Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τους τρέλανε ο Pazzo!!

Ο Πατσίνι έκανε χατ-τρικ στο πρώτο ματς ως βασικός με την Μίλαν και ο ball boy Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τις συγκρίσεις με Ιντζάγκι και τον Μότζι που τα είχε πει.
Τους τρέλανε ο Pazzo
Μέσα σε μία μεταγραφική περίοδο που μόνο θλίψη προκαλούσε στους οπαδούς, οι Ροσονέρι προχώρησαν σε μία κίνηση που αντιμετωπίστηκε και αυτή με δυσπιστία και έκανε πολλούς να αναρωτηθούν. «Μα καλά, δίνει τον Κασάνο και 7,5 εκατ. ευρώ για τον Πατσίνι;».

Ο Ιταλός προερχόταν από από μία κακή σεζόν στην Ιντερ με μόλις 5 γκολ, γεγονός που βοήθησε την Μίλαν να τον αποκτήσει σε τιμή ευκαιρίας. Σε μία χρονιά στην οποία οι Νερατζούρι άλλαξαν τρεις προπονητές και τον Μάιο θεωρήθηκε επίτευγμα η έξοδος στο Europa League, ο Pazzo δεν ήταν δυνατόν να ξεχωρίσει. Αλλωστε, ποιος από το «Μεάτσα» ήταν στα καλύτερά του;
Ο 28χρονος χρειάστηκε μόλις έναν αγώνα βασικός με την Μίλαν για να πετύχει πάνω από μισά περσινά γκολ με την Ιντερ και τρέλανε τον Αντριάνο Γκαλιάνι. «Είμαι πολύ χαρούμενος με τον Πάτσο, δεν θυμάμαι κάποιον άλλο να κάνει χατ τρικ στην πρώτη του εμφάνιση. Ηταν σαν να βλέπω τον Πίπο Ιντζάγκι» ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου των Ροσονέρι και παρότι σε πολύ μεγάλο βαθμό αποτελούν ιεροσυλία για έναν από τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών, υπάρχει κάτι που τον δικαιώνει.

Το χατ τρικ του Πατσίνι στο «Νταλ' Αρα» ήταν Ιντζάγκι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο γκολ. Κέρδισε πέναλτι από μία φάση στην οποία τραβάει τον αντίπαλό του από την φανέλα και πέφτει όταν ο ίδιος τον αφήνει, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα όταν ο Αλιάρντι έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει το κλασικό. Στο 1-3 μετέτρεψε σουτ άλλου παίκτη σε δικό του γκολ, σπεσιαλιτέ του Superpippo, όπως το είχε κάνει και στον τελικό του Champions League του 2007 στην Αθήνα στη νίκη επί της Λίβερπουλ.

Ο ίδιος πάντως έδειξε πιο ταπεινός. «Είμαι πραγματικά χαρούμενος, είναι συγκινητικό να πετυχαίνεις χατ τρικ, ήταν ένα σπουδαίο βράδυ για μένα. Είχα μεγάλη θέληση να τα πάω καλά μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι. Είμαι περήφανος που με συγκρίνουν με τον Ιντζάγκι, έναν πραγματικό πρωταθλητή. Θα είμαι καλά αν κάνω τα μισά απ' όσα έκανε».

Η εμφάνιση και το χατ τρικ του Πατσίνι σίγουρα δεν χαροποίησε τον Μάσιμο Μοράτι, που μεταξύ σοβαρού και αστείου δήλωσε ότι ο Pazzo τον «εξέθεσε», ενώ την ίδια στιγμή κάποιος άλλος Ιταλός μπορεί να κάθεται αναπαυτικά στην πολυθρόνα του, να χαμογελάει και να καυχιέται ότι για ακόμα μία φορά δικαιώθηκε απόλυτα.

Πολύ πριν τελειώσει η μεταγραφική περίοδος, δημοσιογράφοι είχαν ζητήσει τη γνώμη του για το ποιον φορ θα έπαιρνε στην Γιουβέντους αν ήταν στο χέρι του. Για εκείνον, που πριν δέκα χρόνια λίγο έλειψε να πάρει για ψίχουλα τους Ντε Ρόσι και Ακουιλάνι όταν ακόμα έπαιζαν στην Primavera της Ρόμα και που γνωρίζει την Serie A όσο ελάχιστοι, η απάντηση ήταν πολύ εύκολη. «Στην επίθεση; Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ειδικός. Δεν χρειάζεται να ψάξουν πολύ. Να πάρουν τον Πατσίνι». Είπε και ήταν 10 Αυγούστου, όμως στην Γιούβε κανένας δεν έδωσε σημασία στα λόγια του Λουτσιάνο Μότζι.

Ισως κάποιος από την Μίλαν να τον άκουσε και σίγουρα τώρα θα αισθάνεται και αυτός δικαιωμένος...

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: