Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ολυμπιακοί ...μπελάδες!!

Οι σύλλογοι γκρινιάζουν για την παρουσία των αστεριών τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από τον Ζορντί Αλμπα έως τον Γκίγκς, πολλοί κινδυνεύουν να "καούν" ενόψει της νέας σεζόν...
Ολυμπιακοί ...μπελάδες!
Το να συμμετάσχει κανείς στου; Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτελεί την ύψιστη τιμή. Εντάξει στο ποδόσφαιρο το τουρνουά δεν έχει την ίδια αξία του Μουντιάλ και του EURO. Διαθέτει όμως άλλες αισθήσεις και διαφορετικά feelings απ' ότι οι καθαρόαιμες διοργανώσεις για το τόπι. Κάπως έτσι λοιπόν και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έκανε αίτηση (απορρίφθηκε) για να τον πάρει ο Στιούαρτ Πιρς στην ολυμπιακή ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας (σ.σ.: στους Ολυμπιακούς Αγώνες όλο το Νησί + τη Βόρεια Ιρλανδία κατεβαίνει με μία σημαία)!

Φυσικά δεν ήταν ο μόνος αστέρα που ήθελε να δώσει το παρών στο Λονδίνο. Πολλοί και διάφοροι γνωστοί επιθυμούσαν το ίδιο. Για καλή ή κακή τους τύχη όμως επιτρέπονται μόνο τρεις παίκτες άνω των 23 ετών σε κάθε αποστολή. Αυτό είναι το μοναδικό καλό για τους συλλόγους που δεν θα άντεχαν να χάνουν τους καλύτερους τους και για τους Ολυμπιακούς. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως ούτε τώρα δεν θα τους λείψουν ορισμένα από τα αστέρια τους, με κάποιες από τις μεγάλες ομάδες να σιχτιρίζουν.

Βλέπετε δεν μπορούν να τους απαγορεύσουν τη συμμετοχή. Μονάχα ο ίδιος ο παίκτης έχει το δικαίωμα να την αρνηθεί. Ετσί λοιπόν η Μπαρτσελόνα παλεύει τις τελευταίες μέρες να πείσει τον Ζορντί Αλμα να πει όχι στην κλήση του για το Λονδίνο. Εάν δεν το κάνει (σ.σ.: ο ίδιος δήλωνε πολύ χαρούμενος που θα πάει), υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η μία και μοναδική μέχρι στιγμής μεταγραφή των Καταλανών να παρουσιαστεί «καμένος» στη διάρκεια της σεζόν.

Ο Ζορντί Αλμπα έκανε γεμάτη χρονιά σε Ισπανία και Ευρώπη με τη Βαλένθια, πήγε στο EURO, όπου έπαιξε σε όλα τα ματς και εάν κάνει το ίδιο στους Ολυμπιακούς, σίγουρα δεν θα μπορέσει να φτάσει σε καλή κατάσταση μέχρι το καλοκαίρι του 2013, μιας και στη Μπάρτσα λογίζεται ως αναντικατάστατος για τα αριστερά της άμυνας.

Περίπου το ίδιο αναμένεται να ζήσουν και οι Χάβι Μαρτίνεθ (Μπιλμπάο), Χάβι Μάτα (Τσέλσι), αλλά και ένα σωρό ακόμα μεγάλοι παίκτες που δεν έπαιξαν στο EURO. Για παράδειγμα τέτοιοι είναι οι Ντάνι Αλβες (Μπάρτσα), Μαρσέλο (Ρεάλ) και πιτσιρικάδες όπως οι Τέγιο, Μοράτα. Φυσικά αυτό ισχύει και για τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στο ολυμπιακό τουρνουά, όπως π.χ. η Βραζιλία του Νεϊμάρ. Επίσης η Μεγάλη Βρετανία θα έχει στο ρόστερ της τους πολύτιμους για τις ομάδες τους, Ντάνιελ Στάριτζ (Τσέλσι), Ααρον Ράμσεϊ (Αρσεναλ), Τομ Κλέβερλι (Μάν. Γιουνάιτεντ), ενώ κανείς δεν ξέρει πως θα βγάλουν τη χρονιά οι πιο μεγάλοι Ράιαν Γκιγκς και Κρεγκ Μπέλαμι.

Οσοι πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες (27 Ιουλίου-12 Αυγούστου), όχι μόνο θα καταπονηθούν περισσότερο, αλλά θα απουσιάσουν και από το σημαντικότερο στάδιο της προετοιμασίας, με ό,τι αυτό συνήθως συνεπάγεται για κάθε παίκτη στην χρονιά που ακολουθεί (τραυματισμοί, ντεφορμάρισμα, απώλεια φυσικής κατάστασης). Αρα κάποιο δίκιο έχουν και οι σύλλογοι να γκρινιάζουν (ζητούν να πηγαίνουν μόνο ερασιτέχνες, όπως ήταν παλιά). Και από εκεί δεν εισπράττουν για τον... δανεισμό των ποδοσφαιριστών τους όπως σε EURO και Μουντιάλ...


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: