Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Τι φρούτα βγάζει η Βέροια;

Ο Κενάν Μπαργκάν στα 24 του χρόνια έχει όλα τα προσόντα για να μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.
Γράφει ο Β. Κωνσταντίνου.
Δε θα ασχοληθούμε με τα νόστιμα ροδάκινα της Ημαθίας, αλλά με τα ποδοσφαιρικά «φρούτα» της Βέροιας που απ' την Κυριακή έγιναν «talk of the town», σ' ένα πρωτάθλημα που αναζητά άμεσα φρέσκους ποδοσφαιρικούς ήρωες!
Ο Κενάν Μπαργκάν και ο Μισέλ Ολαϊτάν πρωταγωνίστησαν στη νίκη επί του Παναθηναϊκού και τα ονόματα τους έκαναν γενναία εμφάνιση στα αθλητικά οκτάστηλα. Όμως τα δύο φυντάνια της «βασίλισσας» έχουν απ' το ξεκίνημα του πρωταθλήματος δείξει αυθεντικά ποιοτικά στοιχεία, ενώ οι ψαγμένοι λάτρεις της football league κρατάνε εδώ και δύο χρόνια τα παραπάνω ονόματα στα κιτάπια τους.
Η «βασίλισσα» μπορεί να βρίσκεται σχετικά χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, όμως μάλλον είναι η αδικημένη του πρώτου γύρου (βάσει αγωνιστικής εικόνας), πληρώνοντας την αστάθεια στον πάγκο της ομάδας. Μπαργκάν και Ολαιτάν έχουν πετύχει τέσσερα απ' τα δέκα γκολ της ομάδας στο πρωτάθλημα, τρέχουν ασταμάτητα και παίρνουν συνεχώς ατομικές πρωτοβουλίες. Ένα στοιχείο που λείπει απ' τις περισσότερους μεσοεπιθετικούς της Superleague.
Τα ονόματα τους δε τα συναντάς μόνο στα μεταγραφικά ρεπορτάζ, αλλά και στα ψηλά πατώματα των στατιστικών κατηγοριών του πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό είναι πως οι δυο τους κρατούν την πρώτη θέση στη λίστα των τελικών προσπαθειών στο τέλος του πρώτου γύρου. Οι αριθμοί μας δείχνουν λοιπόν πως τα δύο αυτά ποδοσφαιρικά σουλούπια, μόνο εύπεπτα δεν είναι για τις αντίπαλες άμυνες.
Ο Κενάν Μπαργκάν στα 24 του χρόνια έχει όλα τα προσόντα για να μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια. Τον προτιμάμε και για τον τρόπο που ζει τα ματς. Μ' ένα χαμόγελο καρφωμένο στα χείλη απολαμβάνει το ποδοσφαιρικό παραμύθι του. Η Βέροια τον απέκτησε απ' τον Οδυσσέα Αναγέννησης το 2010 και η μετοχή του δεν άργησε να εκτιναχθεί.
Ο Μισέλ Ολαιτάν θα γίνει 20 ετών την Πρωτοχρονιά του 2013. Τον έφερε στη Βέροια το 2010 ο Τζέι Τζέι Οκότσα βάζοντας το χέρι του στη φωτιά, σχετικά με τις δυνατότητες του νεαρού Νιγηριανού. Απ' ό,τι φανερώνει το έντονο ενδιαφέρον των «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και συλλόγων του εξωτερικού, ο Οκότσα δεν θα μείνει στην ιστορία μόνο ως ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, αλλά και ως ένας ικανός ανιχνευτής ταλέντων.
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: