Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Το ντέρμπι «βάφτηκε» κίτρινο!!

Το ντέρμπι «βάφτηκε» κίτρινο
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Κύπρου η Α.Ε Κιτίου, η οποία στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Αλκή στο ντέρμπι της Λάρνακας.

Η Α.Ε. Κιτίου στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε αρκετές φάσεις μπροστά από τα καρέ του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, αλλά κανείς από τους παίκτες της δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά.

Αυτός που τελικά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Αλκής ήταν ο Μυτίδης στο 38’, ύστερα από πάσα του Νακατζίμα Φαράν. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε, καθώς οι ποδοσφαιριστές της Αλκής ανέβασαν την απόδοσή τους, προκειμένου να πετύχουν κάποιο τέρμα, κάτι που τελικά δεν συνέβη.



Ξεκίνησε φουριόζα
Χωρίς να δυσκολευτεί η Ομόνοια νίκησε στην έδρα της 5-0 την Αγία Νάπα στην πρώτη αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Νεόφυτου Λάρκου είχαν όρεξη και έδειξαν πως η σεζόν που μόλις ξεκίνησε θα τους βρει πρωταγωνιστές, αν συνεχίσουν τις ίδιες εμφανίσεις.

Από το πρώτο κιόλας ημίχρονο οι γηπεδούχοι έδειξαν πως τις διαθέσεις τους, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν τη πρώτη τους καλή φάση στο 7’ με τον Ασίς. Οι παίκτες της Ομόνοιας συνέχιζαν να πιέζουν, χωρίς όμως να σημειώσουν κάποιο τέρμα. Ωστόσο, αυτό άλλαξε στο δεύτερο μέρος, αφού στο 49’ ο Φαμπέτα με αυτογκολ έκανε το 1-0. Τα γκολ για τους γηπεδούχους διπλασίασε ο Λεάντρο σ το 58’. Τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα πήρε ο Χριστοφής, ο οποίος με ωραία κίνηση στο 60’ έκανε το 3-0. Οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας δεν σήκωσαν το πόδι τους από το γκάζι, με αποτέλεσμα ο Αβραάμ στο 61’ να κάνει το 4-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 85’ ο Φρέντι ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της (1ης) αγωνιστικής:

Σάββατο 1/9

Ανόρθωση- Α.Ε Πάφου 5-1

Απόλλων Λεμεσού- Εθνικός Άχνας 2-0
Ολυμπιακός Λευκωσίας- Νέα Σαλαμίνα 2-1

Κυριακή 2/9

Ομόνοια- Αγία Νάπα 5-0
Άλκη- Α.Ε Κιτίου 0-1

Δευτέρα 3/9

Δόξα Κ.-ΑΕΛ (19:00)
Ε.Ν. Παραλιμνίου- ΑΠΟΕΛ (19:00)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: