Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

«Η ΑΕΚ πεθαίνει…»

Κραυγή αγωνίας από τον Γιώργο Γρυσμπολάκη για το μέλλον της ΑΕΚ.
«Η ομάδα πεθαίνει κι εμείς δεν μπορούμε να κοιτάμε», τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ κάλεσε τον Δημήτρη Βιντιάδη να δώσει απαντήσεις


Την αγωνία του για το μέλλον της ΑΕΚ εξέφρασε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Γρυσμπολάκης. Ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κάλεσε τον Δημήτρη Βιντιάδη να πει δημόσια τι προτίθεται να κάνει γιατί «Η ΑΕΚ πεθαίνει και εμείς δεν μπορούμε να κοιτάμε».

Παράλληλα αποκάλυψε τους λόγους που τον ώθησαν στην παραίτηση τονίζοντας πως είχε καταντήσει διακοσμητικό στοιχείο στο ΔΣ, ενώ ζήτησε από τους μετόχους της ΠΑΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Γρυσμπολάκης μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

-τους λόγους της παραίτησής του από τη θέση του αντιπροέδρου: «Αποχώρησα για τρεις συγκεκριμένους λόγους: Εμείς εκλεχθήκαμε στο ΔΣ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κι έχει περάσει από τότε ένας χρόνος με τις συνεχείς αναβολές. Αισθάνομαι μεγάλη αδυναμία να σηκώσω αυτό το τεράστιο βάρος. Αυτή την απόφαση την έχω πάρει από καιρό, απλώς περίμενα να εξελιχθούν τα πράγματα. Ένας ακόμη λόγος ήταν η ψήφιση του κ. Μώραλη στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας. Δεν έγινε ΔΣ για να αποφασίσουμε για αυτό. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να στηρίζει τον Ολυμπιακό ή να παίρνει δανεικούς από εκεί. Είμαστε μια μεγάλη οντότητα. Υπάρχει η διαιτησία που δεν μας αντιμετωπίζει με σεβασμό, με αποτέλεσμα να χάσουμε πολλούς βαθμούς. Η διοίκηση της ΠΑΕ λειτουργούσε πάντα υποτονικά κι εγώ διαφωνούσα. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας. Δίνω στην ΑΕΚ, δεν παίρνω, γι’ αυτό κι έχω το σθένος να φύγω. Δεν γίνεται να συνεισφέρεις όσο μπορείς να συνεισφέρεις και να σε βρίζουν κι από πάνω».

-το αν η αποχώρησή του σχετίζεται με την υπόθεση Βιντιάδη: «Κάποιος έπρεπε να κάνει μια διαμαρτυρία. Εγώ το έκανα για να αντιδράσω. Είναι μια μορφή πίεσης προς την πλευρά του κ. Βιντιάδη. Η αντίδρασή μου είναι για το θέμα αυτό. Δεν μπορεί ο κ. Βιντιάδης να έρχεται και να λέει σε δύο μήνες πως θα απαντήσει και να μη γίνεται τίποτα. Δεν είναι δυνατό η ΑΕΚ να πεθαίνει και εμείς να κοιτάμε. Κάποιος πρέπει να αντιδράσει. Εγώ που δεν έχω καμία εξάρτηση από κανέναν, μπορώ να βγω και να τα πω. Αυτή τη στιγμή δεν έχει αλλάξει κάτι στο θέμα του Βιντιάδη, αλλά η ΑΕΚ χρειάζεται τώρα βοήθεια. Αν δεν πάρει φορολογική κι ασφαλιστική ενημερότητα δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές. Δεν μπορεί να κάνει μια ταμειακή διευκόλυνση; Εμείς του λέμε να κάνει μία διευκόλυνση κι εμείς να του κάνουμε εκχώρηση. Ο κ. Βιντιάδης πρέπει να κάνει κάτι τώρα. Η ΑΕΚ πεθαίνει. Πρέπει να μας πει, μπαίνει ή δεν μπαίνει; Θέλουμε μια απάντηση, είτε θετική είτε αρνητική. Να ξέρουμε… Να βγει και να πει. Εμείς δεν κρύψαμε τίποτα. Του είπαμε ποιες είναι οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ. Η ΑΕΚ χρωστά γύρω στα 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 23 εκατ. ευρώ, το 70% δηλαδή, είναι προς το ελληνικό δημόσιο. Το ήξερε και το ξέρει».

-τον περιορισμένο ρόλο που είχε στην ΠΑΕ: «Βρέθηκα στη θέση του πρώτου αντιπροέδρου της ΠΑΕ, ήταν ένα όνειρο για μένα, αλλά δεν μπορώ να είμαι διακοσμητικό στοιχείο και να μη συμμετέχω σε καμία απόφαση. Δεν ξέρω ποιος αποφασίζει, πάντως δεν αποφασίζω εγώ και το ΔΣ. Ο ισολογισμός της ΠΑΕ δημοσιεύτηκε στις 7 Δεκεμβρίου χωρίς να τον έχω υπογράψει. Το απόγευμα κάναμε ΔΣ για να μας παρουσιάσουν τον ήδη δημοσιευμένο ισολογισμό, για να τον πάνε τη Δευτέρα στη νομαρχία και να μη φάμε πρόστιμο. Αναγκάστηκα να το υπογράψω για το καλό της ΑΕΚ. Το καλοκαίρι αποφασίστηκε ένας σχεδιασμός του ποδοσφαιρικού τμήματος κι εμείς στο ΔΣ δεν είχαμε καμία ανάμειξη. Τόσο στο λειτουργικό, όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι. Συνάντησα τον κ. Βιντιάδη μια φορά, όχι σαν ΠΑΕ, αλλά σαν Supporter. Από εκεί πήγαζε και η αισιοδοξία μου τόσο καιρό. Από την ΠΑΕ μόνο ο κ. Δημητρέλος μιλά μαζί του. Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ δεν ξέρουν τίποτα. Είναι δυνατό να μαθαίνω από τις εφημερίδες ποιον παίκτη ή ποιον προπονητή θα πάρουμε; Δεν έχω γνωρίσει καν τον Λίνεν, να μας πει τα προβλήματα που υπάρχουν. Γι’ αυτό κι έχουμε αυτά τα προβλήματα στα αποδυτήρια».

-τη συνεργασία του με τον Ανδρέα Δημητρέλο: «Ο κ. Δημητρέλος έχει κάνει μεγάλο αγώνα για την ΑΕΚ και το καλοκαίρι έσωσε την παρτίδα για την ομάδα. Όμως είναι τόσο μεγάλος ο φόρτος…».

-τις ευθύνες των μετόχων της ΠΑΕ: «Οι μέτοχοι της ΠΑΕ απέχουν παντελώς. Δεν έχουν καμία επαφή με την ΑΕΚ. Θα έπρεπε να πληρώσουν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν είναι δυνατό να είναι αμέτοχοι. Έχουν ηθικό χρέος να πληρώσουν τα χρέη. Είναι δυνατό να διαλύεται ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας; Η ΑΕΚ είναι ιδέα και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διαλυθεί. Είναι δυνατό ο Παππάς με τρόπο δόλιο να δίνει τις μετοχές του και να φεύγει; Έβαλε αρκετά λεφτά. Είναι υπερβολικά τα ποσά που έχουν βάλει ο κ. Παππάς και ο κ. Νοτιάς. Εκτιμώ την προσπάθειά τους, είναι αξιολογότατοι άνθρωποι, αλλά πρέπει να βοηθήσουν και τώρα».

-τις προεκτάσεις των οικονομικών προβλημάτων στο αγωνιστικό κομμάτι: «Το μπάτζετ της ΑΕΚ είναι πάρα πολύ χαμηλό, αλλά οι παίκτες είναι απλήρωτοι. Λεφτά δεν υπάρχουν και βάζουμε ό,τι βρίσκουμε γύρω-γύρω. Αυτή τη στιγμή πρέπει να σώσουμε την ΑΕΚ. Τέλος του μήνα θα φανεί αν θα πάρει η ΑΕΚ φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Πρέπει να κάνουμε κάποιους διακανονισμούς. Δεν ξέρω πόσα χρήματα απαιτούνται, σας επαναλαμβάνω ότι ήμουν διακοσμητικό στοιχείο στην ΠΑΕ. Δεν μπορώ να τρώω το χρόνο μου και το μυαλό μου, έχω πάρα πολλές δουλειές».

-την αναμονή για το φορολογικό νομοσχέδιο: «Περιμέναμε το φορολογικό νομοσχέδιο αλλά δεν έχει έρθει. Θα έρθει το 2013. Θα περιμένουμε μέχρι τότε; Η ΑΕΚ χρειάζεται ανθρώπους να βάλουν λεφτά. Με ψέματα δεν γίνεται τίποτα. Η ιστορία αυτή είναι από το 2010, όχι τώρα. Κρατήσαμε την ομάδα ζωντανή με ενέσεις. Ας βγουν να πουν την αλήθεια στον κόσμο. Δεν μπορούν να τον κοροϊδεύουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: