Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η άλλη όψη για Φετφατζίδη

O Γιώργος Κουτσογιαννέλης γράφει για την περίπτωση του Γιάννη Φετφατζίδη στην ΑΕΚ, εξετάζοντας, το θέμα καθαρά... φιλολογικά.
Οι αντιδράσεις του κόσμου της ΑΕΚ ήταν οι αναμενόμενες, από τη στιγμή που ο Λίνεν το άφησε να εννοηθεί ξεκάθαρα και ο Δημητρέλος το είπε στα... ίσα. Η πλειοψηφία των φίλων της ομάδας και αυτών που σχολιάζουν την καθημερινότητά της, τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν για την «Ενωση» να δανειστεί παίκτη του Ολυμπιακού. Τον Φετφατζίδη ή οποιονδήποτε άλλο. Θα είναι πράξη υποτέλειας, θα είναι ταπείνωση.


Ας δούμε όμως τα πράγματα από την άλλη πλευρά. Αν δεν είσαι φίλος της ΑΕΚ και είσαι φίλος του... Φετφατζίδη, δεν θα μπορούσες κάλλιστα να του πεις: «Τι θα πας αγόρι μου να κάνεις στην ΑΕΚ; Να ξεχάσεις κι αυτά που ξέρεις; Να παίζεις με τον Φουρτάδο αριστερό εξτρέμ, τον Φούντα δεξί, τον Παυλή σέντερ φορ και να έχεις πίσω σου του Φέτση; Θα πας σε μια ομάδα που κάνει προπόνηση μαζί με τους... καταληψίες οπαδούς; Σε μια ομάδα που ο πρόεδρός της λέει ότι μετράει ημέρες και ο αντιπρόεδρός της παραιτήθηκε μέσω δικαστικού επιμελητή; Σε μια ομάδα που δεν πληρώνει κανέναν και βαράει διάλυση;». Ναι, αυτά ακριβώς θα μπορούσε να πει στον Φετφατζίδη ένας φίλος του. Κι άλλα πολλά.


Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Φετφατζίδης δεν θα έρθει στην ΑΕΚ. Και μάλλον αυτό είναι το πιο σωστό, διότι η ΑΕΚ επιβάλλεται να προχωρήσει με τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. Δεν πρέπει να γίνει τίποτα διχαστικό. Τίποτα που να «χαλάει», να ξενερώνει, να στενοχωρεί ή να εξοργίζει αυτούς τους λίγους πιστούς (μέχρι και ήρωες μπορείς να τους πεις) που πληρώνουν εισιτήριο με το υστέρημά τους για να σταθούν δίπλα στην ομάδα, σε μια περίοδο δυστυχίας.
Εξετάζοντας, ωστόσο, το θέμα καθαρά... φιλολογικά (αφού δεν τίθεται πια θέμα Φετφατζίδη), δεν είναι κακό να επισημάνουμε τα αυτονόητα.


Ο Φετφατζίδης θα ανέβαζε κατά 20-30% αυτή την ομάδα που «καίγεται» για κανονικούς παίκτες, προκειμένου να παίξει κάτι που να μοιάζει με ποδόσφαιρο και να σωθεί. Η ΑΕΚ που καλείται να ενισχυθεί υπό προϋποθέσεις (μόνο με Ελληνες παίκτες και μόνο με έναν άνω των 24) δεν έχει τα λεφτά για να αγοράσει έναν Φετφατζίδη. Δεν είχε καν τα λεφτά για να αγοράσει τον Παύλο Μητρόπουλο που (καλώς ή κακώς) δεν υπολογιζόταν σε ομάδα Β' Εθνικής. Παίκτες με την ποιότητα του «Φέτφα», ο οποίος στην καλή του μέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά και στον Ολυμπιακό και στην Εθνική, η ΑΕΚ θα μπορούσε μόνο να δανειστεί. Και μόνο αν θα το ήθελαν οι ίδιοι οι παίκτες, κάτι που δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο, αφού η σημερινή ΑΕΚ δεν θεωρείται και ο πλέον ελκυστικός προορισμός...
Είναι επίσης τουλάχιστον ρομαντικό αν όχι αφελές, να υποστηρίζει κάποιος ότι η ΑΕΚ απαγορεύεται να δανειστεί παίκτη του Ολυμπιακού.


Μα για ποια ΑΕΚ μιλάμε; Τι θυμίζει... ΑΕΚ από αυτή την ομάδα, ώστε να μας χαλάει ο δανεισμός ενός πολύ καλού ποδοσφαιριστή που δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό; Αυτά θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε για μια ΑΕΚ που έχει αν μη τι άλλο εξασφαλισμένη θέση στη Σούπερ Λίγκα.


Αν ερχόταν ο «Φέτφα» στην ΑΕΚ (κάτι που επαναλαμβάνω, δεν πρόκειται να συμβεί), θα ερχόταν για να βοηθήσει τον εαυτό του και την ομάδα στην οποία αγωνίζεται. Θα ερχόταν για να παίξει ποδόσφαιρο, να διακριθεί και μέσα από μια σειρά καλών αγώνων, να μπορεί να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους την καριέρα του το ερχόμενο καλοκαίρι. Προφανώς και δεν θα ερχόταν στην ΑΕΚ για να... κοροϊδέψει ή απλώς για να παρακολουθεί και να διηγείται στους φίλους του, σπαρταριστές ιστορίες από τα Σπάτα...


Ας πάμε όμως παρακάτω. Μετά την απόκτηση του Μητρόπουλου, ο οποίος δυστυχώς δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό, επιβάλλεται να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή, τουλάχιστον για έναν επιθετικό (μια χαρά ακούγεται και ο Πετρόπουλος και ο Μάντζιος) και για ένα εξτρέμ που θα μπορεί να περνάει αντίπαλο, όταν τον βρίσκει μπροστά του...
Πηγή: Sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: