Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Τώρα ήταν πιο εύκολο…!!

Αυτή τη φορά δεν «ρίσκαρε» στο «Μαντέσκι». Ή Άρσεναλ πέρασε σαν... σίφουνας, επικρατώντας 5-2 της Ρέντινγκ στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 17η αγωνιστική της Premier League.

Τώρα ήταν πιο εύκολο…
Στα τέλη Οκτωβρίου, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1 στο ημίχρονο κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση με το 4-4 κι εκεί, πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Capital One Cup ανατρέποντας ολοκληρωτικά την κατάσταση με το τελικό 7-5.

Αυτή τη φορά, όμως, η ομάδα του Βενγκέρ δεν ήταν διατεθειμένη να μπει σε μπελάδες. Και περισσότερο απ’ όλους, ο Σάντι Καθόρλα. Ο Ισπανός άσος, με τρία γκολ, βοήθησε τους «κανονιέρηδες» να αποκτήσουν προβάδισμα ασφαλείας προτού… ξυπνήσει η Ρέντινγκ. Αυτή, αν και κατάφερε να ξυπνήσει μνήμες στους φιλοξενούμενους, έδειξε ότι ήταν απλά ένα ολιγόλεπτο ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο και όχι μια αντεπίθεση που θα έφερνε τα πάνω – κάτω.

Με αυτή τη νίκη, οι «κανονιέρηδες» ανέβηκαν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στον πάτο έμειναν οι νεοφώτιστοι.

Το ματς:

Εκπληκτικό ήταν το ξεκίνημα της Άρσεναλ στο παιχνίδι. Με τον Θίο Γουόλκοτ ιδιαίτερα ορεξάτο, οι «κανονιέρηδες» μπορεί να ανησύχησαν πρώτοι με την ευκαιρία του Πογκρέμπνιακ που σούταρε άουτ στο 9ο λεπτό, αλλά κυριάρχησαν. Στην πρώτη τους καλή στιγμή, οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν. Από σέντρα του Γκιμπς, ο Ποντόλσκι με ωραίο κατέβασμα της μπάλας και δυνατό σουτ έκανε το 1-0 στο 14’. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Γουόλκοτ θα μπορούσε να έχει διπλασιάσει τα τέρματα της Άρσεναλ, αλλά στο τετ-α-τετ με τον Φεντέριτσι, νικήθηκε. Από σέντρα του Γκιμπς ξανά στο 27ο λεπτό, ο Γουίλσιρ βρήκε χώρο στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο γκολκίπερ των «royals» απομάκρυνε ενστικτωδώς. Ο Καθόρλα, με κεφαλιά στο 32’ από σέντρα του Ποντόλσκι και με υπέροχο γυριστό σουτ στο 35’, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Και στο δεύτερο ημίχρονο, η Άρσεναλ δεν έριξε την απόδοσή της, προς τέρψιν των οπαδών της που στο συγκεκριμένο γήπεδο την είχαν δει στα τέλη Οκτωβρίου να φτάνει σε έναν πολύ ντροπιαστικό αποκλεισμό με το εις βάρος της 4-1 του πρώτου μέρους. Έτσι, ο Σάντι Καθόρλα με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έκανε το 4-0 για την ομάδα του που πλέον απολάμβανε το παιχνίδι. Ο Ισπανός, ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ – τρικ, σπρώχνοντας τη μπάλα στα δίχτυα από κοντινή απόσταση έπειτα από σέντρα του Ποντόλσκι. Όποιος, όμως, τόλμησε να πει ότι όλα τελείωσαν, έκανε μέγα λάθος. Ο Λε Φοντρ στο 66’ έκανε μείωσε για τους «royals» και στο 71’, ο Κέμπε έκανε το 4-2 για να… προκαλέσει εφιάλτες στην Άρσεναλ! Η συνέχεια, ωστόσο, θα ήταν καταδικαστική για τη Ρέντινγκ, με τον Γουόλκοτ να σκοράρει με αριστερό σουτ στο 80ο λεπτό για το τελικό 5-2.



Reading vs Arsenal 2:5 MATCH HIGHLIGHTS από UCL2410


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρέντινγκ: Φεντέριτσι, Σόρεϊ, Μαριάπα, Γκορκς, Κάμινγκς, Λέιερτγουντ, ΜακΆναφ, Κέμπε (72’ ΜακΚλίρι), Ταμπ, Πογκρέμπνιακ (62’ Λε Φοντρ), Χαντ (61’ Ρόμπσον – Κανού)

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν, Γκιμπς, Αρτέτα, Γουίλσιρ, Γουόλκοτ (85’ Ζιρού), Τσάμπερλεϊν (74’ Ράμσεϊ), Καθόρλα (82’ Κοκλέν), Ποντόλσκι

Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: