Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Άλλο Φαν Πέρσι κι άλλο Μπορίνι!!

Μέσα από δύο παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ βγήκε για μια ακόμη φορά ένα συμπέρασμα όχι καινούριο αλλά από αυτά που έχουν δημιουργήσει χρόνια τώρα στο ποδόσφαιρο, μια σταθερά. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Άλλο Φαν Πέρσι κι άλλο Μπορίνι
Ότι πληρώνεις παίρνεις και η ύπαρξη ενός κορυφαίου σέντερ-φορ, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος, άνοιξε τα ταμεία του και πρόσφερε στον Αρσέν Βενγκέρ σχεδόν όσα ζητούσε για να αποκτήσει τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Προτίμησε να πληρώσει πολλά για έναν παίκτη, ο οποίος γνώριζε τη λογική και τις δυσκολίες της Πρέμιερ Λιγκ παρά για κάποιον, ο οποίος θα χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής.
Βλέπει την επιλογή του να δικαιώνεται άμεσα αφού ο Ολλανδός με το χατ-τρικ απέναντι στην Σαουθάμπτον και με τέσσερα γκολ σε δύο ματς που ξεκίνησε βασικός, έχει εξαφανίσει το κενό του Γουέιν Ρούνεϊ, το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα αποτελούσε ένα μεγάλο πλήγμα για τους «κόκκινους διαβόλους».
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη Γιουνάιτεντ, το εντελώς αντίθετο διαδραματίζεται στην Λίβερπουλ. Ο Μπρένταν Ρότζερς προτίμησε να δώσει δανεικό τον Άντι Κάρολ, για τον οποίο πέρυσι η ομάδα του λιμανιού τίναξε την μπάνκα στον αέρα και αποφάσισε να στηριχθεί στον Μπορίνι. Το κατά πόσο μπορεί να τον βοηθήσει έχει ήδη φανεί από τα πρώτα παιχνίδια των «κόκκινων» και η αίσθηση ότι ακόμη και ο Μάικλ Όουεν θα είναι καλύτερος φορ αυτή τη στιγμή στην επίθεση της Λίβερπουλ, μάλλον προβληματισμό θα έπρεπε να δημιουργεί.
Πρεμιέρα στα γκολ έκανε και ο Λούκας Ποντόλσκι για την Άρσεναλ σε ένα ματς πάντως όπου για ακόμη μια φορά, η δύναμη των «κανονιέρηδων» ήρθε από τη μεσαία γραμμή στο πρόσωπο του Σάντι Καθόρλα. Και εδώ υπάρχει έλλειψη σέντερ-φορ αφού ο Ζιρού σε καμία περίπτωση δεν θα καταφέρει να δώσει στην Άρσεναλ τα γκολ του Ολλανδού τα τελευταία χρόνια.
Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: