντσεον, Γουίλφριντ Ζαχά και Γκλεν Μάρεϊ, ενώ και οι Νταν, Γέντινακ και Μπολάσι τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα. Δεν είναι, όμως, ομάδα που θα στηριχθεί στον ένα παίκτη και θα χτιστεί γύρω από αυτόν. Είναι ομάδα!
Έβερτον: Τζον Στόουνς, Τζέιμς ΜακΚάρθι, Ρομέλου Λουκάκου
Η απουσία των Στόουνς και ΜακΚάρθι σε ένα μεγάλο κομμάτι της φετινής αγωνιστικής περιόδου για την Έβερτον, αποτελεί και μια από τις μεγαλύτερες αιτίες της πολύ κακής πορείας της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στο φετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Τα 17 γκολ του Ρομέλου Λουκάκου σε όλες τις διοργανώσεις και πολύ περισσότερο η προσφορά του στο Γιουρόπα Λιγκ μέχρι... χθες, επίσης έκαναν διαφορά. Η φετινή Έβερτον, θα είχε πολύ μεγαλύτερους μπελάδες χωρίς τους τρεις.
Χαλ: Τζέιμς Τσέστερ, Τομ Χάντλστοουν, Νίκιτσα Γέλαβιτς
Αυτοί οι τρεις ξεχωρίζουν από τη μετριότητα του ρόστερ της Χαλ. Η κακή πορεία της ομάδας φέτος, δεν επιτρέπει να ξεχωρίσει κάποιος από το σύνολο του Στιβ Μπρους. Ναι μεν ο Τσέστερ κάπως... συμμαζεύει στην άμυνα, ο Χάντλστοουν ελέγχει το κέντρο και ο Γέλαβιτς έχει 8 γκολ σε 19 συμμετοχές στο αρχικό σχήμα, όμως από τη στιγμή που ούτε αυτά είναι αρκετά για να μην δίνουν μάχη οι «τίγρεις» για την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν αποκλείεται να βρισκόταν ο σύλλογος σε παρόμοια κατάσταση και χωρίς αυτούς.
Λέστερ: Εστεμπάν Καμπιάσο, Ρίαντ Μαχρέζ, Αντρέι Κράμαριτς
Με δυσκολία ψάχνεις τον... τρίτο καλύτερο ποδοσφαιριστή στη Λέστερ μετά τους Καμπιάσο και Μαχρέζ. Ο πρώτος έδωσε ποιότητα και εμπειρία, ο δεύτερος την ικανότητα να δημιουργεί κινδύνους και μετά... το χάος. Ο Αντρέ Κράμαρις μέχρι στιγμής και με τον ντόρο που έγινε δεν έχει καταφέρει να κάνει πολλά, όμως θεωρείται και σαν επένδυση για το μέλλον. Ό,τι κι αν έκαναν οι Καμπιάσο και Μαχρέζ, η Λέστερ είναι στην ζώνη του υποβιβασμού. Θα ήταν πολύ μικρό το κακό χωρίς αυτούς...

Λίβερπουλ: Ραχίμ Στέρλινγκ, Φιλίπε Κουτίνιο, Τζόρνταν Χέντερσον
Αδύνατο θα ήταν για τη Λίβερπουλ να βρίσκεται σε αυτή τη φόρμα και να κυνηγάει μια θέση για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς τους Στέρλινγκ, Κουτίνιο και Χέντερσον. Το παιχνίδι της ομάδας περνάει από τα πόδια τους, ο Στέρλινγκ κάλυψε όσο μπορούσε το κενό του Στάριτζ στο πρώτο μισό της σεζόν, ο Κουτίνιο είναι μονίμως επικίνδυνος, ο Χέντερσον είναι ο διάδοχος του Τζέραρντ στη «ραχοκοκκαλιά» της ομάδας και ο Μπρένταν Ρότζερς δεν θέλει ούτε να σκεφτεί το ενδεχόμενο να τους χάσει...
Μάντσεστερ Σίτι: Γιάγια Τουρέ, Νταβίντ Σίλβα, Σέρχιο Αγουέρο
Ίσως ο πιο σταθερός από αυτούς τους τρεις να είναι ο Νταβίντ Σίλβα. Η Μάντσεστερ Σίτι τα κατάφερε χωρίς τον Γιάγια Τουρέ όσο αυτός βρισκόταν με την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού, ο Σέρχιο Αγουέρο δεν έχει επιδείξει μεγάλη συνέπεια στο σκοράρισμα, ενώ αντίθετα, ο Σίλβα είναι παίκτης που μπορεί να το πάρει πάνω του και να κάνει το κάτι παραπάνω. Αν έλειπαν και οι τρεις, ίσως όντως να ήταν χειρότερα και οι Πρωταθλητές να βρίσκονταν σε πιο δύσκολη θέση ίσως ακόμα και για την πρώτη τετράδα.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Νταβίντ Ντε Χέα, Άνχελ Ντι Μαρία, Γουέιν Ρούνεϊ
Εδώ στεκόμαστε στους δύο από τους τρεις. Χωρίς τον Νταβίντ Ντε Χέα, το παιχνίδι για την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ ενδεχομένως να ήταν χαμένο προ πολλού για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Γουέιν Ρούνεϊ μπορεί μέχρι τον Φεβρουάριο να μην έκανε την... κανονική του δουλειά μέσα στο γήπεδο, αλλά έκτοτε έχει επιστρέψει στα γκολ που αποκτούν τεράστια σημασία για τη Γιουνάιτεντ. Στην περίπτωση του Άνχελ Ντι Μαρία, τα ελάχιστα καλά ματς που έχει κάνει δεν είναι αντιπροσωπευτικά της ποιότητάς του και δεν είμαστε σίγουροι ότι το αγωνιστικό πλάνο του Φαν Χάαλ έχει τεράστιο πρόβλημα δίχως αυτόν...

Νιούκαστλ: Νταρίλ Γιάνμαατ, Τζακ Κόλμπακ, Παπίς Σισέ
Πρόκειται για μια... πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ομάδας. Ενώ βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας, «αναστήθηκε» και τώρα βρίσκεται στα συνηθισμένα της, στη μέση του πίνακα, να παρουσιάζει συνεχώς σκαμπανεβάσματα και να παίρνει νίκες – εκλάμψεις. Ο Νταρίλ Γιάνμαατ είναι μεν εξαιρετικός, ο Κόλμπακ κατάφερε να πάει στην εθνική Αγγλίας και ο Παπίς Σισέ – που θα επιστρέψει στα τελευταία ματς της σεζόν – είναι ο μοναδικός αξιόπιστος φορ του συλλόγου. Παρ' όλα αυτά, οι «καρακάξες» πάλι δεν θα κάνουν κάτι ιδιαίτερο φέτος...
ΚΠΡ: Ρομπ Γκριν, Λιρόι Φερ, Τσάρλι Όστιν
Τα 15 από τα 30 γκολ που έχει πετύχει η ΚΠΡ στο φετινό πρωτάθλημα έπειτα από 29 αγωνιστικές, είναι του Τσάρλι Όστιν. Δεύτερος σκόρερ είναι ο Λιρόι Φερ με μόλις... τέσσερα γκολ! Η διαφορά είναι χαοτική και ο Όστιν θα μπορούσε να είναι ο στυλοβάτης της ομάδας, αν είχε και κάποια στηρίγματα δίπλα του ώστε να αποδώσει καρπούς η προσπάθεια. Βαριά αρρωστη η ομάδα του Κρις Ράμσεϊ, δεν μπορούσε ούτε με τον Χάρι Ρέντναπ να επιστρέψει δυναμικά στην Πρέμιερ μετά την περσινή περιπέτεια στην Τσάμπιονσιπ. Ο Ρομπ Γκριν στην εστία έχει κάνει πραγματικά ό,τι περνάει από το χέρι του και χωρίς αυτούς τους δύο, ίσως η ΚΠΡ να... ανταγωνιζόταν τη Ντέρμπι στο αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στην κορυφαία κατηγορία.

Σαουθάμπτον: Τόμπι Αλντερβάιρελντ, Ράιαν Μπέρτραντ, Μόργκαν Σνάιντερλιν
Έχοντας χάσει τον κορμό της, το περασμένο καλοκαίρι και με όλες τις ενδείξεις να τη βάζουν στα... φαβορί για τον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ, η Σαουθάμπτον έκανε τη μεγάλη έκπληξη και αποδείχθηκε σκληρό καρύδι. Με την κατάλληλη καθοδήγηση από τον Ρόναλντ Κούμαν και μεταγραφές που «έπιασαν», οι «άγιοι» έχουν παρουσιάσει κάτι περισσότερο από αξιόλογη εικόνα στο φετινό πρωτάθλημα, αν και δεν κατάφεραν να κρατηθούν μέσα στην τετράδα. Το θέμα έγκειτα στην παραμονή του Μόργκαν Σνάιντερλιν που ξέρει πράγματα και καταστάσεις, έμεινε για την τρέχουσα σεζόν στην ομάδα όμως τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά του χρόνου αν δεν είναι αυτός. Οι Αλντερβάιρελντ και Μπέρτραντ έχουν κάνει τους οπαδούς του συλλόγου να ξεχάσουν τους Λόβρεν και Σο και η τριπλέτα αυτή σίγουρα κάνει καλύτερη τη Σαουθάμπτον.
Στόουκ: Ασμίρ Μπέγκοβιτς, Ράιαν Σόουκρος, Στίβεν Ενζονζί
Η Στόουκ βρίσκεται γι' ακόμα μια χρονιά στην ευχάριστη θέση να έχει τους Μπέγκοβιτς και Ενζονζί στο ρόστερ της. Αν και έχουν ... ηχήσει πολλές «σειρήνες» στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους για τους δύο παίκτες, οι «πότερς» έχουν καταφέρει να τους κρατήσουν. Αποτελούν τη «ραχοκοκκαλιά» της ομάδας, μαζί με τον Στίβεν Ενζονζί που είναι καθοριστική η παρουσία του στο χώρο του κέντρου. Επιθετικά, ο πιο σημαντικός παίκτης αυτή τη στιγμή είναι ο Μπόγιαν που όμως χάνει το μεγαλύτερο κομμάτι στο δεύτερο μισό της σεζόν.
Σάντερλαντ: Τζον Ο'Σέι, Λι Κάτερμολ, Σεμπ Λάρσον
Δεν είναι καλή με αυτούς τους τρεις, δεν θα παρουσιαζόταν πολύ διαφορετική χωρίς αυτούς. Είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσεις παίκτες από τη Σάντερλαντ με τη χρονιά που κάνει και την εικόνα που παρουσιάζει. Δεχόμαστε ότι ο Ο'Σέι προσφέρει εμπειρία, ο Λάρσον είναι καλός στα στημένα και ο Κάτερμολ ο κινητήριος μοχλός, αν και δεν έχει συνέπεια. Οι Ζερμέιν Ντεφό και Κοστέλ Παντίλιμον έχουν προσφέρει και αυτοί το ... κατιτίς τους, όμως, οι «μαυρόγατες» δεν κερδίζουν και πολλά περισσότερα από τους προαναφερθέντες.
Σουόνσι: Άσλεϊ Γουίλιαμς, Κι Σουνγκ – Γιένγκ, Γκίλφι Σίγκουρντσον
Η Σουόνσι βρίσκεται με άνεση στα μεσαία στρώμματα της βαθμολογίας, με τον Γκάρι Μονκ να κερδίζει το στοίχημα που πήρε η διοίκηση της ομάδας μαζί του. Καλοδουλεμένη ομάδα, έχασε μεν τον Γουίλφριντ Μπονί στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όμως, έχει δημιουργηθεί με σκοπό να μη στέκεται στις απουσίες και να συνεχίζει το δρόμο της. Είναι τέτοια η... φύση της ομάδας που ούτε θα φοβόταν ούτε θα πονοκεφάλιαζε για τις ενδεχόμενες απουσίες των Κι, Γουίλιαμς και Σίγκουρντσον, όπως ακριβώς δεν το έκανε και με τον Μπονί.
Τότεναμ: Ούγκο Γιορίς, Κρίστιαν Έρικσεν, Χάρι Κέιν
Η φαντασία δεν είναι... φτάνει για να δημιουργήσουμε ένα πιθανό σενάριο για τη θέση στην οποία θα βρισκόταν η Τότεναμ χωρίς τον Γιορίς, τον Έρικσεν και τον Κέιν. Πρόκειται για έναν εκ των καλύτερων πορτιέρο της Πρέμιερ, έναν εκ των καλύτερων δημιουργών του πρωταθλήματος με εξαιρετικά στημένα και τη φετινή αποκάλυψη που κλήθηκε μάλιστα για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα ανδρών της Αγγλίας. Δεν θα μπορούσαν τα «σπιρούνια» να τα βγάλουν πέρα χωρίς αυτούς...

Γουέστ Μπρομ: Τζόλεον Λέσκοτ, Ντάρεν Φλέτσερ, Σαΐντο Μπεραΐνο
Ο Τόνι Πιούλις είναι το μεγαλύτερο «όπλο» της Γουέστ Μπρομ που βρήκε τον καλό της εαυτό με την έλευση του 2015 και την αλλαγή του προπονητή. Η άφιξη του Ντάρεν Φλέτσερ στο «Χόθορνς» έχει ήδη αποδειχθεί καθοριστική, ενώ αν δεν ήταν και τα γκολ του Σαΐντο Μπεραΐνο τα πράγματα θα ήταν ζόρικα. Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο Πιούλις είναι το μεγαλύτερο «μυαλό» στην ομάδα και ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του...
Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Γουίνστον Ριντ, Στιούαρτ Ντάουνινγκ
Μια από τις στιγμές της σεζόν για τη Γουέστ Χαμ, αναμφίβολα ήταν η ανανέωση του συμβολαίου του Γουίνστον Ριντ που βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδο, μένοντας ελεύθερος στο φινάλε της σεζόν με το προηγούμενο συμφωνητικό. Μαζί του, η άμυνα της ομάδας είναι πιο αξιόπιστη, ενώ ο Αντριάν είναι πραγματικός «κέρβερος» κάτω απ' τα δοκάρια. Ο Ντάουνινγκ δείχνει όσα δεν κατάφερε ποτέ να δείξει στη Λίβερπουλ και τα χαμόγελα των οπαδών των «σφυριών» απέκτησαν συχνότητα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο...

Πηγή:  england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: