Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε 6-0 την Καλλιθέα

Ο ΠΑΟΚ τελικά δεν την πάτησε όπως ο Άρης. Παρά το 0-2 του "Ελ Πάσο", διέλυσε 6-0 την Καλλιθέα στην Τούμπα και πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Χατ-τρικ ο Κλάους. Με 10 από το 36΄ η Καλλιθέα.
Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ! Ο “Δικέφαλος' του Βορρά επικράτησε 6-0 της Καλλιθέας στη ρεβάνς της Τούμπας και “ξέπλυνε” την ντροπή της ήττας με 2-0 στο Ελ Πάσο.
O Γιώργος Δώνης παρέταξε με αλλαγές την 11αδα του ΠΑΟΚ, με τον Κατσουράνη να παίζει στο κέντρο, ενώ στην άμυνα ο Ιντζίδης τοποθετήθηκε δίπλα στον Κατσικά. Ο Αποστολόπουλος που ήταν βασικός στο τελευταίο ματς είδε το παιχνίδι από τον πάγκο με τον Κωνσταντινίδη να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα.
Ο ΠΑΟΚ μετά το ντροπιαστικό 2-0 της Καλλιθέας ήθελε δύο γκολ για να ισοφαρίσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και πολλά τέρματα για να ξεπλύνει την ντροπή του Ελ Πάσο. Έτσι μπήκε δυναμικά και φορτσάτα στο παιχνίδι με σκοπό να προηγηθεί γρήγορα και να “χτίσει” σκορ πρόκρισης!
Και το πέτυχε, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο προηγούμενος 5-0, με τους “ασπρόμαυρους” να βρίσκονται σε μεγάλη φόρμα χορεύοντας τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στον ρυθμό των γηπεδούχων! Έπαιξαν σημαντικό παράγοντα βέβαια οι “γκάφες” του τερματοφύλακα της Καλλιθέας, Κατσούλη. Μάλιστα σε ένα σημείο του αγώνα, ο Παπακώστας κοίταξε τον βασικό του γκολκίπερ και έδειξε μετανιωμένος που δεν τον ξεκίνησε...
Ο χορός των γκολ ξεκίνησε στο 6' λεπτό, με καρφωτή κεφαλιά του Αθανασιάδη. Έξι λεπτά αργότερα, ο Λόρενς σέντραρε όμορφα και ο Λαζάρ ισοφάρισε το σκορ της Καλλιθέας (2-0), ενώ στο 36' ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι από χέρι του Βαγέχο, ο οποίος πήρε κόκκινη και άφησε την ομάδα του με 10'. Ο Λόρενς έγραψε το 3-0 από τα 11 βήματα και πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε ο Αθανασιάδης στο 40' για να γράψει το 4-0 και να καθαρίσει το εισιτήριο της πρόκρισης. Στο 41' Ο Κατσουράνης εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Κατσούλη, σημείωσε το 5-0 με κεφαλιά, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο ΠΑΟΚ όμως κατάφερε να πετύχει έστω ένα γκολ. Στο 56' ο Σαλπιγγίδης βγήκε τετ α τετ με τον Κατσούλη, πήγε να ντριμπλάρει τον τερματοφύλακα της Καλλιθέας, έχασε τον βηματισμό του, αλλά ο Αθανασιάδης με δυνατό σουτ έγραψε το 6-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ!
Η Καλλιθέα θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της τιμής στο 84', αλλά ο διαιτητής Μήτσιος δεν έδωσε πέναλτι και κόκκινη κάρτα στο χέρι του Κωνσταντινίδη σε κοντινό σουτ του Σταύρου. Βέβαια το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο  για τον ΠΑΟΚ, αφού στο ματς δεν μέτρησαν δύο γκολ ως οφσάιντ. Το σημαντικό όμως για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ότι πήρε την προκριση με θρίαμβο και πλέον θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη με ανεβασμενο το ηθικό.sportdog gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: