Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Έτοιμο το πρώτο γήπεδο του Μουντιάλ!!

Το «Καστελάο» της Φορταλέζα στην βορειανατολική Βραζιλία είναι το πρώτο γήπεδο απ’ αυτά που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Μουντιάλ, το οποίο εγκαινιάστηκε την Κυριακή (16/12).

Έτοιμο το πρώτο γήπεδο του Μουντιάλ
Το γήπεδο χωρητικότητας 67.000 θεατών, μαζί με το «Μινεϊράο» στο Μπέλο Οριζόντε που θα είναι ετοιμοπαράδοτο στις 21 του μήνα, είναι τα πρώτα γήπεδα που εγκαινιάζονται, μιας και υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των σταδίων που θα φιλοξενήσουν τα ματς του Μουντιάλ.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Βάνα Ρουσέφ ασφαλώς, δεν έχασε την ευκαιρία και συνέδεσε τα εγκαίνια, με την επιτυχία της Κορίνθιανς που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. «η Βραζιλία είναι ικανή να κερδίζει στα γήπεδα, αλλά να δημιουργεί και στάδια σαν αυτό». Από την πλευρά του ο Ζεπ Μπλάτερ τόνισε πως «Αυτή είναι μια σημαντική μέρα για μας στην ΦΙΦΑ, που σηματοδοτεί την εκκίνηση για δύο σημαντικά γεγονότα, το Κονφεντερέισονς Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Το «Καστελάο» θα φιλοξενήσει έξι αγώνες στο Μουντιάλ, τέσσερα του πρώτου γύρου (συμπεριλαμβανομένου ενός της οικοδέσποινας Βραζιλίας), ένα ματς του δευτέρου γύρου και έναν προημιτελικό.



πηγή: sport-fm.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: