Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Οπως έστρωσες, θα κοιμηθείς...!

Η ευκαιρία για μία μεγάλη κούπα χάθηκε ξανά από τον Μπενίτεθ, η Τσέλσι δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι και ο Ball Boy Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Αμπράμοβιτς που τα χρεώνεται όλα.
Δεν είναι λίγα τα άρθρα που έχουν γραφτεί για την λάθος κίνηση του Ρώσου να απολύσει τον προπονητή που χάρισε στην Τσέλσι το Champions League. Δεν ήταν μόνο ότι ο Ντι Ματέο έφυγε αλλά το ότι ο αντικαταστάτης του ήταν ο Ράφα Μπενίτεθ, τον οποίο οι οπαδοί δεν ήθελαν με τίποτα. Μόλις 7 αγώνες μετά, φαίνεται πως κάτι ήξεραν. Ο Ισπανός δεν ήταν επιθυμητός στο «Στάμφορντ Μπριτζ» λόγω του Κόκκινου παρελθόντος του, όμως τα αποτελέσματά δεν έχουν κάνει κανέναν Μπλε να το ξανασκεφτεί.

Μπορεί μετά το 1-3 κόντρα στην Σάντερλαντ με τα δύο γκολ του Τόρες κάποιοι να θεώρησαν ότι τα πάντα λύθηκαν, όμως κάθε άλλο παρά έτσι ήταν. Ο Αμπράμοβιτς μετά το έγκλημα στη μεταγραφική με την ταυτόχρονη αποχώρηση των Εσιέν και Μεϊρέλες έδωσε συνέχεια με την απομάκρυνση του Ιταλού και όπως είναι αυτός που θέλει να αποφασίζει για τα πάντα, σε αυτόν πέφτει όλη η ευθύνη για την κατάσταση της Τσέλσι, η οποία αν θέλει να σώσει κάτι από την σεζόν είναι υποχρεωμένη να κατακτήσει το Europa League, το Κυπέλλο Αγγλίας και την 3η θέση στην Premier League.

Μία θέση που πριν την αποχώρηση του Ντι Ματέο ήταν κάτι σαν δεδομένη, αφού οι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονταν μόλις στο -4 από την κορυφή και μερικές εβδομάδες μετά είναι στο -13 και στην καλύτερη θα πάνε στο -10 με Τότεναμ και Εβερτον πλέον να βρίσκονται σε απόσταση βολής.

Ο Μπενίτεθ εκτός από το αρνητικό σημάδι του στο πρωτάθλημα έφερε την Κυριακή ένα ακόμα στίγμα loser στην Τσέλσι. Ο Ισπανός είχε την ευκαιρία να μπει στο κλειστό κλαμπ των προπονητών που έχουν στη συλλογή τους 2 διηπειρωτικά / παγκόσμια συλλόγων, αρκεί να νικούσε την Κορίνθιανς στο τελικό της Γιοκοχάμα. Ομως πάει και αυτό, αφού οι Μπλε έχασαν 1-0 από τους Βραζιλιάνους με τον Ράφα να μην μπορεί να φτιάξει ούτε την εικόνα του αλλά ούτε και το κλίμα με την κατάκτηση ενός εξαιρετικά σημαντικού τροπαίου. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που χάνει στη διοργάνωση, αφού το είχε κάνει και με την Λίβερπουλ το 2005.

Εγινε παιχνιδάκι στα χέρια του τεχνικού της Τιμάο, Τίτε, έπρεπε να βρεθεί να χάνει για να παίξει επίθεση, η κούπα έκανε φτερά και οι δηλώσεις του σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν στον προπονητή της πρωταθλήτριας Ευρώπης. «Είναι δύσκολο το να παίζουμε μακριά από τη χώρα μας» ήταν η μία ατάκα, ενώ για το ματς στάθηκε στο ότι «κάναμε 4 καθαρές ευκαιρίες που είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό πρόβλημα, αφού η Τσέλσι εκτός από τα ματς με Νόρτζελαντ και Μοντερέι στην Premier League σκόραρε πάνω από μία φορά μόνο με την Σάντερλαντ, η κατάσταση στο γήπεδο είναι πρωτοφανής για την νέα εποχή. Από τη μέρα της απόλυσης του Ντι Ματέο, όλο το «Στάμφορντ Μπριτζ» σηκώνεται όρθιο στο 16', ενώ έχουν κάνει την εμφάνισή τους πανό που ζητούν την επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ολα αυτά, όπως και η εικόνα της ομάδας στους αγώνες είναι φυσική συνέπεια των πράξεων και των αποφάσεων του Ρόμαν Αμπράμοβιτς που έχει καταφέρει να καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό τη χρονιά των Μπλε. Και ο ίδιος πάντως φαίνεται να το γνωρίζει, αφού όταν οι οπαδοί σηκώνονται για να χειροκροτήσουν στο λεπτό του Ντι Ματέο, κοιτάζει αμήχανα στις εξέδρες, σαν να ξέρει τι έχει κάνει...


πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: