Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Η κρίση θα τελειώσει σε 1-2 χρόνια!!

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε πεπεισμένος πως η κρίση στην ευρωζώνη μπορεί να ρυθμιστεί σε "ένα με δύο χρόνια" αν οι χώρες μέλη της τηρήσουν τις δημοσιονομικές τους δεσμεύσεις.
Η κρίση θα τελειώσει σε 1-2 χρόνια

"Αν όλες οι χώρες της ευρωζώνης σεβαστούν αυστηρά τις δεσμεύσεις τους για δημοσιονομική σταθεροποίηση και συνεχίσουν να βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητά τους, τότε η κρίση μπορεί να ρυθμιστεί σε ένα με δύο χρόνια", σημείωσε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί αύριο στο γερμανικό περιοδικό "Ντερ Σπίγκελ".

Ο Ρέγκλινγκ διαβεβαίωσε επίσης ότι το ΕΤΧΣ, του οποίου ηγείται, εκπλήρωσε καλά την αποστολή του ως προσωρινό ταμείο στήριξης της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της κρίσης, η οποία βρίσκεται τώρα στον τρίτο χρόνο. "Αν δεν ήμασταν εκεί, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία δεν θα ανήκαν πλέον στην ευρωζώνη", σημείωσε προς το Der Spiegel.

Το ΕΤΧΣ προβλέπεται να αντικατασταθεί από τον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), ο οποίος αρχικά προγραμματιζόταν να τεθεί σε λειτουργία την 1η Ιουλίου. Ωστόσο αυτό καθυστέρησε εν αναμονή της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας όσον αφορά τη συνταγματικότητα του ΕΜΣ.

Ο Ρέγκλινγκ, ο οποίος έχει κληθεί να ηγηθεί του ΕΜΣ, αναγνώρισε ότι το μέλλον του μηχανισμού αυτού εξαρτάται από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, η οποία αναμένεται στις 12 Σεπτεμβρίου. "Χωρίς τη Γερμανία, ο ΕΜΣ δεν έχει μεγάλο νόημα", σημείωσε.
Πηγή: Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: