Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για το πλάνο “έκτακτης ανάγκης” που θα έπρεπε να μπει σε εφαρμογή για την επιβίωση και την ανασυγκρότηση της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς σοφός ή πολύπειρος στη μελέτη της ζωής της ΑΕΚ για να αντιληφθεί ότι αυτή την εποχή φτάνει, εταιρικά και αγωνιστικά, στο “σημείο μηδέν”. Ζούμε στην εποχή που χάνουν την πίστη και την αισιοδοξία τους ακόμη και οι λιγότερο μυημένοι φίλοι, που δεν παρακολουθούν στενά την καθημερινότητά της, αλλά και αυτοί που ασπάζονταν το “είναι μεγάλο μαγαζί η ΑΕΚ, γωνία, δεν πρόκειται να την αφήσουν να χαθεί” δόγμα, από το οποίο πήγαζε διαχρονικά ένας εφησυχασμός για το παρόν και το μέλλον των μεγάλων συλλόγων.
Οσο ο Δημήτρης Βιντιάδης δεν ανοίγει το στόμα του, για να δεσμευτεί, και – πολύ περισσότερο – το πορτοφόλι του για να πληρώσει, η ΑΕΚ είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να ποντάρει επάνω του, ούτε φυσικά να περιμένει από αυτόν να σώσει την ΠΑΕ και να προστατέψει το όνομα και το έμβλημα από μεγαλύτερη φθορά.
Και τι μπορεί να κάνει τούτη τη στιγμή η ΑΕΚ; Μια τελευταία προσπάθεια να πάρει χρήμα από όσους έχουν και τεχνογνωσία από όσους την κατέχουν και θέλουν να τη βοηθήσουν. Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα έπρεπε ήδη να έχει στραφεί σε απόλυτα απαιτητικό ύφος και τόνο προς τους μετόχους της, για να τους ζητήσει χρήματα που θα της αγοράσουν κάποιο χρόνο. Και συγχρόνως θα έπρεπε να έχει ήδη αποταθεί προς την πλατιά μάζα των φίλων της, για να ζητήσει από αυτούς να την βοηθήσουν αφιλοκερδώς. Να της προσφέρουν τεχνογνωσία, ή και να της χρηματοδοτήσουν μια επιστημονική μελέτη για την επιβίωση της ΠΑΕ και την ανασύνταξη της ΑΕΚ.
Δεν σώζεται αλλιώς η ΠΑΕ ΑΕΚ, είναι κοινή αίσθηση της αγοράς, αυτών που ζουν μέσα στο πρωτάθλημα και γνωρίζουν/επιβεβαιώνουν αυτό που ισχυρίστηκε ο Ανδρέας Δημητρέλος, ότι αν συνεχίσει να μη πληρώνει δεν θα ολοκληρώσει το πρωτάθλημα. Χρειάζεται επειγόντως χρήματα για να αγοράσει χρόνο, κι αυτά μπορεί να τα βρει μόνο από τους μετόχους της, που έχουν την ευθύνη για το σημερινό κατάντημα. Χρειάζεται επειγόντως σχέδιο και συσπείρωση γύρω από αυτό. Δεν γεννιέται όμως σχέδιο από παρωχημένους παράγοντες και παρωχημένες αντιλήψεις. Το σχέδιο που θα δώσει όραμα μπορεί να γεννηθεί μόνο από φρέσκα μυαλά με σύγχρονη αντίληψη και ριζοσπαστικές ιδέες. Υπάρχουν τέτοιοι στην κοινωνία της ΑΕΚ, αλλά κάποιος πρέπει να τους προσκαλέσει και να τους ενθαρρύνει επειγόντως. Διαφορετικά...



πηγή: gazzetta.gr