Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Βουνό τα προβλήματα στον Άρη!!

Το πρόβλημα στις ομάδες που στηρίζονται σε νέα παιδιά είναι τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των ταλέντων. Του Άγγελου Μενδρινού.
Βουνό τα προβλήματα στον Άρη
Ου γαρ έρχεται μόνον! Εκτός από τα οικονομικά προβλήματα στον Άρη, εκτός από την ισοπαλία με τους πιτσιρικάδες του ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήρθαν και τα κρούσματα απειθαρχίας που υποχρέωσαν τον Μάκη Κατσαβάκη να αφήσει εκτός ενδεκάδος τον Βελλίδη και εκτός 18άδας τον Παπαστεριανό.
Το 0-0 στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για τον ΟΦΗ του Νίκου Αναστόπουλου που δεν είχε στη διάθεσή του το νέο απόκτημα από τον Παν αθηναϊκό, τον Ιωαννίδη. Η απουσία εμπειρίας αναπληρώθηκε από τη διάθεση να παίξουν τα… παιδιά του όσο πιο καλά μπορούσαν για να δείξουν ότι δεν είναι «λούζερ».
Βέβαια κι απέναντί τους δεν υπήρχε ενδεκάδα που ξεχείλιζε από εμπειρία. Μια ενδεκάδα Ελλήνων παρέταξε ο Κατσαβάκης, αλλά η νίκη χάθηκε από έναν εξαιρετικά έμπειρο παίκτη: Τον Παντελή Καπετάνο. Κορυφαίες στιγμές αστοχίας το δοκάρι στο 28ο και η μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις. Ενδιάμεσα υπήρχαν κι άλλες που δεν αξιοποιήθηκαν κι έτσι το 0-0 μοιάζει φυσιολογικό.
Ο ΟΦΗ από την πλευρά του θα μπορούσε να είχε σκοράρει με τον Κουτσιανικούλη στο 57ο (δοκάρι), αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. Άλλωστε στο ξεκίνημα του β’ μέρους οι Κρητικοί είχαν τα ηνία του αγώνα.
Το πρόβλημα στις ομάδες που στηρίζονται σε νέα παιδιά είναι τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των ταλέντων τους. Παίκτες με γνώσεις και ταλέντο χρειάζονται και κάποιους να τους κατευθύνουν, να πάρουν επάνω τους το παιχνίδι στις δύσκολες στιγμές. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε στον Άρη, ούτε και στον ΟΦΗ.
Έχοντας οι «κίτρινοι» δύο άσχημα αποτελέσματα απέναντι σε ομάδες που κι αυτές στηρίζονται σε «ρούκις» (ήττα στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο με 2-0 και ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη με τον ΟΦΗ) δικαιολογημένα προβληματίζουν τους οπαδούς τους. Αν δηλαδή παίξουν με σαφώς ισχυρότερες ομάδες τι θα γίνει;
Ο κόσμος ξέρει τα προβλήματα, αλλά πόση υπομονή μπορεί να έχει; Εάν χάνονται βαθμοί με αντιπάλους ομάδες που θα δώσουν μάχη για τη σωτηρία τι έχει να γίνει με τις άλλες που σκοπεύουν πιο ψηλά;
Αυτά είναι τα προβλήματα που έχει να λύσει ο Κατσαβάκης, αν και για τα περισσότερα είναι ο περισσότερο ανεύθυνος. Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Αναστόπουλος αυτό το έργο τόχει ξαναδεί. Και πέρσι δεν τελείωσε το πρωτάθλημα με λιγότερα προβλήματα. Απλά περιμένει να δυναμώσει η ομάδα του μέσα από τα προβλήματα, να συνεχίσει να κερδίζει χαμένους βαθμούς και να γίνει κάποιο… θαύμα μπας και λυθούν τα οικονομικά προβλήματα του ΟΦΗ.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: