Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Η τύχη δεν έχει ποντάρει στη νέα ΑΕΚ!!

Hταν σαφές από την αρχή ότι μία τόσο δύσκολη προσπάθεια, σαν αυτή που αναγκάστηκε να κάνει η ΑΕΚ, είχε ανάγκη την τύχη, ειδικά στην εκκίνηση, για να πάρει ώθηση και να αρχίσει να περπατά. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Η τύχη δεν έχει ποντάρει στη νέα ΑΕΚ
Γίνεται κατανοητό ότι στα ματς της εκκίνησης η τύχη έχει εγκαταλείψει την ΑΕΚ, η οποία από χθες το βράδυ μετρά δύο νίκες, μολονότι δεν της «άξιζε» καμιά. Οπως το προηγούμενο Σάββατο, η ΑΕΚ έχασε στα Πηγάδια από έναν αντίπαλο που δεν ήταν ανώτερος και μπήκε στα αποδυτήρια ηττημένη, μολονότι της άξιζε να μη χάσει. Της συνέβη επειδή η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε μία σοβαρή ευκαιρία και ένα σοβαρό λάθος (του Μπουγαΐδη), σε αντίθεση με την ΑΕΚ που είχε δοκάρι, είδε την μπάλα να περνά στην κεφαλιά του Κουτρουμπή ξυστά έξω από την αντίπαλη εστία, μέχρι που είδε και έναν αμυντικό της να αποκρούει μία κεφαλιά-γκολ ενός συμπαίκτη του, του Κατίδη.

Προδομένη από την τύχη της, η ΑΕΚ έχασε ακόμη ένα ματς, μολονότι η απόδοσή της ήταν στο ίδιο, μέτριο επίπεδο με αυτό του αντιπάλου της. Αν είχε καταφέρει να προηγηθεί, θα είχε να διαχειριστεί ένα διαφορετικού τύπου παιχνίδι. Πιθανόν να είχε κάνει και την πρώτη της νίκη, στην περίπτωση που το φάουλ του Λαγού κατέληγε στα δίχτυα και όχι στο δοκάρι του Βιβιανί. Είναι όμως τόσο «άψητη» και τόσο κενή από προσωπικότητες, που δεν βρήκε τον τρόπο να ξαναβάλει τον εαυτό της στο παιχνίδι, μολονότι το προσπάθησε πολύ, ακόμη και στο μεγάλο διάστημα που αναγκάστηκε να παίζει με παίκτη λιγότερο έπειτα από μία «αυστηρή» κάρτα που είδε ο Κουρέλλας.

Είναι επικίνδυνο αυτό που της συμβαίνει της ΑΕΚ. Διότι δεν είναι μόνο οι ήττες, αλλά και ο τρόπος της ήττας που σπάει τον τσαμπουκά των μικρών παιδιών της, τα οποία πιθανόν να έφυγαν και από τα Πηγάδια κλαμένα. Κι είναι πρόβλημα αυτό. Διότι κάμπτεται το ηθικό τους όσο δεν δικαιώνεται ο καλός αγώνας τους.
Γίνεται σαφές, έπειτα από δύο επίσημα παιχνίδια, ότι δημιουργείται προοπτική για την ΑΕΚ μέσα από τη δουλειά με τα νέα παιδιά της. Εγινε κατανοητό ότι οι τελευταίες μεταγραφές μπορούν να τη βοηθήσουν. Για να συμβούν, όμως, όλα αυτά, χρειάζονται νίκες. Διαφορετικά, όλο αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ θα δοκιμαστεί πολύ. Ειδικά αν συνεχίσει να της κρατά η τύχη γυρισμένη την πλάτη.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: