Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ημέρα πένθους και μνήμης για τη Γιουβέντους!!

Ημέρα πένθους και μνήμης για τη Γιουβέντους
Τη μνήμη του Γκαετάνο Σιρέα τίμησε η Γιουβέντους, με ένα μήνυμα που «ανέβηκε» στο επίσημο σάιτ της ομάδας. Ο πρώην άσος των «μπιανκονέρι» σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 3 Σεπτεμβρίου του 1989, πηγαίνοντας να «κατασκοπεύσει» τη Γκόρνικ Ζάμπρζε.

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας. Το 1982 στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με τη «σκουάντρα ατζούρα». Με τους «μπιανκονέρι» κατέκτησε τα πάντα. 7 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και 1 Διηπειρωτικό. Ο λόγος για τον Γκαετάνο Σιρέα, που σαν σήμερα, στις 3 Σεπτεμβρίου το 1989 άφηνε την τελευταία του πνοή στους δρόμους της Πολωνίας.

Η Γιουβέντους θέλοντας να θυμίσει στους οπαδούς της τη «μαύρη» αυτή μέρα, εξέδωσε ανακοίνωση που «ανέβηκε» στο σάιτ της ομάδας. «Η 3η Σεπτεμβρίου είναι μια μέρα που κάθε οπαδός της Γιουβέντους κάθεται, έστω και για λίγο και σκέφτεται, θυμάται, προσεύχεται. Γιατί σαν σήμερα η οικογένεια της Γιουβέντους έχανε ένα σύμβολο της ιστορίας της: τον Γκαετάνο Σιρέα. Ο Σιρέα δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ήταν ένας ευαίσθητος σύζυγος και ένας στοργικός πατέρας. Ένας άντρας τίμιος, ηθικός, που τον εκτίμησαν όσοι τον γνώρισαν. Σήμερα κλείνουν 23 χρόνια από το χαμό του και η Γιουβέντους προσφέρει μια ζεστή αγκαλιά στη Μαριέλα και τον Ρικάρντο, που έχασαν τον άνθρωπό τους», αναφέρει η Γιουβέντους.

Ο Σιρέα βρισκόταν στην Πολωνία για να «κατασκοπεύσει» τη Γκόρνικ, με την οποία θα έπαιζε η Γιουβέντους για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και βρήκε τραγικό θάνατο όταν ενεπλάκη σε δυστύχημα με το αυτοκίνητό του.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: