Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Με "Γκέτσε" νίκησε στη Ν.Σμύρνη!

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 80-69 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, ο οποίος… ντύθηκε Βασίλης Σπανούλης, βοηθώντας τους ερυθρόλευκους να πάρουν το ροζ φυλλο.

Με "Γκέτσε" νίκησε στη Ν.Σμύρνη!

Ο Λιθουανός γακρντ τελείωσε το ματς με 19 πόντους (5/6βολ, 1/1διπ, 4/5τριπ), ένα ριμπάουντ και μία ασίστ κάνοντας το καλύτερο φετινό του παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Έτσι, οι Πειραιώτες πέρασαν από μια εξαιρετικά δύσκολη έδρα και πλέον όλα θα κριθούν σε ό,τι έχει να κάνει με την πρωτιά στην κανονική περίοδο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Άλλο ένα πρόβλημα για τους «ερυθρολεύκους» καθώς τραυματίστηκε ο Δημήτρης Κατσίβελης στο γόνατο του δεξιού του ποδιού.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Είχε περισσότερες λύσεις από τον Πανιώνιο και ευτύχισε να έχει σε εκπληκτική μέρα δύο παίκτες που δεν περίμενε κανείς. Στο τέλος είχε τον έλεγχο του ματς και ουσιαστικά δεν κινδύνευσε να χάσει το ματς.

MVP: Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης και ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους μοιράζονται τον τίτλο του πολυτιμότερου της αναμέτρησης. Ο Έλληνας σέντερ ήταν κυρίαρχος στις δύο ρακέτες ενώ ο Λιθουανός έδειξε για πρώτη φορά φέτος γιατί θεωρείται «φονιάς» πίσω από τα 6.75 έχοντας 4/5 τρίποντα.
KEY POINT: Η φάση του αγώνα έγινε στο 36’. Ο Κιζ μείωσε για τον Πανιώνιο με τρίποντο σε 70-66 και όλα έδειχναν πως θα είχαμε ένα μεγάλο ντέρμπι στα τελευταία λεπτά. Ο Ολυμπιακός, όμως, με τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους «απάντησε» αμέσως για το 73-66 και στην επόμενες δύο επιθέσεις ο Πανιώνιος είχε 0/2 τρίποντα και κάπου εκεί όλα τέλειωσαν.
ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Ζήσης Σαρικόπουλος σίγουρα θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα σε αυτό το ματς. Και κυρίως να δώσει κάποιες ανάσες στον Στέφενσον. Ο Έλληνας σέντερ, όμως, δεν δικαίωσε τον προπονητή του και αποσύρθηκε γρήγορα στον πάγκο.
Τιμή εισιτηρίου: Το κλειστό της οδού Αρτάκης ήταν κατάμεστο κάτι που ήταν αναμενόμενο εδώ και μέρες μιας και υπήρχε μεγάλη ζήτηση για τα εισιτήρια. Όσοι πλήρωσαν για να δουν το συγκεκριμένο ματς, σίγουρα δεν «κλαίνε» τα λεφτά τους καθώς είδαν ένα αρκετά καλό παιχνίδι από δύο ομάδες που παραδοσιακά προσφέρουν καλά ματς.
Τα δεκάλεπτα: 17-23, 34-41, 56-62, 69-80

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 8, Κις 12(2), Αθανασούλας 1, Στίβεσον 6, Ντίμπλερ 14(3), Γιάνκοβιτς 14(1), Καββαδάς 2, Ιωάννου, Σαρικόπουλος, Νάντζφεϊ 6(1), Παραγιός 2, Μπάρλος 4.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λούκας 9, Άντιτς 1, Χάουαρντ, Κέσελ 7(1), Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 19(4), Γλυνιαδάκης 17, Πρίντεζης 14(2), Παπανικολάου 3, Σλούκας 4, Κατσίβελης.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: