Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ήττα και πιθανότατα… αντίο!!

Ήττα και πιθανότατα… αντίο
Την τέταρτη ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια στον 6ο όμιλο του Eurocup γνώρισε ο Πανιώνιος, 82-73 από την Ούνιξ στο Καζάν για την 4η αγωνιστική. Οι «κυανέρυθροι» μένουν οριστικά εκτός αν η Οστάνδη νικήσει απόψε την Ζιελόνα, ειδάλλως θα ελπίζουν, αν κάνουν δύο νίκες και γίνει ένας πολλαπλός συνδυασμός αποτελεσμάτων. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Βουγιούκας, Καϊμακόγλου και Έιντσον, πάλευε μόνος τους για την ελληνική ο εκπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο Παππάς.

Ο αγώνας:

Η Ούνιξ ξεκίνησε φορτσάτη στο ματς παρά την απουσία του Λίντεϊ και προηγήθηκε 12-2 στο 5΄ με τους Βουγιούκα-Καϊμακόγλου να τραβούν «κουπί» στην επίθεση όπως και στο προ εβδομάδας παιχνίδι του Ελληνικού. Ο Πανιώνιος, αντέδρασε άμεσα χάρη στον εκπληκτικό Νίκο Παππά 20-16 (8΄) και σε 22-21 στο τέλος του 1ου δεκάλεπτου με τρίποντο του Ντραγκίτσεβιτς. Εφιαλτικό ήταν για την ελληνική ομάδα το πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου, καθώς η Ούνιξ με σερί 14-0 και πρωταγωνιστές τους Σεργκέεφ-Έιντσον, προηγήθηκε 36-21 στο 15΄. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου ήταν άστοχοι στα δίποντα και σώζονταν λόγω των αλλεπάλληλων επιθετικών ριμπάουντ που μάζευαν. Ο Παππάς όμως πήρε και πάλι το όπλο του, τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 25 πόντους και κρατούσε μόνος την ομάδα του στο ματς (43-36 στο 20΄).

Η ανωτερότητα των γηπεδούχων ήταν τέτοια που με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά «άνοιξε» ξανά υπέρ τους. Η…τιμή της ήταν σταθερά στο +17, αφού εκτός του ότι ο Πανιώνιος δεν βρήκε άλλη λύση όταν λογικά κουράστηκε ο Παππάς, ενώ η Ούνιξ είχε σταθερούς πρωταγωνιστές τους Βουγιούκα, Καϊμακόγλου, Έιντσον και Τσάτμαν. Η διαφορά στη δημιουργία (ασίστ) ήταν μεγάλη, οι «κυανέρυθροι» παρέμειναν άστοχοι έξω από τα 6.75 και έτσι δέκα λεπτά πριν το τέλος η υπόθεση νίκη είχε ουσιαστικά ξεκαθαρίσει (69-52).

Η εικόνα του ματς συνέχισε να είναι ίδια και στο πρώτο μισό του τέταρτου δεκαλέπτου, αφού παρά τις αλλαγές που έκαναν οι γηπεδούχοι, βρήκαν σκορ με τον Βερεμένκο, για να προηγηθούν 76-55, πέντε λεπτά πριν από το τέλος. Ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να προβάλει την παραμικρή αντίσταση και απλά μείωσε στο σκορ, λόγω της αγωνιστικής ανόδου του Μπούκερ και την φυσιολογική χαλάρωση των Ρώσων. Το τελικό 82-72, έγραψε άλλη μία ήττα στη σελίδα της φετινής του ευρωπαϊκής ιστορίας.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 43-36, 67-52, 69-52, 82-73.

Ούνιξ Καζάν (Πέτροβιτς): Ντεντούσκιν, Ζαμάνσκι 10 (1), Σαμοϊλένκο 2, Σεργκέεφ 6 (2), Βερεμένκο 6, Έιντσον 15 (2), Βουγιούκας 17, Καϊμακόγλου 14, Αντίποφ, Τσάτμαν 12, Τρούσκιν.
Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 4, Πέιν 2, Αθηναίου 2, Μοτσενίγκος, Γκιμπς 6, Μίλμπουρν 2, Μπατής 8 (2), Γιάνκοβιτς, Παππάς 34 (3), Ντραγκίτσεβιτς 3, Αγραβάνης, Μπούκερ 12.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: