Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΘΕΜΑ: Όταν το «Μπερναμπέου»... κράζει!!

ΘΕΜΑ: Όταν το «Μπερναμπέου»... κράζει
Το πόσο απαιτητικό είναι το κοινό της Ρεάλ δεν το έδειξε μόνο με τις αποδοκιμασίες στον Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στην Θέλτα. Δείτε ποιοι άλλοι αστέρες τα έχουν ακούσει στο παρελθόν από τους οπαδούς.

Το Σάββατο, στην άνετη νίκη επί της Θέλτα Βίγκο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπήκε στη ολοένα και αυξανόμενη λίστα των ποδοσφαιριστών της Ρεάλ Μαδρίτης που έχουν ακούσει έντονες αποδοκιμασίες από το κοινό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

«Με έχουν αποδοκιμάσει και εμένα», δήλωσε ο... αλληλέγγυος Ζινεντίν Ζιντάν σε μια προσπάθεια αποφόρτισης του κλίματος, όμως στο παρελθόν κι άλλοι αστέρες της βασίλισσας τα έχουν ακούσει από τους οπαδούς της ομάδας.


Αλφρέδο Ντι Στέφανο
Χριστούγεννα του μακρινού 1962, πριν από 54 ολόκληρα χρόνια. Ο Ντι Στέφανο συμμετέχει σε μια διαφήμιση καλσόν, εμφανιζόμενος με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και από κάτω... γυναικεία πόδια! «Αν ήμουν γυναίκα, θα ήθελα να φορώ καλσόν Μπερκσάιρ», ήταν η ατάκα της διαφήμισης. Στις μέρες μας, κάτι τέτοιο μπορεί να μη θεωρείται... μεγάλη υπόθεση, εκείνα τα χρόνια, ωστόσο, ήταν ένα μικρό σκάνδαλο. Στην πρώτη του εμφάνιση στο «Μπερναμπέου» μετά την διαφήμιση, ο Αργεντινός έγινε δέκτης έντονων αποδοκιμασιών, οι οποίες όμως σίγησαν μετά τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Βελάσκεθ, Μάρτιν Βάσκες και Γκούτι
Ο πρώτος αγωνίστηκε στη Ρεάλ τη δεκαετία του ’60 και του ’70, ο δεύτερος της δεκαετία του ’80, ο τρίτος από το 1995 έως και το 2010. Παίκτες διαφορετικών γενεών, αλλά με δύο κοινά αγωνιστικά γνωρίσματα: δεν είχαν τακτική πειθαρχία και σπανίως έβαζαν τα πόδια τους στη «φωτιά». Και αυτά, είναι κάτι που διαχρονικά δεν αρέσουν στο κοινό του «Μπερναμπέου»...

Μίτσελ

Η σεζόν 1988/89 βρίσκεται προς το τέλος της, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα και τα τελευταία παιχνίδια έχουν χαρακτήρα φιέστας. Παρόλα αυτά, οι οπαδοί της Ρεάλ γιουχάρουν τον Μίτσελ ενάντια στην Κάδιθ και την Εσπανιόλ, με αποτέλεσμα στην αναμέτρηση με τους Καταλανούς να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. «Ήταν μια μέρα γιορτής και δε με άφησαν από το... γάντζο, ακόμα και αυτή τη στιγμή», είχε δηλώσει ο τέως προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος εν τέλει κατέληξε να συμφιλιωθεί με τους οπαδούς.

Ζινεντίν Ζιντάν

Καλοκαίρι 2001, ο Ζιντάν εντάσσεται στη Ρεάλ Μαδρίτης από τη Γιουβέντους, με το ποσό ρεκόρ για την εποχή των 75 εκατ. ευρώ. Το πρώτο διάστημα, όμως, δείχνει προβλήματα προσαρμογής και σε κάποια παιχνίδια δέχεται έντονες αποδοκιμασίες από το... απαιτητικό κοινό των Μαδριλένων. Η συνέχεια, είναι γνωστή...

Ίκερ Κασίγιας
Οι διαφωνίες με τον Μουρίνιο και η σταδιακή πτώση της απόδοσης του Ίκερ, δίχασε το «Μπερναμπέου». Το τεταμένο κλίμα οδήγησε εν τέλει το «τοτέμ» της Ρεάλ Μαδρίτης να αποχωρήσει από την πίσω πόρτα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: