Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

"Οταν δεν έχεις λεφτά, δεν αγοράζεις Φεράρι"

O Mισέλ Πλατινί μίλησε για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της ΑΕΚ.
"Οταν δεν έχεις λεφτά, δεν αγοράζεις Φεράρι"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο "Goal":
«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν είναι ευχάριστο να τιμωρείς μια ομάδα και να την αποκλείεις από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα, αλλά πλέον υπάρχει αυτός ο κανονισμός, τον θεωρούμε όλοι επιβεβλημένο για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και οι κανονισμοί θα πρέπει να εφαρμόζονται. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο» ήταν η πρώτη του αντίδραση.
- Πώς κρίνετε το γεγονός ότι η ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό της στηρίζεται πλέον σε νεαρούς Ελληνες ποδοσφαιριστές, προσπαθώντας να βρει τις λύσεις στην οικονομική κατάστασή της;
«Ως πρόεδρος της UEFA δεν θα έκανα ποτέ κανένα σχόλιο για την επιλογή μιας ομάδας. Η ΑΕΚ είναι αυτή που θα πρέπει να σχεδιάσει το μέλλον της και να βρει τον τρόπο να επανέλθει. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει αν πράττει σωστά ή λάθος. Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όταν δεν έχεις λεφτά, δεν αγοράζεις Φεράρι».
- Δεν το θεωρείτε μία από τις καλές συνέπειες του νέου κανονισμού ότι στην ουσία επιβάλλει σε μία ομάδα να στηριχθεί σε νέα παιδιά και να προσπαθήσει έτσι να βρει και πάλι το δρόμο της;
«Εγώ τέτοιο σχόλιο δεν μπορώ να κάνω. Σας θεωρώ έξυπνο δημοσιογράφο και αφήνω σε εσάς τον σχολιασμό για το αν πρόκειται για θετική εξέλιξη ή όχι. Η κάθε ομάδα καλείται μόνη της να βρει τις κατάλληλες λύσεις για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: