Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Χαραλαμπίδης: «Να έρθει ο κόσμος, νιώθω καλά εδώ»

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια μαζί με τον Μακ Γκραθ και στο τέλος του 2012 κάνει ένα μίνι απολογισμό για την πορεία της ομάδας, το 7/7, τον κόσμο τη δική του παρουσία, αλλά και τη δύσκολη συνέχεια στο «Μ».

«Δεν αρχίσαμε καλά την χρονιά με τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, αλλά να φτάσουμε το 7 στα 7 χωρίς να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε και θέλουμε, είναι ευχάριστο. Και άλλες χρονιές σε άλλες ομάδες είχα εμπειρία σαν και αυτή στον ΠΑΟΚ αλλά εδώ το βασικό κριτήριο είναι το δέσιμο. Με τους Έλληνες παίκτες γίνεται πιο εύκολο. Ξέραμε ότι έτσι από πριν τα αποδυτήρια θα είναι πολύ καλά και αυτό γίνεται. Έτσι για το καλό κλίμα δεν προσπαθήσαμε πολύ, όλα τα παιδιά είναι μια χαρά και έρχεται μόνο του» τόνισε αρχικά ο Κώστας Χαραλαμπίδης.

Όσο για τις νίκες και τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα… «Δεν παίζουμε με τον τρόπο που θα θέλαμε, κερδίσαμε δύσκολα μερικά ματς, αλλά σε αυτό το διάστημα οι νίκες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Ειδικά μετά το ματς στην Δράμα είμαστε καλύτεροι. Δουλεύουμε συνεχώς και δεν θα σταματήσουμε με τις 7 σερί νίκες. Υπάρχουν τεχνικά πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε, αλλά είναι θετικό ότι αυτό το κάνουμε και θα το κάνουμε μέσα από νίκες. Είναι καλό για την ψυχολογία μας. Έχουμε θέματα να διορθώσουμε κυρίως αμυντικά, έχουμε κενά διαστήματα, ειδικά με ομάδες όπως το Ρέθυμνο και η Ελευσίνα που σουτάρουν με αυτό τον τρόπο. Γενικά πρέπει να βελτιώσουμε την ομαδική μας  λειτουργία, τους αυτοματισμούς, είναι αρκετά, όχι ένα μόνο κομμάτι».
Ο πολύπειρος παίκτης αναφέρθηκε και στο πόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο ΠΑΟΚ τον κόσμο του.. «Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, το συζητάμε και μεταξύ μας. Εμείς προσπαθούμε στο γήπεδο για αυτό. Παίζουμε και κερδίζουμε. Όποιος θέλει να έρθει, θα έρθει. Το είπαμε πρόσφατα, εμείς κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Ο Χαραλαμπίδης εξέφρασε την άποψή του και για τον Σούλη Μαρκόπουλο. «Τον κόουτς τον χαρακτηρίζει η διάθεση να συνεχίσει την δουλειά. Μετά από τόσα παιχνίδια στην μεγάλη κατηγορία δεν έχει χάσει την όρεξη του. Δεν είναι ούτε κουρασμένος, ούτε κορεσμένος. Τα έχει δει όλα. Του εύχομαι να συνεχίσει να απολαμβάνει αυτό που κάνει».
Επίσης, αναφέρθηκε στην χρησιμότητα της διακοπής.«Στην διακοπή πρέπει να ανασυνταχθούμε, να μην μείνουμε στον ενθουσιασμό για τις επτά σερί νίκες και να επαναπροσδιορίσουμε την λογική των αγώνων που ακολουθούν. Θα έρθουν δύσκολα παιχνίδια το ξέρουμε, αλλά υπάρχει χρόνος. Μέχρι τότε πρέπει να δουλέψουμε για να είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε».
Τέλος, αναφέρθηκε και στο σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. «Δεν περίμενα να είχα έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό. Αφού τώρα μπήκα, όλα είναι καλά, δεν κάνω άλλες αρνητικές σκέψεις. Στον ΠΑΟΚ νιώθω καλά, καλύτερα από ότι το φανταζόμουν. Είμαστε μια οικογένεια, υπάρχει δέσιμο και από την στιγμή που κερδίζουμε όλα είναι καλά. Μερικές φορές δεν είναι κακό εμείς οι μεγαλύτεροι να λειτουργούμε και ως δάσκαλοι. Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν πολλές παραστάσεις. Εγώ όσο μπορώ θα τους βοηθώ. Να πω κάτι, να δείξω κάτι. Είναι κάτι πάντως που θέλω να σκοτώσω μέσα μου, αλλά είναι καλά παιδιά, θέλουν πληροφορίες και αντιδρούν μια χαρά. Κάποτε δεν το σκεφτόμουν καθόλου, αλλά τώρα όλο και περισσότερο φαίνεται να με ενδιαφέρει η ιδέα να συνεχίσω ως προπονητής, όταν σταματήσω να παίζω».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: