Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

«Μακάρι να πέσω έξω…»

Ο Νίκος Αλέφαντος επιστρέφει στη στήλη του στο katimagiko.gr και σχολιάζει την ερυθρόλευκη επικαιρότητα με τον πάντα μοναδικό τρόπο του. Οι ανησυχίες του «Αλέ» για το Τσάμπιονς Λιγκ, η Σούπερ Λίγκα της πλάκας...
«Μακάρι να πέσω έξω…»
Ήμουν στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε τίποτα από τα περσινά, δηλαδή την πίεση ψηλά, το πρεσάρισμα, τις γραμμές πολύ κοντά, το γρήγορο δυνατό ρυθμό, δεν τα παρουσίασε πάλι. Ήταν μέτριος στο α’ ημίχρονο. Η φιλοσοφία του προπονητή βλέπω ότι έτσι θα πάει, έτσι θα προχωρήσει. Ανησυχώ για το Τσάμπιονς Λιγκ, μακάρι να πέσω έξω…
Στο ελληνικό πρωτάθλημα οι ομάδες εδώ είναι της πλάκας. Παρουσιάστηκε λόγου χάρη μία Λιβαδειά απαράδεκτη, δεν σεβάστηκε τίποτα, ούτε το χώρο, ούτε το Καραϊσκάκη. Ήρθε μια Λιβαδειά του τύπου όσα βάλω και όσα φάω. Και 6 και 7 γκολ μπορούσε να της βάλει ο Ολυμπιακός αν έπαιζε καλύτερα. Οι αποστάσεις των παικτών του Λεβαδειακού μακρινές, ένα ποδόσφαιρο ελεύθερο, ένα ποδόσφαιρο τρελό, με κάτι χώρους πίσω αυτοκτονικούς. Ο Παράσχος αντί να σκούζει, να κοιτάξει τα λάθη του!
Ο Μασάντο δεν ξεχώριζε στο γήπεδο, θα πάμε να παίξουμε Τσάμπιονς Λιγκ με Μασάδο εξτρέμ; Ο Ιμπαγάσα δεν ήταν όπως σε άλλα ματς. Θα το ξαναπώ, πώς θα παίζουμε με άκρα κοντούς και Ιμπαγάσα να έρχεται από πίσω κοντό, όταν μπαίνει ο ένας εξτρέμ, πόσοι κοντοί θα πατάνε περιοχή από την άλλη πλευρά και από τον άξονα; Για Τσάμπιονς Λιγκ μιλάω που θα έχουμε αντίπαλους καλές ομάδες. Θα πέφτουν δύο σέντερ μπακ στον Τζιμπούρ και θα τον πνίγουν. Αυτό θα άλλαζε με τον Φουστέρ.
Διαφωνώ με το φάγωμα του Βλαχοδήμου, με αυτούς τους χώρους που άφηνε η Λιβαδειά θα μπορούσε να ξεχωρίσει. Τον έχει καθαρίσει ο προπονητής του τον μικρό. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει πια Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει πια ΑΕΚ, δεν υπάρχει ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής όπως παλιά που βλέπαμε τρομερές κόντρες, πήγαινες να παίξεις στη Θεσσαλονίκη και ήταν πολύ δύσκολο να νικήσεις. Δεν υπάρχει καν ο παλιός δυνατός ΟΦΗ, η παλιά δυνατή Λάρισα.
•  Έκαναν λάθος στον Ολυμπιακό που βιάστηκαν να δώσουν τον Σουμπίνιο δανεικό. Έχουν άλλους που δεν είναι καλύτεροι απ’ τον Σουμπίνιο. Όπως ο Τάτος. Ο Σουμπίνιο ήταν όλος ο Ατρόμητος στην Αγγλία με τη Νιούκαστλ, την πάτησε τη Νιούκαστλ, ξέρει μπάλα, βγάζει ασίστ, έχει καλά σουτ, πατάει περιοχή.
• Η Σάλκε δεν είναι Λιβαδειά, έκανε και καλή μεταγραφή τον Αφελάι ο οποίος είναι πολύ γρήγορος, πίστευα ότι θα έβγαινε παικτάρα, αλλά είχε τραυματισμούς στη Μπαρτσελόνα.
• Ο Πανιώνιος χωρίς λεφτά έχει κάνει καλές επιλογές παικτών, είδα καλά κορμιά, όχι ζουμπάδες όπως η ΑΕΚ. Το παλεύει ο Ελευθερόπουλος.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είδα, καταπληκτικός ήταν ο Φαν Πέρσι, αυτός πήρε το ματς με το χατ τρικ που έκανε, αλλά η Μάντσεστερ έχει μεγάλα προβλήματα πίσω, δεν έχει τερματοφύλακα, έχει προβληματικά σέντερ μπακ.
Ρεάλ- Μπαρτσελόνα, είδα ένα Μουρίνιο καταπληκτικό, η Μπαρτσελόνα έχει βρει το μπελά της με το Μουρίνιο. Την πρώτη χρονιά της πήρε το Κύπελλο, τη δεύτερη χρονιά της πήρε το πρωτάθλημα, τώρα της πήρε το Σούπερ Καπ, πάνε οι περίπατοι που έκανε η Μπαρτσελόνα που τα έπαιρνε όλα, κάθε τίτλο τον έπαιρνε σερί. Μήπως έρχεται φέτος και η ώρα του Τσάμπιονς Λιγκ για τη Ρεάλ με τον Μουρίνιο;
Ο Παναθηναϊκός ήταν χάλια, κάνουν εγκλήματα οι ίδιοι οι Παναθηναϊκοί και μετά σκούζουν για τη διαιτησία. Από την αρχή εδώ και χρόνια τους το έλεγα για τον Πετρόπουλο και τον Τοτσέ. Τα ίδια και ο Φορναρόλι. Δεν είναι σέντερ φορ αυτά. Ο Αλαφούζος αντί να τρέχει στα δικαστήρια με τον Ολυμπιακό και να παίρνει αμπάριζα τα μικρόφωνα, ας μαζέψει 4-5 σαν αυτόν και να βάλουν από 300 χιλιάρικα ο καθένας να πάρουν σεντερφοράρα! Και να αφήσουν τα παραμύθια.
• Ο Σισοκό μόνο ξεχωρίζει, δεν είναι κάτι που να σε τρελαίνει, αλλά είναι παίκτης. Όπως και ο Μαυρίας είναι ο μόνος από τους μικρούς που μπορεί να ξεπεταχτεί.
• Η πιο αδύναμη ομάδα ως τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα που μπορεί να υποβιβαστεί πιο γρήγορα απ’ όλες, είναι η Κέρκυρα. Δεν τη βλέπω καλά, χάλι μαύρο.


πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: