Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Εμφατική νίκη, αλλά…!

Το 4-0 του Ολυμπιακού ήταν ιδιαίτερα εμφατικό στο Φάληρο, αλλά η γενική εικόνα των πρωταθλητών δεν ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Εμφατική νίκη, αλλά…
Και δεν το γράφω αυτό για να υποστηρίξω την οργή του Γιώργου Παράσχου που απόρησε πως αντέχει ακόμα το ελληνικό πρωτάθλημα. Διότι το φάουλ που κέρδισε ο Τζιμπούρ από τον Χοσέμι, στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού και η διεκδίκηση της μπάλας από τον Παπάζογλου επί του Κυριακίδη, στο δεύτερο, είναι φάσεις που τις βλέπεις με όποιο… χρώμα γυαλιά θέλεις.

Το γράφω γιατί ο Ολυμπιακός αναζητά ακόμα τα πατήματά του στο γήπεδο. Κυρίως από αριστερά, όπου ο Μασάντο δεν μπορεί ποτέ να κάνει την δουλειά του Μιραλάς και γιατί ο βασικός αμυντικό χαφ, που σε όλα τα φιλικά ήταν ο Φέϊσα, βρέθηκε για 2ο σερί επίσημο ματς εκτός αποστολής!

Άρα ο μεταγραφικός σχεδιασμός αποδείχθηκε εσφαλμένος. Επίσης, οι πρωταθλητές, αν και προηγήθηκαν νωρίς με 2-0 έδωσαν πολύ χώρο και γήπεδο στον Λεβαδειακό, που έφτανε με άνεση στην περιοχή του Κάρολ.

Κατά συνέπεια ο Ζαρντίμ είναι ακόμα συγκρατημένος σε σχέση με την εμπιστοσύνη που δείχνει στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Η εικόνα άλλαξε στο β΄ ημίχρονο.

Ο Φουστέρ μπήκε και πίεσε ψηλά, θυμίζοντας στον κόσμο που πήγε στο Καραϊσκάκη κάτι από τον περσινό Ολυμπιακό. Μέχρι να ανέβει πιο ψηλά η ομάδα του Ζαρντίμ υπήρξαν τρεις φάσεις που η μπάλα βγήκε από την περιοχή του Κάρολ, έφτασε στον Τζιμπούρ στο χώρου του κέντρου, αλλά δίπλα στον Αλγερινό δεν υπήρχε κανένας για να παιχτεί το «1-2» και να κάνει η ομάδα αντεπίθεση.

Φυσικά και ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια να δίνει όσο χώρο θέλει στον κάθε Λεβαδειακό του ελληνικού πρωταθλήματος. Αν το κάνει όμως, με την Σάλκε, την Άρσεναλ και την Μονπελιέ στο Τσάμπιονς Λιγκ, νομίζω ότι θα το μετανιώσει.

Τα περιθώρια βελτίωσης πάντως, είναι πολλά, με δεδομένο ότι υπάρχει πλούσιο υλικό που περιμένει τις ευκαιρίες του. Επιμένω πάντα ότι ένας κλασικός αμυντικός μέσος θα βοηθούσε τα μέγιστα, κυρίως στην Ευρώπη.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: