Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

«Να βγάζουμε παίκτες που θα είναι πόλος έλξης»

Ο προπονητής της SKODA Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τους στόχους της ακριτικής ομάδας, αλλά και τη φιλοσοφία με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Αρχικά μίλησε για το ξεκίνημα που κάνει η Ξάνθη στο πρωτάθλημα:

«Δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα για εμάς στο Ηράκλειο, ήμασταν καλοί, κάναμε φάσεις αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε οπότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντική ήταν η νίκη για εμάς κόντρα στην ΑΕΚ.

Με τον ΟΦΗ κάναμε 15 προσπάθειες και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό περνάει από το μυαλό των παικτών αλλά και στην ψυχολογία τους. Το μόνο που μας ενδιέφερε κόντρα στην ΑΕΚ ήταν η νίκη και πιστεύω δίκαια ήρθε».

Για τους νεαρούς παίκτες της Ξάνθης:

«Εμείς σε σχέση με πέρσι που έφυγαν πολλοί παίκτες κρατήσαμε ένα κορμό 14-15 παικτών και φέραμε παίκτες από την δεύτερη ομάδα. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι ακόμα έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα. Το καλό είναι ότι κάνανε προπονήσεις και πέρσι με την πρώτη ομάδα και αυτό τους βοηθάει πολύ».

Για τον πήχη που έχει βάλει φέτος η ομάδα:

«Την περσινή χρονιά ήταν να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται, φέτος θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό αλλά οι στόχοι φέτος είναι υψηλότεροι και θέλουμε να περάσουμε αυτή την φιλοσοφία και στους παίκτες. Αυτά θα γίνουν με την εμπειρία και με τα θετικά αποτελέσματα που σου δίνουν αυτοπεποίθηση».

Για το στιλ παιχνιδιού της ομάδας:

«Η αλήθεια είναι ότι αλλάζουμε το στιλ του παιχνιδιού μας και το κάνουμε από πέρσι αυτό. Προσπαθούμε να παίζουμε πιο επιθετικά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο».

Για το στόχο των "ακριτών":

«Το κύπελλο είναι αναλόγως τις συνθήκες και την κλήρωση. Εκτός από τις δύο-τρείς μεγάλες ομάδες είναι και ο Ατρόμητος και ο Αστέρας και στόχος μας είναι να μπούμε σε αυτό το γκρουπ, να είμαστε δηλαδή κοντά σε αυτές τις ομάδες. Μπορεί να μην έχουμε τόσο γεμάτο ρόστερ όπως αυτές οι ομάδες αλλά μπορούμε να τις κοντράρουμε».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας να βγάζει ταλαντούχους παίκτες:

«Είμαστε από τις λίγες ομάδες που κοιτάμε να είμαστε νοικοκυρεμένες χωρίς προβλήματα. Η φιλοσοφία μας είναι να βγάζουμε νεαρούς παίκτες όπως πέρσι ο Βλαχοδήμος. Γιατί να μην πουλήσουμε κάποιον παίκτη εδώ τα κάνουν κορυφαίοι σύλλογοι αυτά. Τα έσοδα έχουν περιοριστεί και δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Εμείς θέλουμε να βγάζουμε παίκτες που θα είναι πόλος έλξης για τις μεγάλες ομάδες».

Τέλος, μίλησε για το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές:

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα, υπάρχουν ομάδες που έχουν κάνει πολλές αλλαγές. Είναι ομάδες με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που θέλουν στήριξη. Η εθνική νέων είχε για πρώτη φορά παίκτες που έπαιζαν βασικοί στις ομάδες τους.
Οι νέοι από μόνοι τους θα δείξουν τι αξίζουν εμείς το κάναμε από γνώση μας, το θέλαμε και όχι από ανάγκη. Δεν είναι όλοι της ίδιας ικανότητας όπως και να το κάνουμε σε ένα ρόστερ δέκα παικτών δεν μπορεί να είναι όλοι ταλαντούχοι, πρέπει να δουλέψουν και να προσπαθήσουν».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: